Επίθεση μπάτσων σε κατάληψη αναρχοφεμινιστριών στο Βερολίνο

Σε κλοιό μπάτσων, μπάτσων με πολιτικά & ελικοπτέρων εδώ και τρείς μέρες οι συνοικίες Kreuzberg & Friedrichshain.

post image

  Σήμερα στις 14:20 έκαναν την εμφάνιση τους μπάτσοι στην πίσω αυλή της κατάληψης "Liebig 34" τραβώντας φωτογραφίες από τους γύρω χώρους και το εσωτερικό του κτιρίου. Τους ζητήθηκε από τις καταληψίες να φύγουν, καθώς αυτό που έκαναν ήταν παράνομο. Οι μπάτσοι κινήθηκαν στο μπροστινό μέρος του κτιρίου συνεχίζοντας να φωτογραφίζουν. Μία καταληψίας κινήθηκε προς το κωλάδικο ζητώντας τον αριθμό ενός εκ των μπάτσων. Η αντίδραση του μπάτσου ήταν να κλείσει το παράθυρο παγηδεύοντας το χέρι της στο αυτοκίνητο, το κωλάδικο άρχισε να επιταχύνει με την παγηδευμένη καταληψία να τρέχει παράλληλα. Σταμάτησε ύστερα από αρκετά μέτρα μετά τις συνεχόμενες προτροπές να σταματήσουν, καθώς η ζωή της ήταν σε κίνδυνο. Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και επικοινώνησε με τον δικηγόρο της. Στο μεσοδιάστημα οι καταληψίες αμπαρώθηκαν και οι μπάτσοι ζήτησαν ενισχύσεις που δεν πήραν ποτέ, καθώς δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν αναφορές επίσης για χρήση δακρυγόνου σπρέυ και γκλομπιές κατά άλλων καταληψιών.
  Μετά το γεγονός αυτό η περιοχή ησύχασε για λίγο από τους μπάτσους, μα μέχρι την ώρα της δημοσίευσης του άρθρου αυτού, συνεχίζουν να κινούνται παντού στις γύρω περιοχές, προχωράνε σε εξακριβώσεις στοιχείων & ένα ελικόπτερο κάνει συνεχώς κύκλους. H παρουσία των μπάτσων στο κέντρο του Βερολίνου ξεκίνησε μετά την εκκένωση της κατάληψης στο Erfurt, όπου μετά την εκκένωση κατέστρεψαν όλο το εσωτερικό του κτιρίου, ώστε τίποτα να μην θυμίζει την συνεργασία της ιδιοκτήτριας εταιρείας με τα SS και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Indy.de: http://de.indymedia.org/2009/04/247450.shtml
LIEBIG34: http://squat.net/liebig34/

Εικόνες:

από Barbarossa 18/04/2009 12:21 πμ.


Οι μπάτσοι κατάφεραν να αδειάσουν τους δρόμους από κόσμο με την παρουσία τους. Μπατσάδικα & ασφαλίτες ακόμα κόβουν βόλτες, αρκετοί από αυτούς κοντά στην κατάληψη & εν τέλει ματαιώθηκε η πορεία για την κατάληψη στο Erfurt. Κόσμος υπάρχει μονάχα μπροστά στις καταλήψεις...

Άρθρο απο UK.Indy : http://www.indymedia.org.uk/en/2009/04/427761.html

από LA 18/04/2009 1:02 πμ.


Μπροστά από το εν λόγω κοινωνικό κέντρο, οι σύντροφοι έχουν τοποθετήσει δυο τρία παγκάκια και την αράζουν πολλές ώρες το βράδυ, πίνοντας μπίρες και διασκεδάζοντας στο πεζοδρόμιο. Το μέρος έχει μάλιστα ονομαστεί "Dorfplatz" που σημαίνει «η πλατεία του χωριού».

Λόγω του ότι βρίσκεται μπροστά από δυο στεγαστικά/κοινωνικά εγχειρήματα και πολύ κοντά σε τουλάχιστον άλλα 3 αναρχοαυτόνομα «σπίτια», οι μπάτσοι πολλοί συχνά είναι σε επιφυλακή και την έχουν στημένη σε μικρή απόσταση από το Dorfplatz. Χτες μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο πιο πάνω, αλλά με οπτική επαφή, βρίσκονταν μια κλούβα με μια διμοιρία ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο το σκηνικό στα... παγκάκια να εμπνέει κανενός είδους ανησυχία.

Ο αρθρογράφος στο γερμανικό ιντυμίντια γράφει ότι "είναι προφανές ότι οι μπάτσοι οι οποίοι επιτηρούν τα... παγκάκια δεν μπορούν να διαχωρίσουν το μίσος και τον εκνευρισμό τους από τη διατεταγμένη υπηρεσία τους, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβη με την κοπέλα που παραλίγο να της σπάσουν το χέρι".

Συνεχίζει ότι "τα σημερινά γεγονότα πρέπει να τα δει κανείς ως κομμάτι της πολιτικής γραμμής που διατηρούν οι αρχές του Βερολίνου. Ο εναλλακτικός τρόπος ζωής, διαφορετικός από τα κυρίαρχα αστικά και καταναλωτικά πρότυπα, πρέπει να αφανιστεί από τους δρόμους και τις γειτονιές στο κέντρο του Βερολίνου. Προκειμένου να το πετύχει αυτό, η κυβέρνηση του Βερολίνου ξοδεύει υπέρογκα ποσά για επιχειρήσεις έρευνας από τους μπάτσους. Όπως είναι προφανές, oι άρρωστες φιλοδοξίες τους είναι αρκετά ισχυρές ώστε να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Την απαραίτητη κοινωνική υποστήριξη για τις προσπάθειές τους, την επιτυγχάνουν σε συνεργασία με τα ΜΜΕ. Παίζουν ψέμματα ότι φλεγόμενα κούτσουρα μέσα σε καρότσι σουπερμάρκετ είναι οδοφράγματα, και όλα αυτά για να δικαιολογήσουν το τεράστιο κόστος των επιχειρήσεων των μπάτσων.

Ξέρουμε τη βρίσκεται πίσω από τα παιχνιδάκια σας!!!!

Το Dorfplatz θα παραμείνει μολυσμένο !!!!!

ACAB

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License