Δεν είναι ατυχήματα δεν έχουμε αυταπάτες κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν εργάτες

Tο μεσημέρι της 1/4 στο χωριό Γυμνό Ευβοίας, 3 εργάτες εργολαβικού συνεργείου του ΑΚΤΩΡ που συνεργάζεται με την ΔΕΔΔΗΕ χάσαν την ζωή τους. Εκτελούσαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης σε δίκτυο υψηλής τάσης, όταν κεραυνοβολήθηκαν από χιλιάδες βολτ. Αυτό που παρουσιάζεται σαν εργατικό ατύχημα δεν είναι τίποτα παραπάνω από δολοφονία. (...) Αυτή η εργοδοτική δολοφονία, έρχεται να προστεθεί στους δεκάδες δολοφονημένους εργαζόμενους στα κάτεργα των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, μικρών και μεγάλων αφεντικών.

Μοτοπορεία προς τα γραφεία του ΆΚΤΩΡ: Τρίτη 20/04, 17:30, σταθμός ΗΣΑΠ Πευκάκια

Δράσεις: 1 | 2 | 3

Το μεσημέρι της 1/4 στο χωριό Γυμνό Ευβοίας, ένα ακόμα θανατηφόρο "εργατικό ατύχημα" κόστισε τη ζωή τριών εργατών, τρίων εναεριτών στην Εύβοια. Εκτελούσαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης σε δίκτυο υψηλής τάσης, όταν κεραυνοβολήθηκαν από χιλιάδες βολτ. Η σκληρή αυτή εργατική δολοφονία συνέβη κατά τη διάρκεια επισκευών σε κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ από εργολαβικό συνεργείο του ΑΚΤΩΡ.

Αυτό που παρουσιάζεται σαν εργατικό ατύχημα δεν είναι τίποτε παραπάνω από δολοφονία. Δεν είναι η πρώτη φορά, και δυστυχώς δε θα είναι η τελευταία, όπου φαίνεται ότι το εργατικό δυναμικό είναι αναλώσιμο, καθώς βρίσκεται εκτεθειμένο σε κάθε είδους κινδύνους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με λίγο κόστος από μεριάς αφεντικών, είτε πρόκειται για το δημόσιο είτε για τον ιδιωτικό τομέα. Τα αφεντικά μειώνουν όλο και παραπάνω το προσωπικό, μειώνουν ή κόβουν τα διαλείμματα, μειώνουν τα μέτρα ασφαλείας και κόβουν τα έξοδα εκπαίδευσης των εργαζομένων, με σκοπό από την μία την μείωση των εξόδων και από την άλλη αύξηση των κερδών τους εις βάρος των εργαζομένων.

Αυτή η εργοδοτική δολοφονία, έρχεται να προστεθεί στους δεκάδες δολοφονημένους εργαζόμενους στα κάτεργα των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, μικρών και μεγάλων αφεντικών.

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΘΑΝΑΤΟ

Δεν είναι ατυχήματα δεν έχουμε αυταπάτες κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν εργάτες

Μοτοπορεία προς τα γραφεία του ΆΚΤΩΡ: Τρίτη 20/04, 17:30, σταθμός ΗΣΑΠ Πευκάκια

Δράσεις: 1 | 2 | 3

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License