Το φοιτητικό κίνημα στους δρόμους απαντάει στην καταστολή

Συνεχίζεται οι αντίσταση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο ψηφισμένο πλέον Νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που παραδίδει την «ασφάλεια» των Πανεπιστήμιων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.. Παρά τη σφοδρή καταστολή, την απίστευτη βιαιότητα και τις διώξεις, και αγνοώντας τους περιορισμούς με πρόσχημα τον κορονοϊό που έχουν τεθεί ακόμα και σε τυπικές ελευθερίες από την ίδια τη δημοκρατία, φοιτητές και φοιτήτριες συνεχίζουν να κατεβαίνουν καθημερινά στους δρόμους και να πραγματοποιούν καταλήψεις και δράσεις στα πανεπιστημιακά κτίρια.

Τετάρτη 17/3: Υπό κατάληψη 11 σχολές του ΑΠΘ, και τα κτίρια διοίκησης σε ΕΜΠ, Κομοτηνή, Λάρισα, Ναύπλιο και η γραμματεία στην Εστία Ζωγράφου.

Πέμπτη 11/3: Εκκένωση Πρυτανείας ΑΠΘ με συλλήψεις, Φοιτητική πορεία με πάνω από 10.000 άτομα στη Θεσ/κη

Τετάρτη 10/3: Ενημερώσεις από πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα και Πάτρα

Ήδη από τις πρώτες μέρες εφαρμογής του νόμου, στις 22 Φλεβάρη τα ΜΑΤ εισέβαλαν στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, που μόλις είχε τεθεί υπό κατάληψη με αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων (βλ. ΣΦ Φυσικού) πραγματοποίησαν συλλήψεις και άσκησαν απίστευτη βιαιότητα [βίντεο], με τις ευθύνες να βαρύνουν τον Πρύτανη Ν. Παπαϊωάννου. Παρά την ανακατάληψη της Πρυτανείας, η απειλή της εκκένωσης ήταν διαρκής, με οριστική εκκένωση στις 11 Μάρτη.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License