Αυτή την ώρα καταλήψεις σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ

από το blog της πρωτοβουλίας αναρχικών αιγάλεω anarxikoiaigaleo.blogspot.com

Μεταφέρω:

Υπό κατάληψη από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές βρέθηκε τις αμέσως προηγούμενες ώρες ο σταθμός του Μετρό στο Αιγάλεω. Η κοινωνική του λειτουργία δεν εμποδίστηκε, μπλοκαρίστηκαν τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων, ακυρώθηκαν οι εισπρακτικές και ελεγκτικές λειτουργίες και μοιράστηκε υλικό αντιπληροφόρησης για την υπόθεση της Κ. Κούνεβα. Η κίνηση αυτή εξελίχθηκε σε συντονισμό με άλλες καταλήψεις την ίδια ώρα σε διάφορους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ για την αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα.

Σε ποιούς άλλους σταθμούς εξελίσσεται αυτή η κίνηση; Ενημερώστε!

από xerw 13/03/2009 7:21 μμ.


sigoura k sto sta8mo tis dafnis

από τρένο 13/03/2009 7:23 μμ.


Παρόμοιες δράσεις γίνονται αυτή τη στιγμή στο Μοναστηράκι, στη Δάφνη, στον Ταύρο, στον Άγιο Αντώνιο. Όποιος γνωρίζει κι άλλους σταθμούς ας ενημερώσει.

από Nea Iwnia 13/03/2009 8:13 μμ.


Εγινε παρεμβαση στον σταθμο της Νεας Ιωνιας. Μοιραστηκαν κειμενα τα οποια διαβαστηκαν και στα μικροφωνα. Η παρεμβαση διηρκησε περιπου 1 ωρα χωρις κανενα προβλημα.

από ένας που ήταν εκεί 13/03/2009 9:15 μμ.


Συνολικά πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις σε 6 διαφορετικούς σταθμούς του Ηλεκτρικού και του Μετρό: Αιγάλεω, Αγ. Αντώνιος (Περιστέρι), Δάφνη, Νέα Ιωνία, Ταύρος και Μοναστηράκι με την συμμετοχή συνολικά πάνω από 200-250 ατόμων. Ήταν ενέργειες που έγιναν συντονισμένα από λαϊκές συνελεύσεις (Πετραλώνων, Νέας Φιλαδέλφειας, Περιστερίου, Μπραχαμίου), από συντρόφους/ισσες από στέκια και καταλήψεις και από την συνέλευση αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Στην κινητοποιήση αυτής της τελευταίας -είχε αποφασίσει να καταλάβει τον σταθμό στο Μοναστηράκι- βρέθηκα και εγώ. Βρεθήκαμε στον σταθμό στις 6.15', κλείσαμε με σακούλες τα ακυρωτικά μηχανήματα (ακυρώνοντας έτσι για λίγο μια πτυχή της εμπορευματοποίησης του δημόσιου χώρου) και καταλάβαμε (απαιτήθηκε και ο σχετικός καυγάς) τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις τόσο του Μετρό όσο και του Ηλεκτρικού διαβάζοντας το κείμενο που μοιραζόταν.
Οι γενικές εντυπώσεις ήταν πολύ καλές: ο κόσμος έπαιρνε εύκολα τα κείμενα και σε πάρα πολλές περιπτώσεις κοντοστεκόταν τουλάχιστον για λίγο για μια διαγώνια ανάγνωση ή για να μιλήσει μαζί μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αποβάθρες ήταν αρκετοί/αρκετές όσοι/ες αφιερώναν τον χρόνο της αναμονής για να διαβάσουν ολόκληρο το τετρασέλιδο έντυπο που μοιραζόταν. Και από την σποραδική επικοινωνία με συντρόφους/ισσες στις καταλήψεις των υπόλοιπων σταθμών φαίνεται ότι ήταν παρόμοιο το κλίμα σε όλες τις περιπτώσεις.
Συνολικά σε όλους τους σταθμούς πρέπει να μοιράστηκαν πάνω από 13-14.000 κείμενα (και δεν έφτασαν, χρειαζόμασταν περισσότερα!) σε μια παρέμβαση με συνολική διάρκεια 2 ώρες. Και ενάντια στην αποδοχή χιλιάδων ανθρώπων που γνωρίζουν ότι η υπόθεση της Κωνσταντίνας αφορά σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και τους ίδιους, βρέθηκε μόνο μία γυναίκα να φωνάξει "Καλά να πάθει!" (και εμείς δεν είχαμε ψυχοφάρμακα μαζί μας). Έτσι είναι Κωνσταντίνα, έχεις χιλιάδες φίλους και λίγες δεκάδες εχθρούς. Αλλά αυτό το ήξερες έτσι κι αλλιώς...

από ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΗΣ 13/03/2009 10:53 μμ.


...και στο Περιστερι (Αγ. Αντωνιος) ολα πηγα καλα. Μοιραστηκαν 2000 κειμενα και ακουσταν μηνυματα απ τα μεγαφωνα. Μπορουμε να πουμε οτι προς το τελος υπηρξε ελλειψη κειμενων γιατι ολα ειχαν μοιραστει. Η ολη φαση διηρκησε 1.30 ωρα περιπου.
Κατάληψη στον ηλεκτρικό σταθμό του Ταύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα από τη λαϊκή συνέλευση κατοίκων των Πετραλώνων, του Κουκακίου και του Θησείου. Η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού, που αποφασίστηκε στην τελευταία λαϊκή συνέλευση, βασίστηκε στην εκτίμηση ότι ο λόγος για την υπόθεση της Κωνσταντίνας έχει διεισδύσει αρκετά στις γειτονιές των Πετραλώνων, οπότε επιλέχθηκε και το παραπέρα άνοιγμα σε γειτονικές περιοχές.

Η κατάληψη διήρκεσε 2 ώρες και μοιράστηκαν 1.500 κείμενα, τόσο της λαϊκής συνέλευσης όσο και της συνέλευσης αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Την ίδια στιγμή παρόμοιες κινήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ακόμη πέντε σταθμούς του μετρό (Αιγάλεω, Άγιος Αντώνιος, Δάφνη) και του ΗΣΑΠ (Νέα Ιωνία, Μοναστηράκι), είτε από λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών είτε από τη συνέλευση αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και αναρχικούς/αντιεξουσιαστές.

Διαβάστηκαν κείμενα από τη μικροφωνική του σταθμού, ενώ κανένας επιβάτης δε χτυπούσε εισιτήριο. Σε γενικές γραμμές η επικοινωνία με τους επιβάτες και τους διερχόμενους ήταν πάρα πολύ καλή, ήταν θετικοί στην παρέμβαση, ενώ δημιουργήθηκαν αρκετά πηγαδάκια σχετικά με την εξέλιξη της κατάσταση της υγείας της Κωνσταντίνας.

(από το st-antipnoia.blogspot.com)

από Ν.από ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Αγίου Δημητρίου 14/03/2009 10:59 πμ.


Την Παρασκευή 13 Μάρτη κατά τις 6.00 μμ στο σταθμό του Μετρό της Δάφνης, στα πλαίσια των κινήσεων αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, από ανθρώπους που συμμετέχουν στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Αγίου Δημητρίου (ύστερα από σχετική απόφαση της συνέλευσης) και σε ανάλογα εγχειρήματα στις τριγύρω περιοχές πραγματοποιήθηκε η ακόλουθη πολύμορφη παρέμβαση:

Καλύφθηκαν με μαύρες σακούλες τα ακυρωτικά μηχανήματα του σταθμού, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να χρησιμοποιούν το μέσο δίχως εισιτήριο. Παράλληλα, μοιράστηκαν αρκετά κείμενα για την υπόθεση της επίθεσης στην Κωνσταντίνα  και τις ευρύτερες πτυχές της. Τα κείμενα αυτά διαβάζονταν και μέσω της ηχητικής εγκατάστασης του σταθμού καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέμβασης. Όταν τελείωσαν τα κείμενα, λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της αποχώρησης από το σταθμό φωνάχτηκαν και αρκετά συνθήματα. Επίσης, κολλήθηκαν αυτοκόλλητα εντός του σταθμού και γράφτηκαν συνθήματα εκτός. Η όλη παρέμβαση διήρκησε μία ώρα και όπως επισημαίνεται και από τις παραπάνω ανταποκρίσεις έγινε ταυτόχρονα και σε συνεργασία με αντίστοιχες δράσεις σε άλλους σταθμούς μετρό και τρένων στην Αθήνα.


 

Το κείμενο της ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης Αγίου Δημητρίου για τη συγκεκριμένη παρέμβαση (ένα από τα κείμενα που μοιράστηκαν και διαβάστηκε από τα μεγάφωνα) βρίσκεται στην ιστοσελίδα της συνέλευσης: http://katadimadim.blogspot.com/

παρεμπιπτόντως:

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:

Τρίτη 17/3 - 6.00 μμ - στο δημαρχείο Αγ. Δημητρίου
Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License