Η σκευωρία δε θα περάσει!

Την Παρασκευή 08/01/2021, στο κτήριο 9 της Ευελπίδων, καλούνται 8 σύντροφοι/ισσες για απολογία σχετικά με την παρέμβαση στην Πρυτανεία του ΟΠΑ από την ομάδα "Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης" στις 29/10/2020. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι φοιτητές/ριες στην ΑΣΟΕΕ και συμμετέχουν στο σχήμα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού της, ενώ άλλοι έχουν συντροφικές σχέσεις με άτομα του στεκιού ή εντάσσονται στον ευρύτερο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. (...) Από την πλευρά μας, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους/στις διωκόμενους/ες συντρόφους και συντρόφισσές μας. Την Παρασκευή, 08/01 στις 10πμ, ας είμαστε όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης

Κείμενα: 1 | 2 | 3

 

Την Παρασκευή 08/01/2021, στο κτήριο 9 της Ευελπίδων, καλούνται 8 σύντροφοι/ισσες για απολογία σχετικά με την παρέμβαση στην Πρυτανεία του ΟΠΑ από την ομάδα "Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης" στις 29/10/2020. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι φοιτητές/ριες στην ΑΣΟΕΕ και συμμετέχουν στο σχήμα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού της, ενώ άλλοι έχουν συντροφικές σχέσεις με άτομα του στεκιού ή εντάσσονται στον ευρύτερο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η σκευωρία που έχει στηθεί εναντίον των συντρόφ@ν εντάσσεται στο κλίμα τρομοκρατίας που τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί απέναντι στο κίνημα εντός και εκτός πανεπιστημίων, με την έντονη καταστολή κάθε κινηματικής δραστηριότητας και το νομοσχέδιο για την φύλαξη των πανεπιστημίων από μπάτσους. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί συνέχεια της στοχοποίησης του στεκιού της ΑΣΟΕΕ, το οποίο έχει εκκενωθεί στο παρελθόν, με τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν άδεια μπουκάλια ως όπλα που χρησιμοποιούνται στην Συρία (sic), αλλά και της δημόσιας διαπόμπευσης και επικήρυξης των συντρόφων/ισσων που πραγματοποίησαν την παρέμβαση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ στις 29/10.

Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να εμπλέξουν ποινικά τους/τις 8 συντρόφους/ισσες είναι ενδεικτική των διαθέσεων και των πολιτικών πιέσεων που λαμβάνουν χώρα. Εμπλέκουν άτομα που, όπως προκύπτει μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, βρίσκονταν απλώς στην ΑΣΟΕΕ την ημέρα της δράσης κι ενώ η σχολή, παρότι δεν γίνονταν μαθήματα λόγω της πανδημίας, παρέμενε ανοικτή εκείνη τη μέρα (σίτιση, γραμματεία κτλ). Εμπλέκουν επίσης σύντροφο που εκείνη την ώρα εργαζόταν, κι άλλον έναν που βρισκόταν στα Εξάρχεια λίγο μετά την επίθεση, παρότι εκεί είναι η μόνιμη κατοικία του. Φυσικά στην δικογραφία περιλαμβάνεται και το απαραίτητο "ανώνυμο τηλεφώνημα", εν είδει υπογραφής της "αντιτρομοκρατικης". Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και η, για άλλη μια φορά, εμπλοκή των ΜΜΕ στην υπόθεση, τα οποία διοχετεύουν πλήθος ψευδών στοιχείων, όπως την δήθεν ταυτοποίηση των συντρόφων/ισσων από κάμερες, παρότι στην δικογραφία αναφέρεται ρητώς το αντίθετο ή ότι το στέκι ΑΣΟΕΕ χρησιμοποιήθηκε ως "ορμητήριο", παρότι αυτό δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο.

Η πολιτική, μιντιακή και δικαστική διαχείριση των συντρόφων/ισσών μας δεν μας προκαλεί έκπληξη. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που άτομα του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου σέρνονται σε ανακριτές και εισαγγελείς με σαθρά κατηγορητήρια. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που η ενοχή τους παρουσιάζεται ως γεγονός από τα μίντια. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που μέλη της κυβέρνησης ζητούν ή προδικάζουν αναβάθμιση του κατηγορητηρίου παρεμβαίνοντας έτσι χωρίς καμία ντροπή στην περίφημη "ανεξάρτητη δικαιοσύνη" τους.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους/στις διωκόμενους/ες συντρόφους και συντρόφισσές μας. Την Παρασκευή, 08/01 στις 10πμ, ας είμαστε όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης

Κείμενο διωκόμενων

Τοποθέτηση Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού ΑΣΟΕΕ

Αλληλεγγύη Στέκια

Τοποθέτηση 2 εκ των "υπόπτων"

Καλέσματα [Ευελπίδων, 10πμ, κτήριο 9]: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License