Αλληλεγγύη στην κατάληψη της Πρυτανείας στο ΑΠΘ

Αλληλεγγύη στην κατάληψη της Πρυτανείας στο ΑΠΘ Αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα, να καταργηθεί το δουλεμπόριο Ο ΣΕΦΙΕ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες και των φοιτητών για την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των εργολαβιών στο ΑΠΘ. Καταγγέλλουμε τη στάση της Πρυτανείας του ΑΠΘ και την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου που αντί να δεσμευτεί ότι θα καταργηθεί το καθεστώς των εργολαβιών προχωρά σε αυταρχικές μεθοδεύσεις ενάντια σε μια δίκαιη και αναγκαία κινητοποίηση. Εκβιάζει τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ τους και απειλεί με παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου την στιγμή που 600 εργαζόμενοι είναι για χρόνια όμηροι των εργολάβων που θησαυρίζουν στις πλάτες τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

 ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Θεσσαλονίκης – Βόρειας Ελλάδας

  (μέλος της ΟΙΕΛΕ)

Αριστοτέλους 32 Θεσσαλονίκη  τηλ.  2310-268699

http://www.sefie.gr    Ε-Mail: info@sefie.gr

29/03/2009

 

Αλληλεγγύη στην κατάληψη της Πρυτανείας στο ΑΠΘ

 

Να καταργηθεί το δουλεμπόριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

O ΣΕΦΙΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων και των φοιτητών για την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των εργολαβιών στο ΑΠΘ.

Η επιχειρούμενη παγίωση των εργολαβικών – δουλεμπορικών σχέσεων στο δημόσιο αλλά και γενικότερα είναι απότοκο της εντεινόμενης αντεργατικής επίθεσης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ  τα τελευταία χρόνια που επιδιώκει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της μόνιμης - σταθερής εργασίας με δικαιώματα, που ποινικοποιεί και καταστέλλει κάθε είδους εργατική διεκδίκηση.

Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του ΑΠΘ, καθιερώνει το καθεστώς ελαστικής εργασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη φύλαξη κλπ. συνάπτοντας συμβάσεις μέσω διαγωνισμών με εργολαβικές – ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες αναλαμβάνουν την πρόσληψη προσωπικού για λογαριασμό του ΑΠΘ. Ουσιαστικά οι εργολάβοι ενοικιάζουν εργαζόμενους με την αδρή πριμοδότηση του δημοσίου σε μια λογική σύγχρονου δουλεμπορίου που πρακτικά μεταφράζεται σε μειωμένες αποδοχές των υπαλλήλων, «λευκές» συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συνεχείς παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, εργοδοτική τρομοκρατία με συνεχείς απειλές, απολύσεις κοκ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εταιρία «Οικολογική» στον καθαρισμό του ΑΠΘ η οποία συνεργάζεται με την ΟΙΚΟΜΕΤ, την εταιρία – αυτουργό για τη δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κ. Κούνεβα με βιτριόλι.

Απέναντι σε αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο, η Πρυτανεία του Α.Π.Θ. αντί να πάρει θέση και να δεσμευτεί για την κατάργηση του καθεστώτος των εργολαβιών μιλάει για δήθεν «παρακώλυση της λειτουργίας του Ιδρύματος» από την κινητοποίηση των συλλόγων φοιτητών και των σωματείων εργαζομένων και με τρόπο αυταρχικό ανοίγει ζήτημα πανεπιστημιακού ασύλου. Εκβιάζει τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ  με την ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ τους και απειλεί με παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου την στιγμή που 600 εργαζόμενοι είναι για χρόνια όμηροι των εργολάβων που θησαυρίζουν στις πλάτες τους.

Πίσω από τον Πρύτανη Μάνθο βρίσκεται η κυβέρνηση –τωρινή και προηγούμενες- που χρόνια τώρα συντηρούν κι επεκτείνουν το καθεστώς των εργολαβιών σε όλο τον δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε ομηρία-ανασφάλεια και φτώχεια.

  Ήρθε η ώρα αποφασιστικά και αγωνιστικά να διεκδικήσουμε να φύγουν οι δουλέμποροι από όλους τους χώρους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους στις εργολαβίες του ΑΠΘ και τους φοιτητές ενάντια σε όλες τις μορφές του σύγχρονου δουλεμπορίου.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Να σταματήσει τώρα το καθεστώς εργολαβιών στο ΑΠΘ – πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω της πρυτανείας για όλες τις πάγιες ανάγκες
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Υπερασπιζόμαστε το πανεπιστημιακό άσυλο – όχι στην κατάργησή του με οποιοδήποτε τρόπο – διεύρυνσή του και στους χώρους δουλειάς. Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
  • καταργηση ολων των εργολαβιων ΚΑΙ κάθε ΜΟΡΦΗς δουλεμποριοΥ
  • αλληλεγγυη στην κωνσταντινα κουνεβα

 

 

Το ΔΣ του ΣΕΦΙΕ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License