ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2/4

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗς ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 2/4!

Απαγορεύτηκαν ακόμα και οι «αυξήσεις», του 2% που τις θεωρούσαμε άθλιες, αλλά «δεδομένες».  Μας λένε πως  είμαστε «υψηλόμισθοι» και πρέπει να αναλάβουμε τα βάρη της κρίσης. Μας λένε και ετοιμάζουν ακόμα πολλά:

Ø  Εφάπαξ και περίθαλψη είναι υπό αμφισβήτηση και στο δημόσιο.

Ø  Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανεβαίνουν και για τις γυναίκες στα 65 χρόνια (με βάση ντιρεκτίβα της ΕΕ).

Ø  Όλο και πληθαίνουν δημοσιεύματα  που «καλούν» την κυβέρνηση σε περικοπές μιας σειράς επιδομάτων των εργαζομένων για να ανοίξει ο δρόμος και στην αριθμητική μείωση των μισθών.

Ø  Προετοιμάζεται νέα φοροεπιδρομή που θα ανακοινωθεί σύντομα

Τα ερωτήματα πολλά, μεγάλα. Ερωτήματα όχι μιας ακαδημαϊκής συζήτησης, αλλά ερωτήματα για το πώς θα βγει ο επόμενος μήνας, για το πώς θα ζούμε, τι θα είναι «δεδομένο» τον επόμενο χρόνο. Ας δώσουμε μερικές απαντήσεις:

ΟΧΙ, η κρίση δεν είναι ένα «φυσικό φαινόμενο» χωρίς υπεύθυνους, που «όλοι ενωμένοι» πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Το σύστημα και το κεφάλαιο δημιούργησε την κρίση. Το σύστημα και το κεφάλαιο αντιμετωπίζει την κρίση συντρίβοντας τους εργαζόμενους ενισχύοντας τη δικιά του κυριαρχία!

ΕΙΝΑΙ ψέμα, το «κάντε υπομονή, δείξτε συναίνεση» τώρα. Αν και όταν η φάση της κρίσης ξεπεραστεί, με τους εργαζόμενους δούλους του κεφαλαίου, δεν θα μας απαλλάξουν από τις συνθήκες δουλείας που τώρα μας  επιβάλλουν!

ΗΤΑΝ, ψέματα, όσα χρόνια μας έλεγαν για την «ασφάλεια» της ζώνης της ΕΕ και του ευρώ, ήταν κατασκευές για να αποδεχτούμε αγόγγυστα την «προσαρμογή» στις απαιτήσεις της ολοένα μεγαλύτερης ληστείας που χρόνια τώρα κάνουν σε βάρος των εργαζόμενων.

Ο εκβιασμός «μη μιλάς γιατί υπάρχουν και χειρότερα» που ξετσίπωτα μας λένε, έχει μόνο ένα στόχο: Να τον εφαρμόσουν και αύριο, όταν θα είμαστε στα χειρότερα και θα μας είναι πιο δύσκολο να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε.

Η υποταγή στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας της καταστολή –γιατί αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο της ζητούμενης «συναίνεσης» και του «διαλόγου»- θα μας φέρει όλους σε πιο δύσκολη θέση. Θα ενταθούν φαινόμενα «ανθρωποφαγίας» και παράλογων διαχωρισμών, όπου ο καθένας θα βλέπει με καχυποψία το διπλανό του γιατί είναι μαύρος, άσπρος, μόνιμος, ωρομίσθιος, νέος, γέρος, άντρας, γυναίκα. Θα στρωθεί έτσι ο δρόμος για άπλωμα του δηλητηρίου της πιο αντιδραστικής ιδεολογίας, αλλά και της κρατικής τρομοκρατίας. Σε αυτή την κατεύθυνση ήδη κινείται το σύστημα και η κυβέρνησή του με τα μέτρα ενάντια στις διαδηλώσεις, με την ανακήρυξη των χαφιεδοσωμάτων και της Σκότλαντ Γιάρντ σε «παράγοντες ασφάλειας της κοινωνίας», με τις νέες ευέλικτες ομάδες κρούσης της ΕΛΑΣ, με την επίθεση στο Άσυλο, με τις διώξεις σε βάρος των μαθητών…

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η θέση μας είναι στο σωματείο, ο δρόμος μας είναι η ενότητα στον αγώνα, στην πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Όλες οι ελπίδες, όλες οι αμφιβολίες, δεν μπορούν να θεμελιωθούν ή να αντιμετωπιστούν παρά μόνο μέσα από αυτή την επιλογή.

Η ευθύνη πέφτει σε όλους μας, όλοι πρέπει να διεκδικήσουμε μια αγωνιστική συμβολή στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε. Στην απεργία της 2 Απρίλη πρέπει μαζικά να δείξουμε ότι δεν είμαστε πρόβατα για σφαγή, ότι θέλουμε και παλεύουμε να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα δικά μας χέρια.

 

·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ – ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

·         ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΙΟΥΦΑ-ΡΕΠΠΑ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ

·         ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ

·         ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

·         ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ ΣΤΙΣ 10 πμ.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

 

 

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License