Στο φως οι εικόνες της ντροπής

Το Πεντάγωνο πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα εκατοντάδες φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη κακομεταχείριση κρατουμένων από Αμερικανούς σε φυλακές του Ιράκ και του Αφγανιστάν επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους.

Μετά την προσφυγή της Αμερικανικής Ένωσης Ατομικών Ελευθεριών (ACLU) στη δικαιοσύνη, το υπουργείο ενέκρινε τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών πριν από τις 28 Μαΐου.

Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος της ACLU, Αμριτ Σινγκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι "οι φωτογραφίες αυτές θα δώσουν μια απόδειξη ότι τα βασανιστήρια που εφάρμοζαν στους κρατουμένους οι Αμερικανοί δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά αλλά είχαν επεκταθεί και πέρα από τους τοίχους του Αμπου Γράιμπ".

Η φυλακή του Αμπού Γράιμπ έγινε γνωστή παγκοσμίως το 2004, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που έδειχναν τους Αμερικανούς φύλακες να κακομεταχειρίζονται και να εξευτελίζουν Ιρακινούς κρατουμένους. Για το σκάνδαλο αυτό καταδικάστηκαν έντεκα στρατιώτες σε ποινές μέχρι και 10 χρόνια κάθειρξης.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)


Πηγή: Ελευθεροτυπία


http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=38057

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License