Διαδήλωση προς την Ισραηλινή Πρεσβεία την Πέμπτη 25 Απρίλη

Επιτέλους, ένα μήνα σχεδόν μετά την επίθεση στα Κατεχόμενα, καλείται - σχετικά μαζικά - διαδήλωση προς την Ισραηλινή Πρεσβεία. Την πρωτοβουλία πήραν σχήματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, και στην οποία παρεβρέθηκαν σχεδόν όλες οι οργανώσεις/σχήματα/πρωτοβουλίες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (και εμμέσως - βλ.Διεθνής Δράση - και o ΣΥΝ), αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί διαδήλωση την ερχόμενη Πέμπτη 25 Απρίλη, στις 7.00 μμ, από το Πάρκο Ελευθερίας προς την Ισραηλινή Πρεσβεία.

Το κάλεσμα, τελικά, υπέγραψαν οι εξής οργανώσεις και μετωπικά σχήματα:
Αντιπολεμικός Συντονισμός, Αντιπολεμική Κίνηση, "Αριστερά!", Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΔΡΑΣΕ και ο Σύλλογος Ελληνοκουρδικής Συμπαράστασης.
Θα συμμετέχουν, επίσης, η Διεθνής Δράση και αντιπρόσωποι επιτροπών της ΕΕΔΥΕ.

Είναι άγνωστο αν θα κατέβουν στη διαδήλωση η Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 και, υπό κάποια μορφή, το ΚΚΕ. Αναμένεται, λογικά, και σημαντική συμμετοχή αναρχικών/αντιεξουσιαστών.

από ? 22/04/2002 11:35 μμ.


edaxei to kke h genova giati den den summetehei sto kalesma?

από flou 23/04/2002 1:02 πμ.


"Για πρώτη φορά μετά τις 29 Μάρτη, όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε την μαζική επίθεση στα Κατεχόμενα, καλείται μαζική διαδήλωση προς την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα." Απο οτί ξέρω εχούν γίνει ακόμα 2-3 διαδηλώσεις οι οποίες βεβαια δεν ητάν μαζικές.Απο τήν αλλή το αν η διαδήλωση στις 25 μπορεί να χαρακτηριστει μαζική , νομιζώ πως αυτο εξαρτάται , οχι απο τον αριθμό τών φορέων που την κάλεσαν , ή απο το αν αυτοι ανήκουν στην εξοκοινοβουλευτική αριστερά , αλλά απο το πόσο κόσμο θα συγκεντρώσει. Όσο για τη Πρωτοβούλια Γένοβα , απο οτι ξέρω θα συμμετέχει.

από Ηλίας Ζ. 23/04/2002 2:07 πμ.


Από τις 29 Μάρτη, έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία έχουν γίνει τα εξής: 1. Μια συγκέντρωση την ίδια μέρα που συγκέντρωσε περί τα 1.500-2.000 άτομα, αν και είχε προπαγανδισθεί ελάχιστα. http://athens.indymedia.org/front.php3?article_id=7439&group=webcast 2. Εργατική πορεία του ΠΑΜΕ που κατέληξε στην Ισραηλινή Πρεσβεία στις 3/4 3. Πορεία το Σάββατο 6/4 οργανωμένη από παλαιστινιακές και αραβικές οργανώσεις, με 2.000 κόσμο , ελάχιστοι από τους οποίους ήταν έλληνες. Γιατί, απλά κανείς δεν το είχε μάθει. 4. Πολλές μικρές συγκεντρώσεις του κάθε χώρου προσωπικά. Αλλά ΟΥΤΕ ΜΙΑ πορεία που να έχει καλεσθεί μέρες πριν και να συμμετέχουν σχεδόν όλοι, όπως αυτή τη φορά. Στο IMC όλον αυτόν τον καιρό έχουν γίνει δεκάδες σχόλια δυσαρέσκειας για αυτή την ολιγωρία. Ο κόσμος ήθελε να κατέβει στο δρόμο και καμμία οργάνωση/πρωτοβουλία δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία. κάλλιο αργά παρά ποτέ!

post image
Υπερορθόδοξοι Εβραίοι μιας σέχτας που θεωρεί ότι το κράτος του Ισραήλ μπορεί να ιδρυθεί μόνο μετά την έλευση του Μεσία, διαδηλώνουν στην Ουάσινγκτον έξω από τη Συνδιάσκεψη Αμερικανο-Ισραηλινών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 22 Απριλίου.

Εικόνες:


τελικά η Πρωτοβουλία Γενοβα 2001 συμμετέχει ή όχι στην πορεία; Και αυτό το λέω γιατί έχει καλεστεί συναυλία για το Χαλάνδρι αλληλεγγύης στην Ιντιφάντα την ίδια μέρα (25 Απρίλη) και με μικρή διαφορά στην ώρα (8:30μμ). Και απορώ και για όλες τις άλλες οργανώσεις, συλλογικότητες που καλούν στη συναυλία, άραγε θα είναι στην πορεία (όπως εμείς οι αναρχικοί που δεν καλούμε πουθενά και θα'μαστε και στα δυο); Και ελπίζω η τόσο κοντινή χρονική σύμπτωση να μην είναι υπονομευτική για οποιαδήποτε από τις δυο εκδηλώσεις αλληλεγγύης και ειδικά για την πορεία που είναι αυτό που έλειπε μέχρι τώρα. Θέλω να πω ότι καλές οι συναυλίες και ευαισθητοποιούν κόσμο, αλλά δεν ασκούν πίεση άμεση στο Ισραήλ. (πάντως στο σάιτ του ΣΕΚ και ειδικά στη σελίδα της Πρωτοβουλίας Γένοβας ανακοινώνεται η συναυλία, αλλά τίποτα για την πορεία. Ελπίζω να'ναι τεχνική παράλειψη...) το άρθρο του ίντυ που αναφέρεται στην πορεία είναι το 10329.

είναι το 10329

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License