"Επιδημία" οι υποθέσεις ομηρίας στη Γαλλία

Μορφή "επιδημίας" έχουν λάβει οι υποθέσεις ομηρίας υψηλόβαθμων εταιρικών στελεχών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, 4 στελέχη της επιχείρησης Σκάπα France που ειδικεύεται σε συγκολλητικές ουσίες για την αυτοκινητοβιομηχανία, κρατούνται από εργαζομένους που αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες περικοπές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Λε Παριζιέν, το 45% των πολιτών εγκρίνει τις ομηρίες στελεχών ως μέσο πίεσης προς την εργοδοσία.

Απο κυβερνητικο ΜΜΕ ειναι

Αντε και στα δικα μας...

'

από / 08/04/2009 4 μμ.


Επιδημία" οι υποθέσεις ομηρίας στη Γαλλία

08/04/2009

Οι γάλλοι εργαζόμενοι εξαγριωμένοι με τους εργοδότες

Μορφή "επιδημίας" έχουν λάβει οι υποθέσεις ομηρίας υψηλόβαθμων εταιρικών στελεχών στη Γαλλία, καθώς σήμερα Τετάρτη σημειώθηκε η τέταρτη ομηρία σε διάστημα λίγων ημερών. Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία 4 στελέχη της επιχείρησης Σκάπα France -που ειδικεύεται σε συγκολλητικές ουσίες για την αυτοκινητοβιομηχανία-, κρατούνται από εργαζομένους που αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες περικοπές.

Ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Δραστηριοτήτων του ομίλου, ο διευθυντής Οικονομικών και η διευθύντρια Προσωπικού της Σκάπα Γαλλίας, Βρετανοί και οι τρεις, καθώς επίσης και ο γάλλος Γενικός Διευθυντής, κρατούνται από εργαζομένους στις εγκαταστάσεις του Μπελγκράντ-σιρ-Βαλσερίν (στα ανατολικά της χώρας), ανακοίνωσε ο βρετανικός όμιλος που εδρεύει στο Μάντσεστερ.

"Είναι ελεύθεροι να κινούνται εντός των εγκαταστάσεων, αλλά δεν μπορούν να βγουν", διευκρίνισε συνδικαλιστική πηγή.

Η διεύθυνση της Σκάπα έχει ανακοινώσει το κλείσιμο του συγκεκριμένου εργοστασίου, το οποίο απασχολεί περίπου εξήντα εργαζομένους "λόγω της πτώσης της αγοράς αυτής κατά 50% το 2008".

Την ίδια ώρα, η κοινή γνώμη φαίνεται ότι επικροτεί τις ομηρίες στελεχών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Λε Παριζιέν, το 45% των πολιτών εγκρίνει τις ομηρίες στελεχών ως μέσο πίεσης προς την εργοδοσία, κάτι που καταδεικνύει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στη γαλλική κοινή γνώμη έναντι των διευθυντικών στελεχών.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), περίπου 1,8 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο (περισσότεροι δηλαδή από το μισό του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού) αναγκάζονται να δέχονται δουλειές χωρίς σύμβαση και χωρίς οποιαδήποτε κοινωνική ασφάλιση. Μάλιστα, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί έως το 2020 στα 2/3 του εργατικού δυναμικού, εφόσον συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί αύξησης του πληθυσμού και ανάπτυξης, με τις γυναίκες να πλήττονται περισσότερο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License