Αλληλεγγύη στον Μ. Σεϊσίδη

Στις 16/1/06, πραγματοποιήθηκε ένοπλη ληστεία σε παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία συλλαμβάνεται τραυματισμένος ο σύντροφος Γ. Δημητράκης. Στην συνέχεια, οι μπάτσοι και τα ΜΜΕ [...] εμπλέκουν τους συντρόφους Γρ. Τσιρώνη, Μ. και Σ. Σεϊσίδη, οι οποίοι βγαίνουν στην παρανομία και μερικά χρόνια αργότερα, επικηρύσσονται από τον Χρυσοχοΐδη με 600.000€. [...] Στις 26/11, στις 09:00, θα γίνει η δική του συντρόφου σε 2ο βαθμό. Είναι ανάγκη, τόσο για τον σύντροφο όσο και για τον χώρο ευρύτερα, να γραφτεί ο επίλογος αυτής τηςυπόθεσης και ο σύντροφος να βρεθεί και πάλι ελεύθερος ανάμεσά μας.
Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Παρασκευή 26/11, 9:00, Εφετείο (Λουκάρεως): 1 2 3 4 5 | Αλληλεγγύη: 1 2 3

Στις 16 Ιανουαρίου 2006, πραγματοποιήθηκε ένοπλη ληστεία σε παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία συλλαμβάνεται τραυματισμένος ο σύντροφος Γ. Δημητράκης. Στην συνέχεια, οι μπάτσοι και τα ΜΜΕ στήνουν την μιντιακή υπερπαραγωγή των «ληστών με τα μαύρα», στην οποία εμπλέκουν τους συντρόφους Γρηγόρη Τσιρώνη, Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη, οι οποίοι βγαίνουν στην παρανομία και μερικά χρόνια αργότερα, το 2009, επικηρύσσονται από τον Χρυσοχοΐδη με 600.000€.

Ο Μ. Σεϊσίδης κατάφερε για πολλά χρόνια να διαφεύγει των αρχών και, ειδικά μετά και την αθώωση του Σ. Σεϊσίδη και του Γ. Τσιρώνη, αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία για καταδίκη κάποιου που να συνδέεται με την υπόθεση αυτή. Στις 4 Αυγούτου του 2016 θα συλληφθεί τελικώς μαζί με τον Κώστα Σακκά κοντά στην Σπάρτη, έπειτα από καταδίωξη. Και οι δύο σύντροφοι θα βασανιστούν, τόσο στο τοπικό Α.Τ., όσο και αργότερα από την αντιτρομοκρατική, που θα τους πάρει βιαίως αποτυπώματα και DNA. Ο σύντροφος Μ. Σεϊσίδης θα καταδικαστεί σε 36 χρόνια για τα αδικήματα της απλής ληστείας κατά συναυτουργία (υπόθεση ΕΤΕ Σόλωνος), τριών απόπειρων ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία (υπάλληλος security τράπεζας και οι 2 ειδικοί φρουροί) και σύστασης συμμορίας.

Η υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα» αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχει δεχτεί ο αναρχικός χώρος, με σαφή στοχοποίηση και ενοχοποίηση συντρόφων μέσω των μίντια, αλλά και απαγωγές και διώξεις από τους μπάτσους και την αντιτρομοκρατική.
Την Παρασκευή 26/11, στις 09:00, στο Εφετείο της Λουκάρεως, θα γίνει η δική του συντρόφου σε 2ο βαθμό. Είναι ανάγκη, τόσο για τον σύντροφο που ταλαιπωρείται χρόνια στην παρανομία και στην φυλακή, όσο και για τον χώρο ευρύτερα, να γραφτεί ο επίλογος αυτής της πολύκροτης υπόθεσης και ο σύντροφος να βρεθεί και πάλι ελεύθερος ανάμεσά μας.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Παρασκευή 26/11, 9:00, Εφετείο (Λουκάρεως): 1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη: 1 2 3

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License