Einai apo to site tou ourakotagkou alla pisteuw pws einai polu sovaro, eidika i proteleutaia paragrafos...


Χώρα σε κατάσταση συναγερμού, όπως την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, θα θυμίζει η Ελλάδα στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την έξαρση της βίας και το εντεινόμενο κλίμα ανασφάλειας που έχει καλύψει τον ελληνικό κοινωνικό ιστό.

Σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση, η κυβέρνηση συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, όπου εντός τεσσάρων τοίχων και με την συμμετοχή υπουργών που δεν συμμετέχουν συνήθως στο ΚΥΣΕΑ θα επικυρωθούν πρωτόγνωρα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας. 

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μετέχουν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί για θέματα ασφάλειας, καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για τη Δημόσια τάξη, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας.

Η χώρα δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι θα τεθεί σε κατάσταση άμεσου συναγερμού, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει επιφέρει βαρύ πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης,  η οποία στα μάτια του πολίτη μοιάζει θεατής στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος -από όπου κι αν αυτό προέρχεται.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, που μετέχουν εκτάκτως στο ΚΥΣΕΑ, να εισηγηθούν συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Στα βασικά μέτρα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας η κυβέρνηση προτίθεται να περιλάβει μια σειρά από ενέργειες, που έχουν αποφασιστεί τις προηγούμενες ημέρες, όταν στην Αθήνα βρέθηκαν άντρες στης Σκότλαντ Γιαρντ για να συνδράμουν στις ενέργειες της ΕΛΑΣ να αντιμετωπίσει την βία και την έξαρση του εγκλήματος.

Μεταξύ των μέτρων που θα προκριθούν είναι:

-Η άμεση ενεργοποίηση των καμερών ασφαλείας, οι οποίες δεν θα παρακολουθούν απλώς την κυκλοφοριακή κίνηση, αλλά και τις συγκεντρώσεις ομάδων.

-Η πλήρης εφαρμογή του πολυδιαφημιζόμενου συστήματος C4Ι, που είχε χρησιμοποιηθεί και στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων ως ομπρέλα ασφαλείας των αθλητών και των θεατών από πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

-Την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για τη διευκόλυνση των εισαγγελικών αρχών στη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

-Την έκδοση ενταλμάτων για κατ' οίκον έρευνες με διαδικασίες εξπρές.

Στα μέτρα που θα ληφθούν για την καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας διαφαίνεται και η αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς.

-Στο εξής θα θεωρείται νόμιμη η οπλοχρησία από ένστολους, όχι μόνο για την προστασία της ζωής τους, αλλά και για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων. 

Επίσης, θα προταθεί η επιχείρηση «καταδρομικού» χαρακτήρα της αστυνομίας σε περιοχές - άβατα των ταραξιών, η έντονη παρουσία της αστυνομίας με αύξηση των περιπολιών και η μείωση του προσωπικού που υπηρετεί σε γραφεία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License