Έξαρση της βίας στην εργασία λόγω κρίσης

Ο καπιταλισμός στα άκρα. Έξαρση παρουσιάζουν την τελευταία δεκαετία τα κρούσματα βίας στον εργασιακό χώρο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα η Αμερικανική Υπηρεσία Εργατικής Στατιστικής.


Συγκεκριμένα, στο διάστημα 1997-2007 μόνο στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 7.000 εγκληματικές πράξεις σε χώρους εργασίας. Τουλάχιστον 1.000 από αυτές αφορούσαν περιστατικά βιαιοπραγίας και ανθρωποκτονιών ατόμων που είχαν μόλις απολυθεί σε βάρος συναδέλφων ή προϊσταμένων τους.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το πέρασμα της οικονομικής κρίσης και η συνακόλουθη είσοδος των οικονομιών σε ύφεση, όξυνε ακόμη περισσότερο τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας.

Η ύφεση προκαλεί άγχος και σοβαρή ψυχολογική πίεση στους εργαζομένους, καθώς συνθέτει ένα σκηνικό έντονης αβεβαιότητας για το μέλλον.

“Ο κόσμος ανησυχεί πολύ”, υποστηρίζει ο Αμερικανός συγγραφέας Τζέιμς Κάγουντ, ειδικός σε θέματα ασφάλειας και συγγραφέας του βιβλίου “Αξιολόγηση της Βίας και Επέμβαση: Το Εγχειρίδιο του Επαγγελματία”. “Οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε εταιρίες όπου έχουν γίνει σημαντικές περικοπές στο προσωπικό και όπου έχει υπάρξει σημαντική απορρύθμιση ανησυχούν σε κάθε επίπεδο”, επισημαίνει ο Κάγουντ.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License