Οι ιθαγενείς του Καναδά και το σύστημα απονομής αδικίας

Οι ιθαγενείς είναι αναλογικά πολύ πιο πιθανό να πέσουν θύματα του συστήματος εγκληματικής αδικίας και εγκλισμού (φυλακές). Οι ποινές τους είναι πολύ σκληρές και κατασταλτικές - ακόμα και με τα στάνταρ του αστικού συστήματος "δικαιωσύνης".

Οι ιθαγενείς είναι πολύ πιο πιθανό να πέσουν θύματα εκγλημάτων σε σχέση με τους λευκούς, και συχνά με αυτά τα εγκλήματα δεν ασχολείται η αστυνομία. Οι 511 περιπτώσεις εξαφανήσεων ή δολοφονειών ιθαγενών γυναικών είναι ένα παράδειγμα: το ποσοστό αυτών των εγκλημάτων που δεν έχουν λυθεί είναι πολύ υψηλό σε σχέση με τα εγκλήματα εναντίων λευκών γυναικών.

http://ottawa.indymedia.org/en/2009/03/8964.shtml

http://en.wikipedia.org/wiki/Aboriginal_peoples_in_Canada

Εδώ στην Ελλάδα ιθαγενείς είμαστε εμείς, μαζί με τους μετανάστες, και οι ξένοι είναι οι καπιταλιστές.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License