Πήγε ο Παυλόπουλος στη Πάτρα για να στείλει τους πρόσφυγες στην εξορία

Έρχονται οι εκλογές και ο υπουργός εσωτερικών κύριος Προκοπής Παυλόπουλος σε μια προεκλογική σύσκεψη βρέθηκε στη Πάτρα να δώσει λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα των προσφύγων (καταυλισμό) και των πολιτών (Πόλις Εάλω)


 

Έρχονται οι εκλογές και ο υπουργός εσωτερικών κύριος Προκοπής Παυλόπουλος σε μια προεκλογική σύσκεψη βρέθηκε στη Πάτρα να δώσει λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα των προσφύγων (καταυλισμό) και των πολιτών (Πόλις Εάλω).


Σε αυτήν την πολυθόρυβη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/04 πάρθηκε ή μάλλον ανακοινώθηκε κάποιες απίστευτες αποφάσεις για τους πρόσφυγες. Αποφάσεις που στη ουσία για ακόμη μια φόρα στηρίζεται στην απάνθρωπη προσφυγική πολίτικη της βίας και της εξορίας με κυριότερα στοιχεία όπως η βια, εξορία, φυλάκιση, επαναπρωθέσεις και καθόλου μη σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά μη σεβασμός στα προσφυγικά δικαιώματα.


Καταρχήν όμως πρέπει να πούμε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίου που ο κύριος Παυλόπουλος επέλεξε τώρα να πάει στη Πάτρα σε ένα περίοδο που πλησιάζει οι εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Ο υπουργός εσωτερικών με την παρουσία του στη Πάτρα πήγε να κερδίσει ψήφους κατά κορυφώνοντας το κροηδο παιχνίδι της πολιτείας πάνω στα έντονα προβλήματά των προσφύγων και των πολιτών και όχι να δώσει καμία λύση σε κανένα πρόβλημα. Ένα παιχνίδι που ήδη ήταν σε εξέλιξη μεταξύ των διαφόρων φορέων στο νομού Αχαΐας (Ν.Δ & το ΠΑΣΟΚ).


Το παραπάνω όμως μέχρι εκεί που έχει σχέση με τις εκλογές και προεκλογικές προπαγάνδες δεν αφορά και τόσο πολύ εμάς τους μετανάστες όσο τους ίδιους τους Έλληνες, αφού σαν μετανάστες δεν έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε ενώ αν και κανονικά πρέπει. Εξαλου οι εκλογές και ο κατασκευασμένος προεκλογικός πόλεμος σε μια ελληνική πραγματικότητα είναι θέμα κληρονομικότητας και συνήθειας, δηλαδή ένας μέσο Έλληνας αυτόματα θα ψηφίσει το κώμα που ψηφίζουν ή ψηφίσαν οι γονείς και οι προγονείς του.


Αυτό που μας νοιάζει όμως πάρα πολύ και εκφράζουμε την έντονη αντίδραση και την οργή μας αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός και ενδεχόμενος σύντομα θα εφαρμοσθεί κιόλας έστω και με βια και με επιχειρήσεις σκούπας. Τα μέτρα αυτά είναι η μεταφορά των προσφύγων από το άθλιο αυτοσχέδιο καταυλισμό που βρίσκεται στην Ηρώων Πολυτεχνείο (κοντά στο λιμάνι της Πάτρας) και ήδη από τις αρχές του 2008 είναι υπό πολιορκία της αστυνομία, σε ένα άλλο στρατόπεδο συγκέντρωσης έξω από τη πόλη της Πάτρας κάπου στο πουθενά.


Το θέμα όμως δεν είναι μόνο ότι πήγε ο υπουργός Παυλόπουλος στη Πάτρα για να φταίξει την φυλακή και την ονόμαζε φυλασσόμενη κέντρο “φιλοξενίας” στις εγκαταστάσεις της ΜΟΜΑ (παλιά στρατόπεδα) στη περιοχή Δρέπανο της ανατολικής Πάτρας που στη πραγματικότητα συμφορά με της ανακοινώσεις θα είναι μια κανονική φυλακή με συνθήκες φυλάκισης και φρουρούς και το χειρότερο από όλα η απαράδεκτη πολίτικη της εξορίας για των προσφύγων, άλλα και η συνολικής κατάσταση των προσφύγων όχι μόνο στη Πάτρα άλλα και σε ολόκληρη τη χώρα που δείχνει την ανευθυνότητα των άρχων για την αναγνώριση της προσφυγικής ταυτότητας και προφανώς τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων αυτών.


Η απελπισία, ανασφάλεια, εκμεταλλευτή, και αβεβαιότητα κατάσταση των προσφύγων στη Ελλάδα ξεκινάει από τα κέντρα κρατήσεις (φύλακες) στα νησιά του Αίγιο και καταλήγει στις καλύβες του καταυλισμό της Πάτρα.


Ο κύριος Παυλόπουλος και οι συνεργάτες του στη Πάτρα το ξέρουν πολύ καλά ότι ένα κάντρο κράτησης εξορίας και απομόνωση δεν λύνει κανόνα πρόβλημα ούτε των προσφύγων άλλα ούτε και των πολιτών(Πόλις Εάλω) της γύρο περιοχή του λιμάνι απλός θα είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση στο πλαίσιο προεκλογικά καμπάνια της Ν.Δ σε μια περιοχή που παραδοσιακά στηρίζουν το αντίπαλο τους κώμα δηλαδή το ΠΑΣΟΚ.


Το πιο αστείο και απίστευτο όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλιστικό κώμα “αριστεράς” όπως λένε οι στελέχοι του κώματος, παίζουν πιο έξυπνο το προεκλογικό τους παιχνίδι στη Πάτρα “το τι θα κάνει με τους λαθρομετανάστες η κυβέρνηση της Ν.Δ δεν μας αφορά και δεν μας νοιάζει, αυτό που θέλουμε εμείς (οι τοπικές αρχές στη Πάτρα) είναι ότι να τους πάρει όλους από το νόμο Αχαΐας και να τους πάει όπου θέλει, μόνο να εξαφανισθούν από δω” τονιζουνε με τέτοια απαράδεκτα επιχειρήματα.


Και τέλος με λίγα λάγια όσο που υπάρχει η φυγή και η δίωξη των ανθρώπων από της χώρες καταγωγής τους θα υπάρξει και η προσφυγιά και η μετανάστευση. Η βια, η φυλάκιση, η εξορία, η αστυνόμευση και κλειστά σύνορα δεν είναι η λύση που προσπαθεί να το εφαρμόσει το κράτος. Ούτε η λύση είναι να τους πάνε όλους να παιταξουνε στη θάλασσα που θέλει το ΠΑΣΟΚ (στη Πάτρα ειδικά), άλλα ούτε και η σιωπή που έχει επέλεξε το ΚΚΕ.

Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι και χεριάζεται πολίτικη που να σέβεται πρώτα από όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων.

από sleepless 01/05/2009 10:49 μμ.


Τα παλιά στρατόπεδα της ΜΟΜΑ όπου θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τους μετανάστες βρίσκονται στον Ριγανόκαμπο, μια περιοχή βορειόανατολικά της Πάτρας. Εκεί βρίσκεται και ένας καταυλισμός τσιγγάνων, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει τα δικά τους προβλήματα κατά καιρούς με τους "αγανακτισμένους πολίτες" της περιοχής.

Υποτίθεται ότι η λύση της ΜΟΜΑ είναι προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του κέντρο "υποδοχής" στο Δρέπανο που βρίσκεται στην άλλη μεριά της Πάτρας, στην διαδρομή προς Αθήνα. Φυσικά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη εργασίες λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων. Ο Παυλόπουλος είπε ότι θα είναι έτοιμο μέσα σε ένα με ενάμιση χρόνο.

Στην Πάτρα χτίζουν το νέο Άουσβιτς που θα προστεθεί στα τόσα άλλα που βρίσκονται σε Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Έβρο, κλπ. Στο χέρια μας είναι να τους σταματήσουμε...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License