Μετά από εμπρηστική επίθεση σε σπίτι Ρομά στο Vitkov από νεοναζί και θύμα ένα κορίστι δύο ετών που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, οι Ρομά προσπαθούν να διαφυλάξουν την ζωή τους σε μια χώρα που τα ακραία δεξιά στοιχεία παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση ακολουθώντας τους ανάλογους δείκτες άλλων κεντρικών ευρωπαικών χωρών. Το κάλεσμα αφορά ταυτόχρονες διαδηλώσεις για τις 3 Μάη σε πολλές μεγάλες πόλεις της Τσεχίας με αίτημα τον περιορισμό των νεοναζί με την βοήθεια της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Roma in the Czech Republic: http://romove.radio.cz/en/article/22369
Φυλετική επίθεση στο Rostock, 1992 (άρθρο από wikipedia): http://en.wikipedia.org/wiki/Riot_of_Rostock-Lichtenhagen
Hungarian Neo-Nazi against Roma: http://www.russiatoday.com/Top_News/2009-04-22/Hungarian_Neo-Nazi_lead_war_on_gypsies_.html
Rom News Network: http://www.romnews.com/community/index.php?newlang=eng
Επίθεση στο Litvinov, 17-11-2008: http://www.youtube.com/watch?v=zKrnJIIltco

από Ε.Ε. 29/04/2009 6:38 μμ.


Αγαπητέ Barbarossa,

δεν μπορώ να τα πιστέψω αυτά που γράφεις για την Τσεχία.

Στα ταξίδια μου συχνά παιρνώ απο αυτή την όμορφη χώρα και μπορώ να προσθέσω πληροφορίες αλλά και τι εγώ είδα.

Λοιπόν άκου,

πιθανόν η περίπτωση του κοριτσιού Ρομά, να είναι ενα μεμονωμένο περιστατικό!

Χιλιάδες τέτοια περιστατικά καθημερινά συμβαίνουν σε ολες τις χώρες του π. ανατολικού μπλόκ.

Να κατηγορούμε τώρα τους τσέχους, τους ούγκρους, τους ρουμάνους και τους κροάτες;

Τί να έκαναν οι άνθρωποι, καθολικοί χριστιανοί στο θρήσκευμα με τάσεις προς την πιο σκοταδιστική πλευρά της θρησκείας.

Στον μεσαίωνα έκαιγαν μάγισσες, στα χρόνια του ναζισμού οι καλύτεροι, πιο άγριοι στρατιώτες του χίτλερ, στα χρόνια του σταλινισμού, ρουφιάνοι και χαφιέδες των συντρόφων τους.

Τώρα, μέσα στη Δημοκρατία και τη καλή χαρά, κοιτάνε πόσα θα αρπάξουν απο το κοινό ταμείο της Ε.Ε. και ψάχνουν στα χωριά τους να βρούν κανένα εβραικό νεκροταφείο, κανένα παλιο στρατόπεδο να πούνε πως διώχθηκαν επι ναζισμού.

Για την τσεχία τώρα που το έφερε η κουβέντα.

Σύμφωνα και με το factbook της CIA,
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/print/ez.html

πρόκειται για χώρα υπόδειγμα.

With the collapse of Soviet authority in 1989, Czechoslovakia regained its freedom through a peaceful "Velvet Revolution." On 1 January 1993, the country underwent a "velvet divorce" into its two national components, the Czech Republic and Slovakia. The Czech Republic joined NATO in 1999 and the European Union in 2004.
The Czech Republic is one of the most stable and prosperous of the post-Communist states of Central and Eastern Europe. Maintaining an open investment climate has been a key element of the Czech Republic's transition from a communist, centrally planned economy to a functioning market economy. As a member of the European Union, with an advantageous location in the center of Europe, a relatively low cost structure, and a well-qualified labor force, the Czech Republic is an attractive destination for foreign investment.
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/print/ez.html

Πράγματι, τα καζίνο τα Tesko, τα Καρφούρ, τα ΙΚΕΑ τα γνωστά βενζινάδικα, τα Μακ ντόναλτς κανουν θράυση σ΄αυτή την πρώην σοσιαλιστική χώρα.
Απορώ που βρίσκουν τα λεφτά για να πληρώνουν ολα αυτά τα εισαγόμενα προιόντα αφού εκτός απο τα Σκόντα αυτοκίνητα που μόνο η Ε.Α. αγοράζει, δεν παράγουν τίποτα άλλο.

Οι δρόμοι των είναι σε άθλια κατάσταση, υπάρχουν παντού καμερες και αστυνομικοί, φυλικοί αλλά πάντα δυο μετρα πίσω σου.

Παράξενοι άνθρωποι οι τσέχοι, δεν μπορείς να καταλάβεις τί σκέφτονται, λίγο πονηροί, δεν σε κοιτάζουν στα μάτια.

Ομορφη χώρα, καταπράσινη, με γλώσσα παράξενη και νοοτροπία δύσκολη.

Υπογεννητικότητα και ναρκωτικά.

Πάντως κατάφερε, καποιοι "Δυτικοί", εκτός Ε.Ε. να την υποστηρίζουν και να σιγοντάρουν την ενσωμάτωσή της στην Ε.Ε.

Αυτοί οι "Δυτικοί" είναι οι ιδιοκτήτες των πολυεθνικών που συλλέγουν οτι Ευρώ πεφτει στην οικονομία των χωρών αυτών.

Παρόμοιες χώρες με αυτή της Τσεχίας είναι η Σλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία, Κροατία, Βουλγαρία  και δεν συμμαζεύεται.

Αυτές οι χώρες θα είναι η καταστροφή της Ε.Ε.

από Barbarossa 29/04/2009 8:30 μμ.


Για κάλεσμα των Ρομά έγραψα, ούτε Τσέχους κατηγόρησα ούτε άλλους λαούς του πρώην Σοβιετικού μπλοκ. Προσεγγίζεις τους Τσέχους σαν οπορτουνιστές, πράγμα στο οποίο δεν έχω κάτι να απαντήσω, καθώς κάθε έθνος μπορεί να οδηγηθεί στο να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο, ή ακόμα καλύτερα τα έθνη δημιουργήθηκαν για να λειτουργούν έτσι. Όσο περί καταστροφής της ΕΕ από τέτοιες φτωχές χώρες και κάρπωση χρημάτων από τα ευρωπαικά ταμία το μοναδικό που μου έρχεται στο μυαλό είναι οι φόροι και ο δανεισμός. Για χώρα που η CIA εκτιμά γράφεις επίσης και μου φέρνεις στο μυαλό τον μέσο Αμερικάνο που ακόμα νομίζει πως οι κομμουνιστές είναι πίσω απ΄όλα. Δεν καταλαβαίνω πώς από το κάλεσμα των Ρομά που έχει να κάνει το άρθρο καταλήγεις στην καταστροφή της Ευρωπαικής Ένωσης από "τέτοιες χώρες". Στα λινκ που έχω δώσει υπάρχει επίσης περιστατικό από παλιότερο επεισόδιο, τόσο στην ίδια χώρα, όσο και στην Ουγγαρία αλλά και στην Γερμανία.

     Ευχαριστώ για το σχόλιό σου

από εγώ 30/04/2009 3:26 μμ.


Πριν ένα μήνα ίσως και λιγότερο διάβασα στην Ελευθεροτυπία πως ο Καναδάς κατέθεσε ψηφισμα στην Ευρωπαική Ένωση ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει λάβει 1000 με 1500 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο από ρομά που μένουν στην Τσεχία εξαιτίας των ρατσιστικών επιθέσεων που δέχονται. Το άρθρο έκανε λόγο για το παράδοξο φαινόμενο της μετανάστευσης εντός της Ε.Ε. Και μην ξεχνάμε οτι παρά το παρελθόν της και την ομορφιά που αποπνέι η πρωτεύουσα εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως είναι εύκολο να ευδοκιμήσουν τέτοια φαινόμενα εκεί. Τα ναρκωτικά που πωλούνται μπροστά στους μπατσους στην κεντρική πλατεία της πόλης, η φτώχεια, οι άστεγοι, και η αμερικανική προπαγάνδα  και η αμερικανοδουλεία της κυβέρνησης που βρίσκει προσφορο έδαφος- θα το καταλάβει κανείς εύκολα αν μιλήσει με Τσέχους συντελούν στην εμφάνιση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License