1. Σήμερα (Τετάρτη) στις 6,30 μμ στη πλατεία Κοραή στο Πειραιά συλλαλητήριο για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Το οργανώνει η συντονιστική επιτροπή των σωματείων και στηρίζεται απο το σύνολο των δήμων της περιοχής και το ΕΚΠ. Κάθε στήριξη αυτής της κινητοποίησης πιάνει τόπο. Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 80% την ώρα που οι εφοπλιστές ανακοίνωσαν χτές ότι έχουν δόσει κάμποσα δίσ. για να χτίσουν βαπόρια εκεί που οι εργάτες δε σηκώνουν κεφάλι.

2. Αρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την εθνική γενική συλλογική σύμβαση που καθορίζει τα κατώτατα μεροκάματα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ζητάει οι 5.500 καθαρά που είναι σήμερα να αυξηθούν με βάση τις μετρήσεις της κυβέρνησης για τον πληθωρισμό σύν κάτι περί αύξησης του ΑΕΠ. Πόσο ζητάει; Ανάλογα με το "ποιός ρωτάει ποιόν" οι παρατάξεις της πλειοψηφίας δίνουν και διαφορετικές απαντήσεις. Συγκλίνουν εκεί γύρω στο 5,5%. Οι βιομήχανοι φαίνονται διατεθειμένοι να συμφωνήσουν κάπου εκεί γύρω. Ολοι μαζί βιάζονται να κλείσει η σύμβαση γιατί έρχεται απο πίσω τ' ασφαλιστικό.

Το ΠΑΜΕ ζήτησε ως ελάχιστο: 12.000 κατώτερο μεροκάματο, 300.000 κατώτερο μισθό και καλεί σε στήσιμο Επιτροπών Αγώνα παντού γιατί τίποτα δεν είδαμε ακόμα απ' ό,τι ακολουθεί...

3. Αλμα στο επαναστατικό εργατικό κίνημα: «Σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ θα παραστεί και θα ενημερώσει τα συνδικαλιστικά στελέχη της Συνομοσπονδίας "για θέματα ανάπτυξης - επιχειρηματικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την απασχόληση" ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης» (ξερή αντιγραφή απο το δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ 12-2-2002).

4. Οι παπούδες επιμένουν. Σήμερα το μεσημέρι οι απόμαχοι της δουλιάς που ποτέ δεν έγιναν απόμαχοι των αγώνων ανακοινώνουν τι θα κάνουν με τις δεκάρες που τους έδοσε αύξηση στις συντάξεις ο Σημίτης.

5. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας. Χτές (Τρίτη) ήταν στο Α' θεραπευτήριο του ΙΚΑ. Σήμερα (Τετάρτη) στη Ζάκυνθο. Στον Ευαγγελισμό μαζεύονται τα σωματεία των νοσοκομείων και κάτι καλό θα βγεί για τη συνέχεια.

6. Εντείνεται η απόπειρα διαφόρων εργοδοτών να φιμώσουν συνδικαλιστές που επιμένουν να παλεύουν για τα στοιχειώδη. Σειρά στη αλυσίδα των διώξεων πήρε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων για καταγγελίες που έκανε σχετικά με απλήρωτους εργάτες και παρακρατημένα ένσημα. Στο Ολυμπιακό Χωριό πάμε για μεγάλα πανηγύρια καθώς οι εταιρίες, σα να μη τους φτάνουν οι μέχρι τώρα νεκροί και σακάτηδες, επικαλούνται την συμφωνία "εργασιακής ειρήνης" που υπέγραψε η ΓΣΕΕ και φτάνουν στο σημείο να απαγορεύουν σε υπαλλήλους του ΙΚΑ να μπούν και να κάνουν έλεγχο για ανασφάλιστους εργάτες.