Ανακοίνωση σχετικά με αλλαγές στο athens.indymedia.org

ανακοίνωση σχετικά με αλλαγές στο site

Στο πλαίσιο της όλο και μεγαλύτερη συμμετοχής του athens.indymedia.org στους κοινωνικούς αγώνες η συλλογικότητα διαχείρισης μετά από πολλές συνελεύσεις και προσπάθειες συνδιαμόρφωσης απόψεων τον ίδιων των μελών της αλλά και άλλων συμμέτοχων στον εγχείρημα, καταλήξανε σε κάποιες αλλαγές προκειμένου να γίνει καλύτερη η λειτουργία του μέσου, του οποίου σκοπός παραμένει η ελεύθερη, αδιαμεσολάβητη και μη εμπορευματική πληροφόρηση και η προπαγάνδιση του ανατρεπτικού λόγου και δράσης.

1. Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του μέσου, διαπιστώνεται δυστυχώς ότι η επιθυμία να αποτελεί το indymedia το μέσο εκείνο που θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες εξαντλείται για μερικούς/ές, εξ΄ ολοκλήρου στο να γράφουν απλά την άποψή τους στις δημοσιεύσεις που βρίσκουν εδώ. Ειδικά σε μερικές κατηγορίες αυτό αποτελεί πραγματικά ένα πρόβλημα, αφού εκτός από αυθαίρετη και κακή χρήση της Ανοιχτής Δημοσίευσης γίνεται και διαστρεβλωμένη χρήση της ανωνυμίας, αρχή πάνω στην οποία στηρίζεται όλο το εγχείρημα. Έτσι πολύ συχνά βλέπουμε ανώνυμα σχόλια, υβριστικά, υποτιμητικά, ειρωνικά, να απευθύνονται σε άτομα ή συλλογικότητες που εκφράζουν επώνυμα τις απόψεις τους με τις αφίσες τους, τις προκηρύξεις ή τα κείμενα τους. Είναι μια κατάσταση που τείνει να γενικευτεί και να μετατρέψει το indymedia σε μια απέραντη αρένα στείρων αντιπαραθέσεων και αδικαιολόγητων επιθέσεων εναντίον ατόμων ή συλλογικοτήτων.
Για να αποτραπεί όσο το δυνατόν αυτό το φαινόμενο, και να παραμείνει το indymedia ένα site που προωθεί την πολιτική ζύμωση και συνειδητοποίηση, τον υπεύθυνο και ποιοτικό πολιτικό διάλογο, σκεφτήκαμε να δώσουμε το δικαίωμα επιλογής σχολιασμού ή όχι, στην κατηγορία "Έντυπα-Αφίσες-Προκηρύξεις".

2. Δημιουργείται μια νέα κατηγορία, αυτή των Ανακοινώσεων, κάτω από αυτή των Τοπικών Νέων, στη δεξιά στήλη, γιατί κρίνεται αναγκαίος ο διαχωρισμός των ανακοινώσεων δράσεων τόσο από την κατηγορία "Τοπικά Νέα" αλλά και αυτή των "Έντυπα -Αφίσες - Προκηρύξεις" που καταχωρούνται συνήθως.

3. Τέλος το indymedia ως μέσω αντιπληροφόρησης σκοπό έχει την αδιαμεσολάβητη μεταφορά ειδήσεων από τα κάτω, κάτι που όμως είναι δύσκολα διακριτό αφού συνήθως κάτω από τα άρθρα ανοίγονται συζητήσεις μπαίνουν σχολιασμοί και κριτικές κάνοντας δύσκολη τη συνοχή της περισσότερης πληροφόρησης. Για αυτό το λόγο κάποια από τα σχόλια και τις κριτικές μεταφέρονταν στις "συζητήσεις" (κατηγορία Συζητήσεις ερωτήσεις απόψεις)  που υπάρχει ακριβώς για αυτό το λόγο αφού εκεί είναι θεματικά η θέση τους και όχι κάτω από τα τοπικά νέα.

Λόγω όμως του μεγάλου φόρτου εργασίας που διεκπεραιώνει αυτή τη στιγμή η συντακτική ομάδα ( ΣΟ ) παρακαλούμε πολύ όσους δημοσιεύουν οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με περισσότερη πληροφόρηση να επιλέγουν ή την επιλογή “ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο” ή την επιλογή “συζήτηση σε αυτό το άρθρο” και όχι το “περισσότερες πληροφορίες” , το οποίο χρησιμοποιείται για την παραπάνω πληροφόρηση σχετικά με το άρθρο. Οπότε οι σχολιασμοί που θα βρίσκονται κάτω από το άρθρο θα κρύβονται.

συλλογικότητα διαχείρισης
athens.indymedia.org


από imc::athens 23/03/2009 12:47 πμ.


post image
Η δυνατότητα αυτή υπάρχει ΜΟΝΟ στην κατηγορία
Έντυπα-Αφίσες-Προκυρήξεις

Εικόνες:

από imc::athens 23/03/2009 12:54 πμ.


post image
έτσι φαίνονται τα άρθρα που δεν είναι δυνατός ο σχολιασμός

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License