Αίσχος σε σχολείο στην Κέρκυρα

Μόλις μετέδωσε η ΝΕΤ ότι ο Σύλλογος καθηγητών του Λυκείου Λευκίμμης Κέρκυρας υποβίβασε από τη Γ' Λυκείου στην Α' Λυκείου μαθητή ο οποίος έμενε από απουσίες, πήρε προσωρινά αναστολή και παρακολούθησε και πέρασε τις επόμενες τάξεις και τώρα που βγήκε η τελική απόφαση του Δικαστηρίου τον ξαναρίχνουν στην Α' Τάξη!!! Μαζική Συμπαράσταση

Μόλις μετέδωσε η ΝΕΤ ότι ο Σύλλογος καθηγητών του Λυκείου Λευκίμμης Κέρκυρας υποβίβασε από τη Γ' Λυκείου στην Α' Λυκείου μαθητή ο οποίος έμενε από απουσίες, πήρε προσωρινά αναστολή και παρακολούθησε και πέρασε τις επόμενες τάξεις και τώρα που βγήκε η τελική απόφαση του Δικαστηρίου τον ξαναρίχνουν στην Α' Τάξη!!!
Το παιδί έμενε για 4 απουσίες στην Α' Λυκείου λόγω ασθένειας και νοσηλείας σε νοσοκομείο και ο Σύλλογος Καθηγητών του Λυκείου του, πριν από 2 χρόνια, τον άφησε στάσιμο λόγω απουσιών. Το παιδί (δηλ. οι γονείς του) προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων και πήρε αναστολή της απόφασης που τον κατέτασσε στάσιμο. Έδωσε εξετάσεις, πέρασε την Α´  στη συνέχεια πέρασε και τη Β' χωρίς πρόβλημα απουσιών και τώρα 2 μήνες πριν τη λήξη του ακαδημαικού έτους και τις πανελλήνιες κοινοποιήθηκε η απόφαση του Εφετείου με την οποία επικυρώνεται η απόφαση του Συλλόγου Καθηγητών θεωρώντας ότι παιδί καλώς έμεινε στάσιμο λόγω απουσιών.
Ο Σύλλογος Καθηγητών σε μια πρωτοφανή ένδειξη αναλγησίας, επίδειξης δύναμης προς τον αδύναμο και αντεκδίκησης πήρε απόφαση να υποβιβάσει το παιδί και πάλι στην Α´ Λυκείου, την οποία όμως έχει περάσει άξια με εξετάσεις, όπως έχει περάσει με εξετάσεις και τη Β'.
Τι του λένε λοιπόν;
Εσύ που πέρασες τη Β', φοιτάς επιτυχώς στη Γ' δεν είσαι άξιος να περάσεις την Α'!
Το αίσχος είναι ότι ο Σύλλογος Καθηγητών συνεχίζει μια κόντρα μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός του διευθυντή ότι καλά έκανε που άφησε στάσιμο τότε το παιδί. Αφού δηλαδή πήρε την πρώτη απόφαση να μείνει στάσιμος, ξαναπαίρνει μετά από 2 χρόνια απόφαση υποβιβασμού.
Ένας καθηγητής άλλου γειτονικού λυκείου που μίλησε στη ΝΕΤ είπε ότι το ίδιο το Υπουργείο, που τώρα κάνει την πάπια και δήθεν προσπαθεί να βρει κάποια λύση, έστειλε εμπιστευτικό έγγραφο στο Λύκειο για να αφήσει στάσιμο το μαθητή!

Μαζική Συμπαράσταση στο μαθητή που τον αφήνουν χωρίς λόγο στάσιμο. Όχι στην τρομοκρατία στην Παιδεία. Έξω η Χούντα απ' την Παιδεία.
Να σκεφτούμε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Να δημοσιοποιήσουμε το θέμα παντού. Να προχωρήσουμε σε εκδηλώσεις και καταλήψεις συμπαράστασης.

από Anon 30/03/2009 10:32 πμ.


Σήμερα Δευτέρα 30-03-09 στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη Καλημέρα Ελλάδα, επικοινώνησε τηλεφωνικά η Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας και ανακοίνωσε ότι θα αποσταλλεί επίσημο έγγραφο στο εν λόγω σχολείο με σκοπό την άμεση μεταφορά του μαθητή στην Γ τάξη του Λυκείου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License