Τριάντα θέσεις για την κάνναβη Κλεάνθης Γρίβας

Τριάντα θέσεις για την κάνναβη Κλεάνθης Γρίβας

Τριάντα θέσεις για την κάνναβη 28 Απριλίου 2009, 15:22

Κλεάνθης Γρίβας

Η κάνναβη

1. Η κάνναβη είναι φυτό του γένους των κνιδωδών, περιλαμβάνει ένα μόνο είδος, την Κάνναβη την ήμερη (Cannabis sativa) και υπάρχει στη φύση σε περισσότερες από εκατό παραλλαγές (cannabis indica, cannabis ruderalis, κ.α.), που διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως ως προς την περιεκτικότητά τους σε ορισμένες δραστικές ουσίες.

 2. Για ολόκληρες χιλιετηρίδες η κάνναβη έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση του ανθρώπου ως πηγή ενέργειας, διατροφής, και ένδυσης και ως θεραπευτικό και ευφορικό μέσο. Αλλά εδώ και εξήντα χρόνια τέθηκε υπό καθεστώς διωγμού ως απειλή για την ύπαρξή του.

3. Η τύχη της κάνναβης κρίθηκε αποκλειστικά και μόνο από το συνδυασμό των πολιτικών, οικονομικών και τεχνολογικών αλλαγών που συντελέστηκαν κατά τη δεκαετία του 1930.

 4. Τα πολλά πλεονεκτήματα και οι εφαρμογές της κάνναβης, την καθιστούσαν υπολογίσιμο αν όχι μοναδικό ανταγωνιστή των προϊόντων πολλών βιομηχανικών κλάδων (πετρελαιοειδή, οινόπνευμα, καπνός, φάρμακα, παραγωγής χαρτιού), οι οποίοι και συνεργάστηκαν αρμονικά προκειμένου να πετύχουν την απαγόρευση της κάνναβης, στα κρίσιμα χρόνια 1930-37 που σφραγίστηκαν από 5 κυρίως γεγονότα.

5. Τα γεγονότα αυτά ήταν: Η δημιουργία του «Ομοσπονδιακού Γραφείου Ναρκωτικών» (1930). Η δυνατότητα της φαρμακοβιομηχανίας να παράγει μαζικά χημικά προϊόντα (1928-32). Η άρση της Ποτοαπαγόρευσης (1933). Η κατασκευή μηχανών υψηλής τεχνολογίας για την παραγωγή χαρτιού από τη δασική ξυλεία και η μονοπώληση αυτής της παραγωγής από το συγκρότημα Hearst (1930-36). Και η μαζική εισαγωγή στην αγορά των προϊόντων της πετροχημικής βιομηχανίας (1926-36) και του νάυλον (1936).

Οι χρήσεις της κάνναβης

6. Διατροφικό μέσο: Οι σπόροι της κάνναβης αποτελούν ένα βασικό διατροφικό μέσο, στο οποίο περιέχονται φυτικές πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και αμινοξέα που ενισχύουν το αμυντικό του σύστημα απέναντι σε διάφορους λοιμογόνους παράγοντες.

7. Θεραπευτικό μέσο: Η κάνναβη και τα παράγωγά της κατείχαν εξέχουσα θέση στην καθημερινή θεραπευτική πρακτική σε όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας της ανθρωπότητας.

8. Ευφορικό μέσο: Οι ευφορικές δράσεις των παραγώγων της κάνναβης (μαριχουάνα και χασίς) υπερτερούν των αντίστοιχων δράσεων του καπνού και του οινοπνεύματος και τα καθιστούν επίφοβους ανταγωνιστές τους.  Η κάνναβη είναι η πλέον ατοξική απ' όλες τις ψυχοτρόπες ουσίες που υπάρχουν στον πλανήτη.

9. Ενέργεια: Η βιομάζα που παρέχεται απ' την κάνναβη μπορεί να μετατραπεί σε μεθάνιο, μεθανόλη ή υγρό καύσιμο πολλών οκτανίων (με μια διαδικασία, που η πατέντα της ανήκει στην εταιρεία Mobil Oil), το οποίο έχει μικρότερο κόστος από οποιοδήποτε άλλο και είναι ανυπολόγιστα ευεργετικό για το περιβάλλον.

10. Χαρτί: Το χαρτί, που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο, μέχρι το 19ο αιώνα προερχόταν απ' την κάνναβη, που «είναι 50 έως 100 φορές διαρκέστερο απ' οποιοδήποτε άλλο». Σημείωση: Σε χαρτί από κάνναβη έχουν τυπωθεί όλα τα σημαντικά κείμενα που σφράγισαν το νεότερο δυτικό πολιτισμό, από τη «Βίβλο» του Gutenberg και την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll μέχρι τις δύο πρώτες διατυπώσεις της «Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας» των ΗΠΑ το 1776.

11. Εξοπλισμός των πλοίων: Το 90% του εξοπλισμού όλων των πλοίων από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 19ο αιώνα, οπότε εφευρέθηκε το ατμόπλοιο, κατασκευαζόταν απ' την κάνναβη: Όλα τα πανιά, τα σχοινιά, οι χάρτες, τα ημερολόγια, τα βιβλία και οι σημαίες των πλοίων ήταν προϊόντα του «χόρτου».

12. Υφάσματα και υφαντά: Το 80% των υφασμάτων και των υφαντών, που χρησιμοποιούσε η ανθρωπότητα για να κατασκευάσει ρούχα, τέντες, λινά, κουβέρτες, πετσέτες, χαλιά, πάνες μωρών και πολλά άλλα, προέρχονταν απ' την κάνναβη.

13. Σχοινιά, νήματα, κορδόνια: Το 70-90% της παγκόσμιας παραγωγής των κάθε είδους σχοινιών, νημάτων και κορδονιών προέρχονταν απ' την κάνναβη και ήταν 100% ανακυκλώσιμα. Μετά την απαγόρευση της κάνναβης, το 1937, όλα αυτά αντικαταστάθηκαν από μη-ανακυκλώσιμα πετροχημικά προϊόντα, που το μονοπώλιό τους ελεγχόταν από την εταιρεία DuPont, ύστερα από συμφωνία με τη γερμανική IG που κατείχε τις σχετικές πατέντες.

14. Καμβάδες ζωγραφικής: Όλες οι δημιουργίες των μεγάλων ζωγράφων που ανανέωσαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, απο τον Caravagio μέχρι τον Van Gogh, αποτυπώθηκαν πάνω σε καμβάδες φτιαγμένους από κάνναβη.

15. Χρώματα και βαφές: Για χιλιάδες χρόνια, όλα σχεδόν τα χρώματα και τα βερνίκια που χρησιμοποιούσε ο άνθρωπος παράγονταν απ' την κάνναβη ή περιείχαν λάδι από τους σπόρους της. Μετά το 1937, αυτές οι βαφές φυσικής προέλευσης αντικαταστάθηκαν από πετροχημικά προϊόντα.

16. Κατασκευαστικό υλικό: Ο πολτός της κυτταρίνης η οποία βγαίνει από την κάνναβη προσφέρει ένα άριστο οικοδομικό και κατασκευαστικό υλικό, που είναι πρακτικό, φτηνό, ανθεκτικό στη φωτιά, με θαυμάσια θερμική και ηχητική μόνωση.

17.  Φωτιστικό λάδι: Μέχρι το 1800, το λάδι από τους σπόρους της κάνναβης κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας κατανάλωσης φωτιστικού λαδιού. Κατά την περίοδο 1800-1870 περιορίστηκε στη δεύτερη θέση λόγω της διάδοσης του λαδιού της φάλαινας, αλλά μετά το 1870 και τα δυο άρχισαν να αντικαθίστανται από τα προϊόντα του πετρελαίου.

18. Η αντικατάσταση των υλικών, που προέρχονται από την ξύλευση και την καταστροφή των δασών, με αυτά που εξάγονται από την κάνναβη είναι αναγκαία για να διαφυλαχθούν οι δασικές εκτάσεις, που έχουν μειωθεί σε επικίνδυνο βαθμό. Γιατί α) η κάνναβη, σ' αντίθεση με τα δέντρα του δάσους, αυτοανανεώνεται κάθε χρόνο και β) από κάθε 1 στρέμμα κάνναβης παράγεται πολτός κυτταρίνης ίσος μ' αυτόν που βγαίνει από 4,1 στρέμματα άλλων δέντρων.

Η κάνναβη ως ευφορικό

19. Η κάνναβη περιέχει τουλάχιστον 426 χημικές ενώσεις και περισσότερα από 60 αλκαλοειδή που υπάρχουν μόνο σ' αυτό το φυτό και ονομάζονται κανναβινοειδή. Δύο απ' αυτά (η Δ9-Τετραϋδροκανναβινόλη ή ΤHC και η λιγότερο δραστική  Δ8-Τετραϋδροκανναβινόλη), έχουν σωματικές και ψυχικές επιδράσεις στον άνθρωπο, ενώ τα υπόλοιπα είναι αδρανή από βιολογική άποψη.

20.  Η κάνναβη είναι μια μη-ναρκωτική ψυχοτρόπος ουσία, που δεν προκαλεί σωματική εξάρτηση. Σε μικρές και μέτριες δόσεις, προκαλεί ηρεμία και ελαφρύ ύπνο με ηδονικά όνειρα, που συνοδεύονται από ευχάριστη αφύπνιση.

21. Ο θάνατος από υπερβολική δόση κάνναβης είναι πρακτικά άγνωστος. Η θανατηφόρα δόση της THC είναι περίπου 150 gr., δηλαδή είναι 40.000 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη δραστική-αποτελεσματική δόση της (ενώ η θανατηφόρα δόση του αλκοόλ είναι μόλις 4 έως 10 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη αποτελεσματική του δόση). 

22. Τα κυριότερα προϊόντα της κάνναβης είναι: H μαριχουάνα, το πρασινωπό μείγμα αποξηραμένων θρυμμάτων από όλα τα μέρη του φυτού, που περιέχει 0,2-5% THC και χρησιμοποιείται ευρέως για ευφορικούς και θεραπευτικούς λόγους. To χασίς, σκουρόχρωμο αποξηραμένο ρετσίνι, που βγαίνει από τις αδενικές τρίχες του φυτού, το οποίο περιέχει 5-12% THC. Και το χασισέλαιο, παχύρρευστο υλικό που παράγεται από παράνθια φύλλα της κάνναβης, περιέχει 20-60% THC και δεν έχει ευρεία χρήση.

23.  Όλες οι Εκθέσεις των διαφόρων ερευνητικών Επιστημονικών και Κυβερνητικών Επιτροπών, από το 1894 μέχρι σήμερα, συμφωνούν ότι η χρήση της κάνναβης: Δεν προκαλεί τοξικομανία. Δεν έχει αρνητικά βιολογικά αποτελέσματα. Δεν αποτελεί προστάδιο για τη χρήση άλλων ψυχοτρόπων ουσιών (ηρωίνη). Δεν συνεπιφέρει εγκεφαλικές βλάβες. Δεν προκαλεί βλάβες στα χρωματοσώματα. Δεν αποδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού. Δεν ελαττώνει την τεστοστερόνη στο αίμα. Δεν πυροδοτεί επιθετικές συμπεριφορές. Δεν μειώνει την ικανότητα οδήγησης.

Η κάνναβη ως φάρμακο

24. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ, «από πλευράς τοξικότητας, τα παράγωγα της κάνναβης πρέπει να θεωρούνται τα πιο ασφαλή από τα φάρμακα πλατιάς χρήσης» (1971).  

25. Η κάνναβη ως φάρμακο έχει 4 σημαντικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν μοναδική από θεραπευτική άποψη: Είναι το πιο ατοξικό από τα διαθέσιμα φάρμακα. Έχει ευρύτατο πεδίο θεραπευτικών εφαρμογών. Δρα μέσω μηχανισμών που διαφέρουν απ' αυτούς των άλλων φαρμάκων. Και μπορεί συνδυαστεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια με οποιοδήποτε φάρμακο.

26. Σήμερα, η θεραπευτική χρησιμότητα της κάνναβης και των παραγωγών της είναι αποδεδειγμένη και αποδεκτή για το ακόλουθο ευρύ φάσμα παθολογικών καταστάσεων: Γλαύκωμα (ενδοφθάλμια υπέρταση). Παρενέργειες της χημειοθεραπείας (ναυτία και έμετοι). Ασθμα. Επιληψία και σπασμοί. Κατάθλιψη. Αγχος. Ανορεξία. Αλγη διαφόρου αιτιολογίας. Κακοήθεις νεοπλασίες. Εξάρτηση από οπιούχα και αλκοόλ.

27. Το 1985, η αμερικανική κυβέρνηση (που εμμένει στο σλόγκαν ότι «η κάνναβη δεν έχει καμιά θεραπευτική αξία»), χορήγησε άδεια κυκλοφορίας σε μια συνθετική THC με το εμπορικό όνομα Marinol από την εταιρεία Lilly, με κύρια ένδειξη τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και τη διέγερση της όρεξης σε ασθενείς με Aids. Σημείωση: Η οικογένεια του George Bush -που διατέλεσε πράκτορας και εν συνεχεία διευθυντής της CIA (1975-77), διευθυντής της Lilly (1977), αντιπρόεδρος του Ρίγκαν (1981-84) και πρόεδρος των ΗΠΑ (1985-92)- είναι κάτοχος σημαντικού ποσοστού μετοχών των εταιρειών Lilly, Abbott, Bristol και Pfizer. Η δε εταιρεία Lilly ελέγχεται από τον πατέρα τού μετέπειτα αντιπροέδρου του Bush, Dan Quayle.

28. To 1991, τα Ηνωμένα Εθνη μετέταξαν τη συνθετική Δ9-THC από τον πίνακα 1 στον πίνακα 2 των ελεγχόμενων ψυχοτρόπων ουσιών και διατήρησαν την κάνναβη στον πίνακα 1, με το αιτιολογικό ότι η Δ9-THC «είχε αποδεδειγμένα ιατρικά πλεονεκτήματα και δεν υπήρχε διασπορά της σε μη ιατρικές χρήσεις», ενώ η κάνναβη «χρησιμοποιείται παράνομα από εκατομμύρια ανθρώπους»(!)

Επανα-νομιμοποίηση

29. Σοβαροί ιατρικοί, πολιτικοί, οικονομικοί και οικολογικοί λόγοι επιβάλλουν την αναθεώρηση της «παράλογης» απαγορευτικής πολιτικής απέναντι στην κάνναβη, το κόστος της οποίας δεν μπορεί να αντέξει ή να ανεχθεί πια η κοινωνία. Το παραλήρημα των μανιακών της καταστολής δεν μπορεί να εξακολουθήσει να κανοναρχεί τις επιλογές του κοινωνικού σώματος και να υπονομεύει τη συνοχή του.

30. Η απαγόρευση των ψυχοτρόπων ουσιών και η μαζική τελετουργική ανθρωποθυσία που τη συνοδεύει συνιστούν ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του ατόμου, της κοινωνίας, του πολιτισμού και της ελευθερίας, ακόμη κι αν γίνουν αποδεκτές ως αληθείς οι μυθοπλασίες των υποστηρικτών της. Γιατί η χρήση οποιασδήποτε, έστω και επικίνδυνης, ουσίας βλάπτει αποκλειστικά και μόνο τον χρήστη της. Συνεπώς, αποτελεί τυπική πράξη αυτοπροσβολής και, ως τέτοια, σε μια πολιτισμένη κοινωνία δεν μπορεί να υπόκειται σε καμιά απαγορευτική ή κατασταλτική παρέμβαση.

από White Cheese 02/05/2009 10:08 μμ.Θα ήθελα ο κύριος Γρίβας ή όποιος άλλος αναπαράγει το κείμενο αυτό δώ να εκσυγχρονίσει λίγο το κείμενο. Οι μοντέρνες ποικιλίες χόρτου (και πιθανόν του χασίς που συνατάμε έξω) μιας και στην Ολλανδία πχ υπάρχει επιστημονική καλλιέργεια,  είναι μάλλον δυνατότερες (τα υβρίδια εγγυώνται ως 20% και οι "άσχετοι" το λένε σκανκ αλλά προφανώς έχει 1002 ονόματα) . Ωστόσο ας μην κρυβ'ομαστε πίσω αποτη μιζέρια μας. Εργαστήρια (απευθείας ή χρηματοδοτούμενα από μυστικές υπηρεσιών) έλεγξαν την κατάσταση πα΄λιότερα (G13, NLX κλπ) και  ξέρουν τη φάση (τότε τουλάχιστον).
Δεν είναι αυτό που εμποδίζει την επαφή του απλού κόσμου με το αντικείμενο.
είναι η διεθνής πολιτική (συγκυρια και κατάσταση) που οδηγεί σε άλλα σημεία.
είναι δυνατόν πχ η Ολλανδ'ια που απο άποψη μέλλοντος ΔΕΝ 0θα ήθελε να έχει μια νεολαία επαναστατική (βασιλεία γαρ, μπιλντεμπεργκ κλπ) όσο το αντι-παιδεραστικό κίνημα ΔΕΙΧΝΕΙ (τι??), να επιτρέψει στην ΕΕ του βορρά πχ να απεξαρτηθεί απο την ίδια? Τα μυνήματα των καιρων βέβαια λ'ένε άλλα αλλά προφανώς γίνεται (υπόγεια) μάχη. εννοείται ότι την προσωπική φάση την κατευθύνει το ΙΔΙΟ το άτομο αλλά μέσω των κυκλωμάτων καταστολ'ης και εμπορίας ποιός ξέρει?? όλα τα πνεύματα συναντώνται.
Από την άλλη δεν είναι η ξεφτίλα της μέσης ανατολής πχ Πακιστάν (που είναι ο νέος στόχος άρα και ο νέος τόπος διακίνησης μαγάλων ποσοτήτων φτηνού και  καλο'ύ  χασίσ καλύτερου απο το Αφγάνι ) αλλά η μιζέρια και των χρηστών που στη φάσγη αυτή δεν επιδιώκουν την αποξένωση του παγκόσμιου μάρκετινγκ του αντικειμένου πχ DEA κλπ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ (και αιτ΄΄ια) που οδηγεί σε εξάρτηση (2ου βαθμού) και έλεγχο.
"Ψευδο"-αναρχία δηλαδή μη ενασχοληση με προβλήματα όπως ακόμα και αυτό του εξεύρεσης του ευφορικού. Τέσπα.

 

από gia kallierghtes 02/05/2009 10:29 μμ.


kai vreite kathares poikilies me xamhlo pososto thc kai kalh analogia me cbd gia ligotero agxos kai paranoia.makria apo yvridia.kalytera alvaniko sthn telikh.

από sisters of mercy 02/05/2009 10:39 μμ.


terma h magkia, mpros gia nea myala

από Hill 03/05/2009 12:44 μμ.


Ρε προπαγανδα να πινουμε φουντες κανετε εδω περα. Οποιος το κανει (καταναλωνει) ας το κανει, αλλα υποτηθεται εδω περα προτασουμε την απεξαρτηση απο εθισμους (νομιμους ή μη) και την εναντιωση σε καθε μορφη καταστολης της συνειδησης. Θελω να πω οτι εγω μπορει να βλεπω (εθισμενα ισως) τηλεοραση γιατι μου φερνει καλη διαθεση αλλα δε θα παροτρινω κανενα εδω περα να το κανει καθε αλλο μαλιστα για το συγκεκριμενο παραδειγμα.

ean

από mono ean 03/05/2009 12:59 μμ.


exeis diexodous sth zoh sou,exeis vrei dhmiourghka pragmata na kaneis,eroteyese,exeis asxolies klp klp boreis na pineis founta kai na mhn eisai ethismenos.opos tha pio mia byra boro na pio kai ena tsigaro me thn parea mou kai na akousoume mousikh na gelasoume.oso yparxei h founta tha thn pinoume alla ola theloun metro.
epishs ithela na po oti kata th gnomh mou den prepei na yparxoun coffee shop kai ahdies.makria apo to narkotourismo.makria apo to eborio opoioudhpote typou.makari na apopoinikopoiithei alla na boreis na vazeis sto balkoni sou ena dentraki gia sena kai tous filous sou.afto.kai meta na kai oi eboroi na kai h eglhmatikothta.

από @ 03/05/2009 1:14 μμ.


exei mia vash ayto pou leei to paidi sto video.nai den einai kati afovo to mayro.nai borei na ginei prothalamos gia ta narkotika.kai to tsigaro gia to mayro.alla opos oloi, pou xeroun,xeroun den einai sigouro oti tha gineis prezakias ama pineis mayro.to paidi ta leei ligo akraia kata th gnomh mou giati einai kai akraia h periptosh tou.re seis tosa atoma pinoun mayro kai einai mia xara.oute alles ousies pernoun oute einai exarthmenoi.ekei sto 18 kai ano(epeidh exo kai gnosto pou phge gia na doulepsei alla den ekatse)tous kanoun trellh plysh egefalou kai h katastash einai psilo stratos.

Αν είναι μια χαρά όσοι πίνουν, ό,τι και να πίνουν, άσε να το πει κανένας άλλος....
Επίσης όσον αφορά τις θέσεις του Γρίβα για τη κάναβη...παραπληροφορεί, γιατί ενδιάμεσα σε όλα όσα λέει για τις άλλες χρήσεις της κάναβης...πετάει ασχολίαστα τα συστατικά και τις παρενέργειες και τις βαφτίζει "ευφορική" διαθεση με ηδονικά όνειρα.
Το θέμα είναι να καταναλώνουμε κάτι για να έχουμε ευφορική διάθεση, ή η ευφορική διάθεση να προέρχεται από τη δημιουργικότητα, την αυτοσυνείδηση, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον αγώνα για την κοινωνική απέλευθέρωση;
Ναι να "νομιμοποιηθεί" το μαύρο, για να μην είναι όμηροι οι χρήστες του και φυλακίζονται, αλλά όχι με ψευτιές για να δημιουργούνται αποχαυνωμένοι άνθρωποι. Ψυχότροπη ουσία είναι όπως και το αλκοολ και οτιδήποτε αλλο με παρενέργειες όπως τη κατάθλιψη και την εξάρτηση.
Είναι γνωστή επίσης η τακτική των εμπόρων, να δημιουργούν τεχνητή έλλειψη, και να προτείνουν με ένα 20ευρο να πάρεις ηρωίνη ή οτίδήποτε άλλο, οι συστηματικοί χρήστες κάνναβης που είναι εξαρτημένοι, το σκέφτονται "λογικά" και λένε με ένα 20ευρο θα είχα δυο τσιγαριλίκια για να φτιαχτώ, με τα ίδια χρήματα θα φτιαχτώ πάλι με άλλη ουσία και για μια φορά δεν έγινε και τίποτα..., έτσι δημιουργούνται άνθρωποι εθισμένοι και    πολλαπλα τοξικοεξαρτημένοι  από διάφορες ουσίες χημικές ή φυσικές ...
Επίσης το life style και ο καταναλωτισμός που πασσάρεται με τους διάφορους "εναλλακτικους" μπαφιάρηδες, μόνο μια χαρά δεν μπορεί να το πεί κανείς...

em

από em 03/05/2009 2:54 μμ.


Το θέμα είναι να καταναλώνουμε κάτι για να έχουμε ευφορική διάθεση, ή η ευφορική διάθεση να προέρχεται από τη δημιουργικότητα, την αυτοσυνείδηση, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον αγώνα για την κοινωνική απέλευθέρωση;

h me alla logia,

mono h epanastash prepei na einai h preza mas, swsta?

από Πάνος193 03/05/2009 3:49 μμ.


πολύ σωστά το έπιασες : η επανάσταση πρέπει να είναι η πρέζα μας. Η πρέζα, κυριλοκτικά και όχι μεταφορικά, είναι κάτι σαν τη θρησκεία : φτιάνει έναν ψεύτικο κόσμο για όσους είναι απογοητευμένοι από τον πραγματικό κόσμο και δεν μπορούν είτε δεν ξέρουν να του αντισταθούν. Η επανάσταση είναι η κατάφαση στη ζωή, με οδηγό εκείνη τη θέση του Μαρξ για το Φόιερμπαχ : οι φιλόσοφοι μέχρι τώρα εξηγούσαν τον κόσμο, το θέμα όμως δεν είναι να τον εξηγήσουμε, αλλά να τον αλλάξουμε! 


Ναι ρε em, δεν υπάρχει ανάγκη για να γελάσω και να διασκεδάσω να πιώ, είτε αλκοολ, είτε μπαφο, είτε πρέζα , είτε χάπια. Γιατί θα έπρεπε αλλωστε να φτιάξω κεφάλι για να νοιώσω ευχάριστα, δεν μπορώ να το κάνω χωρίς ουσίες; Χωρίς ουσίες είμαι ανίκανος δηλαδή να νοιώσω ευχάριστα συναισθήματα και να χαλαρώσω;
 Αμα δεν μπορώ είναι πρόβλημα...και αυτο αφορά και τους τύπους με τα ξύδια στα μπουζούκια και τους μπαφιάρηδες και όλους. Γιατί θα πρέπει να καταναλώσω ψυχότροπα για να το ρίξω έξω....; Μπορείς να το εξηγήσεις; Γιατί γενικά θα πρέπει να μπω στο λούκι της κατανώλωσης είτε διαφήμιζόμενων ξυδιών που λέει και η διαφήμιση "...να είσαι λίγο επαναστάτης" είτε εμμεσως διαφημιζόμενων ουσιών... για το lifestyle

από em 03/05/2009 4:30 μμ.


poly apla, giati h zwh einai skata...

tha mou peis, okie, as to palepsoume mazi to pragma na allaksei h katastash klp... alla mexri tote? h mhpws 8a prepei na perimenw thn lhksh ths epanastash gia na goustarw?

mexri tote ti?

από οτι πεις 03/05/2009 4:38 μμ.


δηλαδή επειδή η ζωή είναι σκατά και έχω κατάθλιψη να πιω να ερθω στο κέφι και τορπωι να ξυπνησω να παω στο αφεντικό να με απαυτώσει και άντε παλι το σ/κ να τα ξαναπιώ και να τα σκάσω;
   

από *** 03/05/2009 5:29 μμ.


hmm...

ela mou nte, ti arage?

από o pio pano 03/05/2009 6:08 μμ.


oloi aytoi pou pinoun einai kala.isos kai oi perissoteroi na mhn einai.tha mou peis eitew pioun eite den pioun skata einai alla ego xero toso ma toso kosmo kai vazo kai ton eayto mou mesa pou kai energitikoi eimaste kai paleyoume gia ton kosmo kai se poreies katevenoume kai doulevoume kai ola.xero fysika kai kosmo pou einai trelloi bafakides kai den kanoun tipota allo.alla ayto den simenei oti ante opoios pinei mayro einai exarthmenos.kai o erotas exarthsh einai.kai oxi den oneireyomai kamia narkokoinonia.pantos opos kai na einai o kosmos panta tha pinoun kapoioi anthropoi.borei na mhn einai ethismenoi opos shmera alla ti na kanoume einai oraia na pineis kai kana tsigaro.eleos.opos xefeygeis otan kaneris erota.opos goustareis na paixeis bala,opos na kaneis ena taxidi.opos opos.fysika xanaleo thelei prosoxh.den einai paixe gelase eidika etsi opos einai h kathimerinothta mas.xerete posoi fonoi exoun ginei apo erotiko pathos.den enoxopoioume ton erota omos.apla o anthropos den katalave kapoia pragmata giayto eftase se ayto to shmeio.
ok o grivas einai ligo akraios kata th gnomh mou kai fysika exoun allaxei poly ta pragmata oso anafora kai sta yvridia pou eipe kai enas filos pio pano

από ascer 03/05/2009 6:48 μμ.


Το ανθρώπινο είδος, μην έχοντας κανένα σκοπό εκ των προτέρων, μπορεί να βρει το ιδανικό το στα πάντα. Ο ασκητής, ο όσιος μπορεί να είναι πανευτυχής χωρίς ουσίες, γυναίκες, στέγη, αισθητική και απόλαυση. Δεν είναι όμως για όλους. Κάθε αυτοθυσιαστικο πρότυπο πρέπει να είναι στην ίδια θέση με την πιο οργιαστική σπατάλη , συντηρητισμός και η ριζοσπαστικη αμφισβήτηση η αντίθεση τους. Δεν τίθεται θέμα ιεράρχησης, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι λογική αλλά κοινωνική, και μάλιστα κατασταλτική, πόσο μάλλον σε ταξικούς σχηματισμούς . Τα ναρκωτικά δεν είναι υποκατάστατα αλλά πολλαπλασιαστικά, ακόμα της θλίψης, η ρήξη με το νορμάλ, τις βιολογικές καταβολές και περιορισμούς με τις οποίες μας προικοδότησε η φύση

από θα γινόταν χαμός 03/05/2009 7:06 μμ.


Θα μάζευαν οργή από την πίεση και την κατάθλιψη και ένα ωραίο πρωί ή βράδυ θα γινόταν του Δεκέμβρη το κάγκελο και θα αλλάζαν όλα γιατί δεν θα γινόταν αλλιώς.
Αλλά τώρα όλοι βολεύονται στη κατάσταση που βρίσκονται.

Ετσι με τους μπάφους τους έχουν στο χέρι παντού και πάντα. Αυτός είναι ο ρόλος του μπάφου και όσων των προμοτάρουν.
Το οικονομικο σκέλος του μπάφου και των ουσιών είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον αλλά είναι άλλη ιστορία.

από !?! 03/05/2009 7:14 μμ.


Οσοι λετε για δημιουργικοτητα και ευφορια,οσοι μιλατε για πεντακαθαρους οργανισμους πρεπει να καταλαβετε πως αλλο χρηση και αλλο καταχρηση.Συμφωνω μ'αυτες τις αποψεις-και μαλιστα οσο μπορω στην πραξη αυτο κανω-αλλα μεχρι ενος σημειου.
Η με μετρο εμπειρια μιας φυσικης ουσιας οχι μονο δεν φερνει την καταστροφη και την υπνωση της κοινωνιας,αλλα βοηθαει και στην δημιουργικοτητα.Η μπαλλα χανεται οταν το ατομο επικεντρωνεται αποκλειστικα σε κατι(απο ουσιες μεχρι tv,pc games,υπερβολικη δουλεια).
Κι ο ερωτας υπεροχο συναισθημα ειναι αλλα οταν ειναι τυφλος μπορει να γινει καταστρεπτικος.Ουτε τον ποινικοποιουν,ουτε τον κατακρινουν.
Συνεπως και να δημιουργησεις και να ερωτευτεις και να επαναστατησεις μπορεις αρκει να το θες.Αν προτιμα να αραξει καποιος να πιει μπαφους απ'το π.χ να δημιουργησει,σημαινει οτι κατα βαθος δεν θελει να δημιουργησει. Τιθεται και θεμα
προτεραιοτητων καμια φορα ξερετε...

από mary 03/05/2009 7:48 μμ.


oti an eisai "anisoropos" 8a breis ton tropo me h xwris xasisaki na ftiaxteis (px me alkool h internet trabwntas malkia) kai oti auth h anisoropia exei ta koinonika oikonomika ths aitia. H opoia apagwreush ousiwn exei kai eixai apodedigmena ton oikonomiko tou logo. Otan teliwsoun ta petrelea kai ta dasei na deitai pws 8a fortsaroun thn cannavi. 8a ta ksexasoun ola peri e8ismou en mia nykti...

από ώριμα τέκνα 03/05/2009 8:31 μμ.


Πως τα καταφέρνουν μερικοί πάντως και λένε άλλα αντ' άλλων, δεν το πιάνω.
1) έχω την εντύπωση ότι η πρέζα δεν αντικαθιστά το μαύρο (μια και δεν είναι ψυχότροπο). Ωστόσο ύστερα απο υπερκατανάλωση μαύρου πχ αν αρχίσεις το πρωι και συενχίσεις ως το βράδυ, τότε έχεις μια αίσθηση πρέζας.
2) ύστερα πρέπει να το θες για να ασχοληθείς με το αντικείμενο.
3) Παλιότερα πχ δεκαετία 80 αλλά και τώρα φαντάζομαι, η πιτσιρικαρία ήταν της μόδας να ξεκινά με χαπάκια (Artane, Hypnostedon, kλπ). Έτσι πέρναγε και στο XTC. πολλοί απο αυτά πήγανε απευθείας στην πρέζα.
4) Σίγουρα δεν υπάρχει λόγος συνεχούς φτιαξίματος. Αλλά άλλο το να πληρώνεις και άλλο να φτιάχνεσαι.Το τσιπουράκι είναι υγειινό και σχετικά φτηνό, και ξυπνάς μια χαρά.
5) και η πολιτική είναι φτιάξιμο, και η δουλιά, και η επιχείρηση, και η παρέα κλπ. Για άλλο πράγμα μιλάμε εδώ όμως, δηλαδή βασικά για διασκ'έδαση, μιας και το μαύρο και το χόρτο δεν συμβαδίζουν με τη συγκέντρωση για οτιδήποτε εκτός της κουβέντας (ίσως βέβαια αν πειραματιστεί κανείς με την τέχνη του βγει στο δημιουργικό).
 Ωστόσο το ζήτημα είναι ως πότε θα μας εκβιάζουν με την ασαφή αυτή κατάσταση. Πχ ακόμα και μετά την όποια αποποινικοποίηση είναι βέβαιο ότι σε δημόσιο χώρο δεν θα επιτρέπεται η χρήση πχ σε μια πολιτική διαδήλωση θα είναι κίνητρο καταστολής (η εικασία ...)

από eleoccc 04/05/2009 11:03 πμ.


to XTC einai twn 90s kai den exei sxesh me ta prezoxapa pou anafereis...

apo to star channel einai oi phges sou?

από την πίνω 04/05/2009 11:32 πμ.


Ηρωίνη - πήρε αυτό το όνομα από τους χρήστες μορφίνης, επι το πλείστον αναπήρους πολέμου (δηλαδή "ήρωες") που εθίστηκαν αρχικά στη φαρμακευτική μορφίνη που τους χορηγούσαν αφειδώς στα στρατιωτικά νοσοκομεία για να αντέχουν τους πόνους από ακρωτηριασμούς και άλλους σοβαρούς τραυματισμούς. Η ηρωίνη παρασκευάστηκε αρχικά από τη bayer για να αντικαταστήσει τη μορφίνη στους εθισμένους "ήρωες".
Αν όμως θέλουμε να βρούμε το ναρκωτικό σ'αυτή την ιστορία, την ουσία που δημιούργησε το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να ψάξουμε στις αιτίες που οδήγησαν φυσιολογικούς ανθρώπους να σκοτώνουν, να σακατεύουν, να υποδουλώνουν ο ένας τον άλλον και αντί να το λένε αυτό εγκληματικότητα να το ονομάζουν "ηρωισμό". Το επικίνδυνο ναρκωτικό στην περίπτωσή μας είναι ο εθνικισμός, ο θρησκευτικός φανατισμός, η αίσθηση του ηρωισμού που οδήγησε αυτούς τους ανθρώπους στο να καταστρέφουν τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων με εθνικούς/θρησκευτικούς/οικονομικούς πολέμους και κατ' επέκταση με ναρκωτικά.
Ο κοινωνικός πόλεμος είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση κατα την οποία εκείνος που πολεμά δεν πολεμά για πατρίδες και ψόφια ιδανικά ούτε για να γίνει ήρωας αλλά από ανάγκη για ελευθερία, για αξιοπρεπή διαβίωση, για μια δίκαιη κατανομή των αγαθών. Δεν πρόκειται λοιπόν για ήρωες που πολεμούν για δόξα και τιμή αλλά για ανθρώπους της διπλανής πόρτας που πίνουν χασίσια, μπυρόνια, τσίπουρα, ταμπάκο, γενικά ζούν τη ζωή τους και η καθεστυκυία τάξη τους εμποδίζει να τη ζήσουν γι αυτό εξεγείρονται.
Οσοι από τους παραπάνω προσπαθούν να μετατρέψουν τον εξεγερμένο άνθρωπο σε "ήρωα" που ζεί για την επανάσταση διάγοντας έναν ασκητικό βίο χωρίς χαρά, φαντασία, ευφορία και γέλιο κατα τη γνώμη μου απλά πλασσάρουν τη δικιά τους "ηρωίνη", αντικαθιστούν την "πατρίδα" με κάποια άλλα ιδανικά, πάντα μεγαλύτερα από τον άνθρωπο, πάντα "ιερά" που είμαστε υποχρεωμένοι (κατα τη γνώμη τους) να θυσιαστούμε γι αυτά.
Δε θα πάρουμε. Τα μόνα ιδανικά που μας εκφράζουν είναι εκείνα που θυσιάζονται για τον άνθρωπο, όχι εκείνα που του ζητούν να θυσιαστεί. Δεν είμαστε ήρωες και δεν τους χρειαζόμαστε. Ούτε με τις ηρωίνες ούτε με τους ήρωες.

από @ 04/05/2009 1:09 μμ.


το θέμα είναι οτι το πρότυπο του καταναλωτισμού, και του πίνω για να τη βρω( από ξύδια μεχρι μπαφους), το αναγετε και σε φιλοσοφία μερικοί.
Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να το κάψει όπως προτιμά. Αλλά όχι να το κάνουμε και σημαία ελευθερίας...και τρόπο ζωής επειδή μας το χουν φορέσει...

από την πίνω 04/05/2009 1:30 μμ.


Στο ίδιο καταναλωτικό πρότυπο εντάσσεται και το σεξ, με θύματα χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες ίσως ανθρώπους που πέφτουν θύματα βιασμού, σωματικού και μη, με αρκετούς από αυτούς ανήλικους/ες, φόνους και τραυματισμούς, πράγμα που κάνει το σεξ το ίδιο αν όχι περισσότερο επικίνδυνο από τα ναρκωτικά. Κι όμως, το σεξ είναι η πιό φυσιολογική δραστηριότητα του ανθρώπου. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι όλοι μας είμαστε αποτέλεσμα σεξουαλικής πράξης. Πόσοι όμως ανάγουν το σεξ σε φιλοσοφία και μάλιστα φιλοσοφία που συνοψίζει όλη τη φασιστική τους αντίληψη και διάθεση για κυριαρχία πάνω στους άλλους;
Γιατί το "γαμάω" στη γλώσσα σου θεωρείται ύψιστη μαγκιά ενώ το "γαμιέμαι" υπέρτατη ντροπή; Δεν είναι αυτό αποτέλεσμα ιδεολογικοποίησης της κυριαρχίας μέσω του σεξ; Δεν είναι φιλοσοφία και μάλιστα τόσο επικρατούσα ώστε να καθορίζει τη γλώσσα έκφρασης;
Ολα αυτά είναι και το ξέρουμε, ωστόσο δε θα κατηγορήσουμε σαν άλλοι ιεροεξεταστές το σεξ για όλα αυτά. Αλλού εντοπίζεται η παθογένεια. Να την εντοπίσουμε και να την πολεμήσουμε, χωρίς εύκολους στόχους όπως το σεξ, την κάναβη ή τα φυσικά ευφορικά, πολλά από τα οποία συντίθενται από τον ίδιο τον οργανισμό.

από mou th spaei 04/05/2009 1:45 μμ.


pou kapoioi to kanoun filosofia zohs kai kala tsiouaoua psile paizei bafaki dike mou kai ante petame kai kana psilo psagmeno kai ante geia.ayto einai malakia.alla ayto borei na ginei me otidhpote.kata th gnomh mou tipota den einai athoo kai tipota enoxo.tipota kalo kai tipota kako.ola filtraronte mesa mas kai meta einai to thema ti ginete.xenerono me aytous pou krazoun to mayro kai ta drugs kai kateythian vaptizoun ena xrhsth arrosto h apoxaynomeno.mou th spane omos exisou kai oi mastourolagnoi pou vriskoun mono kala sth xrhsh logo ths aytapaths ths legomenhs eforias.synithos aytoi einai h ethismenoi vlakes h mikroi se hlikia pou den tous ekatse h stravh.kai ta leo ayta logo piras.exo pathei kriseis panikou me mayro,exo perasei kai katapliktika omos.exo pathei gero bad trip me lsd alla mia allh fora eixa ftasei se aperigrapta epipeda emvathinshs vionontas thn alithinh omorfia tou kosmou kai ths yparxhs.
ola einai mesa mas.oti vgenei diko mas einai. ta narkotika apla to fernoun sthn epifaneia.

από arta, zwi kai kinisi 04/05/2009 6:18 μμ.


vges kai ligo apo tin ellada px agglia (an yparxei logos sizitisis vevaia gia tis tote katey8ynseis kapoias neolaias, xoyliganikis isws)

από @ 04/05/2009 6:29 μμ.


ρε "την πίνω", τι πίνεις;
που έχω γράψει για σεξ...και το ρήμα στην ενεργητική και μέση φωνή...που είπα εγώ ότι δεν υπάρχει καταναλωτισμός και βιομηχανία σεξ..ή ότι δεν τρέχει τίποτα με όσα αναφέρεις;

Επιτέλους και καποιος, o "mou ti spaei" που αναφερει και για τις κρίσεις πανικού με τους μπάφους...και τα υπόλοιπα...

από o mou th spaei 04/05/2009 7:50 μμ.


se olous kriseis panikou oute einai poly syxno.kyrios omos symvainei me yvridia typou skunk kai an den eisai se kalh periodo as poume h me ena atomo me proyparxonta psychologika.o bafos den einai poly epikindynos.tora gia ta alla...allo thema.

από @ 04/05/2009 8:24 μμ.


οταν μαι ουσία έχει παρενέργειες, όπως κρίσεις πανικου ή κατάθλιψη μετα απο κατανάλωση, φυσικα δεν σημαινει οτι θα το παθουν όλοι, αλλα να μη λένε μερικοι οτι ο μπαφος είναι ένα ψυχότροπο αγνο και ακίνδυνο και χωρίς καμια παρενεργεια...εχει παρενεργειες όπως και ολα τα ψυχοτροπα, οπως και αλλα πραγματα

από Γκωτιέ, Νερβάλ, Ουγκώ, Δουμάς 04/05/2009 9:55 μμ.


για αυτό πάθαινε μεγαλόψυχες ως προς το εαυτό του κρίσεις πανικού, που αναλυει ολόκληρες σελίδες.

Αυτό που λέει Λείρυ, πριν πιεί κανένας χασίς, μελέτη εγχειριδίου και εξετάσεις, όπως όταν πέρνεις δίπλωμα

Οι χασισόφοβοι ανακαλύπτουν την πυρίτιδα, "τα άνθη του κακού", από τον μπωντλέρ για να ξέρετε να πότε να μην πίνετε και πότε να πίνετε, κυρίως όταν έχετε μαζί γκρινιάρηδες, καλή ώρα, και πιεστικές υποχρεώσεις

Το φωτισμένο μου ντουλάπι μου είναι μαγικό, σαν λιβάδι

από τι μας νοιαζει τι ελεγε... 04/05/2009 11:21 μμ.


Απαγορεύεται η κριτική στο Μπωντλαιρ ...για φαντασου....ενας αστος ήταν, εγωκεντρικος όπως προτασσε η εποχή του και μέσα στη μιζέρια για τις αναγκες της εποχης του και της εξουσιας...

από παιδια 08/02/2010 10:23 μμ.


ειμαστε σοβαροί??επαθα την πλάκα μου που πέτυχα στο indymedia τόσο αρνητικά σχόλια για την κάνναβη απο τόσο πολύ κόσμο...
εδώ λέμε αμαν να τελειώσει όλο αυτό το χάλι που επικρατεί με τους χρήστες ουσιών και αντί να το στηρίξουμε, χρήστες ή μη, ωστε να αφεθεί πολύς κόσμος στην ησυχία του απο τους κρατικούς μηχανισμούς βρίσκουμε να λέμε οτι η κάνναβη αποβλακώνει και κοιμήζει συνηδήσεις?η κάνναβη είναι ένα με την ιστορία και την εξέλιξη του ανθρώπου, δεν έχει σημειωθεί ποτέ θάνατος εξετίας της και το σημαντικότερο είναι οι εβεργετικές ιδιοτητες της στον ανθρωπινο οργανισμό και ψυχισμό.απο προσωπική εμπειρία πολλων χρόνων δεν νοείται να κατηγορούμε ένα τέτοιο δώρο της φύσης με τόσο βάναυσους χαρακτηρισμούς.και σας πληροφορώ σ'αυτούς που μίλησαν για την επιδρασή της στην δημιουργικότητα πως έχουν πολύυυυυυ μεγάλο λάθος.το αντίθετο συμβαίνει...η κάνναβη ενισχύει και προάγει την δημιουργικότητα σε πολύ μεγαλο βαθμο..και πότε τελος πάντων θα καταλάβετε οτι όλα είναι θέμα πληροφόρησης και παραπληροφόρησης του ατόμου..γνωρίζω χρήστες κάνναβης πολλώωωωωων χρόνων με οικογένειες και πολύ ήρεμη και απομαζοποιημένη ζωή και πολύυυυ καλύτερη ποιοτικά απο τους υπόλοιπους που μπεκρουλιάζουν στα μπαράκια μέχρι το πρωί...μεχρι να τα καταλάβετε αγοραζετε τα ναρκωτικα που μας πουλάει το κράτος και που είναι τόοοοοοσο τοξικά και καταστρεπτικά για τον άνθρωπο ώσο η πρέζα...

ελεος δηλαδη, στην τσεχία αποποινικοποιήθηκαν όλα τα ναρκωτικά για χρήση,το ίδιο και στην πορτογαλία,και στον καναδά και στην γερμανία,και στην ολλανδία..και και και και...ολοι χαζοί είναι λετε ή μήπως η προπαγάνδα στην ελλάδα και η πρέζα των αμερικάνων στις πλατίες μας έχει κάνει τα μυαλά μαρμελάδα??

αντε να ξεκολάμε

από 30 χρόνια σπόρος 08/02/2010 11:33 μμ.


Η απόσταση απο δω ως την ολλανδία είναι η ίδια απο τη σχέση που μπορούν να έχουν τα 12χρονα ως τα 18χρονα με το ρτοχο. Μερικά τα ζαβλακώνει (ιδίως όπου υπάρχει μια σχετική ανοχή). Κάτι λείπει και οι χρήστες κάνουν την παλαβή και δε μας το δίνουν. Πειράζει που οι άλλοι όχιμόνο δε νοιάζονται για να βρούν έναν τρόπο ξεπεράσματος αλλά είναι και κάθετοι?

από ναι 09/02/2010 12:31 πμ.


και φυσικα ολοι θα έχουμε και 2 - 3 γνωστούς που έχουν ως ένα βαθμο ψυχολογική εξάρτιση στο junk food...γι'αυτα γιατι δεν μιλάει κανένας που είναι 20000 φορές πιο καταστρεπτικά...

ασ ξεκολίσουμε με την προπαγανδα που μεγάλωσαν οι γονείς μας κι εμείς..
η κάνναβη είναι πραγματική επανάσταση...και κοινωνική,και βιομηχανική και προς εναν πραγματικά όμορφο προσανατολισμό της ανθρωπότητας...

από τρελό σπρώξιμο όμως ε; 09/02/2010 3:07 πμ.


Τι είναι αυτά που λες άνθρωπέ μου, ποιά επανάσταση και πράσινα σοσιαληστικά άλογα. Σοβαρέψου, δεν είσαι σε φόρουμ από αυτά που στήνονται για να περνάει ο κόσμος την ώρα του με αμπελοφιλοσοφίες, αλλά σε πολιτικό μέσο.

Ένα ναρκωτικό είναι, όποιος θέλει το χρησιμοποιεί, όποιος δε θέλει δεν το χρησιμοποιεί. Πάνω που λέμε να απλοποιήσουμε τα πράγματα για να βοηθήσουμε τους χρήστες να ξεφορτωθούν από την πλάτη τους την καταστολή, πετάγονται κάτι ευφάνταστοι τύποι σαν κι εσένα και στολίζουν ένα ναρκωτικό με χαρακτηριστικά εντελώς πλασματικά.


από ??? 09/02/2010 10:53 πμ.


ετσι σου τα μάθανε δυστηχώς φιλε...ναρκωτικό το κάνουν οι παραπληροφόρηση και η άγνοια...και πως θα το βγάλουν απ'την πλάτη τους αυτοί που υποφέρουν όπως λες απ΄την μάστιγα της κάνναβης??με καταστολή και απαγόρευση?
και αν δεν είναι πολητικό θέμα το ότι σε μαζεύουν οι μπάτσοι επειδή πίνεις ένα τσιγάρο και τρέχεις σε κρατητήρια και όλο το δικαστικό σύστημα ξοδεύοντας άπειρα λεφτα τι είναι?αυτήν είναι καλή απαγόρευση ε?

Δεν είναι ναρκωτικό η κάνναβη;!

Δυστυχώς για σένα, διαφωνεί μαζί σου η επιστήμη.
Ξέρω, τόσο το χειρότερο για αυτήν.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabis_%28drug%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Tetrahydrocannabinol

Η άγνοια και το ράδιο-αρβύλα μόνο τους σκοπούς της αποποινικοποίησης δεν εξυπηρετεί. Τη μαφία και το εμπόριό της, από την άλλη, μια χαρά τα  βοηθάει, δεκαετίες τώρα. Φάρμακα για κάθε περίσταση, ε;

από Ζουλος 10/02/2010 7:01 μμ.


Εν μεσω γενικης απορυθμισης των παντων,οι μπαφακιδες το μονο που μας σκοτιζουν ειναι το χορταρικι τους!Αν ειναι δυνατον δηλαδη!Ας τους το νομιμοποιησουν να πανε σπιτια τους να πιουν να μας αφησουν στην ηρεμια μας.

από χαχα ας γελασω 11/02/2010 7:21 μμ.


ειδαμε πως εξαφανιζονται ολοι οταν σκανε οι μπατσοι εξαρχεια επειδη ειναι φορτωμενοι χορτα! χαχαχαχαχαχ μενουν καμια δεκαρια ατομα και οι υπολοιποι παιρνουν τα χορτα τους και κλεινονται στα μαγαζια να σωθουν!  αντε καλες μαστουρες ρε αλλα μην το παρουσιαζεται και σαν πραξη επαναστατικη!

από οχι φιλε μου 11/02/2010 7:51 μμ.


δεν ειναι χαζοι οι αλλοι που το αποποινικοποιησαν. Εξυπνοι ειναι, πολυ εξυπνοι... και αμα ξεμαστουρωνες λιγο και εβαζες το μυαλουδακι σου να σκεφτει λιγο θα καταλαβαινες γιατι αποποινικοποιησαν τα παντα...

 

Στην τελικη δεν μπορω να καταλαβω τι σκατα το περασατε ολοι το Indymedia? Εδω δεν ειναι forum για να ιδεολογικοποιει ο καθενας την εξαρτηση του. Εδω ειναι site αντιπληροφορησης! Δεν μας ενδιαφερει η αποψη των χασικληδων για τους νομους του κρατους! Ειμαστε αναρχικοι και θελουμε να καταστρεψουμε το κρατος, δεν θελουμε απλα να το κανουμε καλυτερο νομοθετικα! Οποτε διαλεξτε αναρχικοι ειστε ή χασικληδες? Οι χασικληδες θελουν νομιμοποιηση τους απο το κρατος, εμεις θελουμε να το καταστρεψουμε ολοσχερως!

Λοιπον? τι μας τα ζαλιζετε τωρα στο Indymedia με νομοθεσιες? Πατε στο παρκο να την πιειτε και αφηστε εμας να δημιουργησουμε καταστρεφοντας!

από peter tosh 11/02/2010 10:42 μμ.


Λοιπον, πάλιωσε το thread της τσικνοπέμπτης και επανήλθαμε στο γνώριμο θέμα

Λιγα πράγματα:

- Αυτος που θεωρει χασικλή οποιον πινει κανα μπάφο που και που ειναι απλά τραγικος.

- Ακομα και ο κάθε χασικλής δεν είναι εξαρτημένος απλα τακτικος χρήστης , έχει διαφορά. θέλετε το πιστευετε , δεν θελετε μην το πιστευετε

- Φυσικα και το πιώμα δεν έχει κάτι το πολιτικό και κατ επεκταση ουτε επαναστατικο. Αλλα ειναι πολιτικό το να συλλάβουν κάποιον με λιγο χορτο και στο Indy η σε παρεες να γινεται συζήτηση αν ειναι λίγο, πολύ ή καθολου επαναστατης κρινοντας απο το χορτο. Ή για κάποιους άλλους στο στυλ" έκανε χρήση ουσιων" , " τον πιάσανε για ναρκωτικά" με ολο το πικάντικο στυλακι , u know....

Πολιτικο ειναι επισης να δινει το κράτος χρήματα στην καταστολή και φυλάκιση των χρηστών (ιδιως κανναβης που δεν αποδυκνειονται χρήστες) και την ιδια στιγμή να αφήνει την προληψη και την απεξάρτηση στην τύχη της, ανοιγοντας δρομο στην ιδιώτικη απεξάρτηση
Δεν ειναι πολιτικο προβλημα αυτο?

-Φυσικά εδω καιγομαστε και δεν έχουμε δουλεια δεν ξέρουμε αν θα έχουμε σύνταξη κλπ, αλλά γιατι αν βρούμε μια δουλειά και συλληφθούμε με λιγο χορτο να πρέπει να την χάσουμε και να ψάχνουμε για άλλη οχι για να συνεχισουμε τη ζωή μας αλλά για να πληρώνουμε δικαστήρια κλπ (στην καλύτερη των περιπτώσεων).

- Πράγματι κοσμος που ειναι φορτωμένος σε τζαρτζαρισματα ψάχνει να κρυφτει ή να ξεφορτωθει το χορτο(οχι πάντα, αλλα γενικα συμβαινει και λογικο ειναι).

Αυτο τι στο καλό σημαίνει?

Εγω λέω οτι η παρανομια της κανναβης δημιουργει περισσοτερα προβλήματα τοσο σε αυτους που τη χρησιμοποιουν οσο και στον κινηματικο χώρο απο οσο η ακομα και προβληματική της κατανάλωση της.

Για το τέλος κάτι εγκυκλοπαιδικα: αποποινικοποίηση δεν σημαινει νομιμοποίηση σημαινει οτι για σε περιπτώσεις κατοχής, χρήσης, προμήθειας, καλλιεργειας ποσοτήτων (συγκεκριμένων αριθμητικα και οχι στην κριση του κάθε δικαστη) πέφτει κάποιο προστιμο, σύσταση, αφαιρεση διπλώματος, κανονιζεται συνάντηση με ειδικους (που αν δεν πας πχ πληρώνεις προστιμο κλπ). Αυτο συμβαινει σε πάρα πολλές χώρες.

Προσωπικά πιστεύω πως η κάνναβη πρέπει να ειναι νομιμη, οχι απλα αποποινικοποιημένη. Αλλά ακομα και η αποποινικοποίηση στα προτυπα ισπανιας, τσεχίας, ολλανδιας, βελγίου και άλλων χωρων ειναι τρομερο βήμα μπροστα σε σχέση με το τριτοκοσμικο μοντέλο του ελληνικού κρατους και ανταποκρινεται σε μια πολιτική στα πλαισια του καπιταλισμού και οχι φεουδαρχιας.

Αυτα και καληνύχτα σας, τέτοια εποχή προτεραιοτητα έχουν άλλα πραγματα εν τουτοις, αν δω κάποιον να υπεραμύνεται αυτής της κατάστασης που ισχυει περι ουσιών τον κράζω ανοιχτά.

Ανοχή τελος σε ρουφιανάκια, κατίνες  και face controllers του χώρου.

από πφφφφ 11/02/2010 11:01 μμ.


δεν μας ενδιαφερει τι θα κανει το κρατος με τα ναρκωτικα που πουλαει! Πως να σας το πουμε αλλιως!? δεν ειναι face control ειναι οτι δεν αφορουσε ποτε τους αναρχικους τι κανει το κρατος με τα μαγαζακια του! ειτε αυτο λεγεται εμποριο πρεζας ειτε εμποριο μπυρας ειτε εμποριο χορτου! Εμεις ολα αυτα θελουμε να τα καταστρεψουμε! οχι να συνδιαλλαγουμε με το κρατος και να του αιτησουμε αποποινικοποιηση, νομιμοποιηση ή γενικα να κανει μια νομοθεσια πιο "ανθρωπινη" . Για αυτη η δουλεια (την παραδοση αιτηματων προς το κρατος, δηλαδη) υπαρχουν οι αριστεροι που κανουν και το φεστιβαλακι τους το legalize και εννιοτε νεολαια απο αυτους τους αριστερους συμφωνει και με τον γιωργακη που μιλουσε για αποποινικοποιηση!

 

Τωρα αν εσας δεν σας περναει απο το μυαλο γιατι αποποινικοποιησαν την κανναβη σε αλλες πιο "πολιτισμενες" χωρες τι να σας κανω, μαλλον πινετε πολυ. Για καντε καμια βολτα προς ολλανδια να δειτε την επιφανειακη ελευθερια, και μετα μιληστε μου για πολιτισμενες χωρες...  το λεω γιατι ζουσα εκει χρονια. Πιο μεγαλη καταστολη απο την αποποινικοποιηση γενικοτερα τον πρωην παρανομων ενεργειων και την επιφανειακη ελευθερια που κλεινει πολλα στοματα δεν υπαρχει. Και μην ανησυχειτε σε λιγο κι εδω ετσι θα γινουμε και θα λετε και ευχαριστω. Π.Χ. χρυσοχοιδης που κραταει επιφανειακα ισες αποστασεις απο φασιστες και αναρχικους, ματ που δεν πειραζουν και κανεναν, απλα προχωρανε μεσα στις πλατειες. Για φατε λιγο πολιτισμο να δειτε την γλυκα και για ποτε θα εχουμε γινει σαν την τσεχια και την ολλανδια ουτε που θα το καταλαβετε!

 

Το ειδαμε κι αυτο αναρχικοι να γκρινιαζουν και να θελουν να αλλαξουν την κρατικη νομοθεσια. μαλλον σε λαθος χωρο βρισκονται πολλοι "συντροφοι". Και οχι αυτο δεν ειναι face control ειναι οι βασικες αρχες τις αναρχιας. Καταστροφη και Δημιουργια, οχι αλλαγη του υπαρχοντος.

από πφφφφ 11/02/2010 11:12 μμ.


δεν υπεραμυνεται κανεις φυσικα της ισχυουσας νομοθεσιας και αυτο γιατι δεν υπεραμυνομαστε υπερ καμιας νομοθεσια! Οποιος "συντροφος" θελει απλα στη ζωη του να κυκλοφορει ελευθερος με το χορτο στην τσεπη προβλημα του, ας παλεψει και να κανει πιο ανθρωπινο τον καλιταλισμο, αυτο τι σχεση εχει ομως με την αναρχια? Υπαρχουν ομως και ανθρωποι που δεν θελουν καθολου κρατος ξερετε. Υπαρχουν και καποιοι ανθρωποι που εχουν οριζοντα τους την αναρχια και δρομο τους την αρνηση. Αλλα τι σας λεω, ψιλοπραγματα ε? παμε πεζοδρομο να πιουμε κανα τσιγαρο και αν σκασουν οι μπατσοι παμε σε κανα μπαρακι να κρυφτουμε και μετα ας ποσταρουμε και ενα ποστ στο Indymedia για την αθλιοτητα και την υποκρισια του κρατους και ποσο χαλια ειναι η κοινωνια και μπλα μπλα μπλα και μετα υπνο, καληνυχτα...

από peter tosh 11/02/2010 11:12 μμ.


Κοιτα σύντροφε εσυ πριν κανα αιώνα θα θεωρούσες πουλημένους και παραμυθιασμένους οσους ζητούσαν ψήφο και για τις γυναίκες. Γιατι δήθεν ειναι επιφανειακή δημοκρατία.

Μήπως να μην έχουμε και κοινωνική ασφάλιση γιατι ειναι εικονικό αγαθο?

Άσε και το οχταωρο εκει να δεις πως την πατήσανε οι αναρχικοι....

Ελα τώρα....

από πφφφ 11/02/2010 11:32 μμ.


γιατι δεν την πατησανε οι αναρχικοι στο 8ωρο? χαχαχαχαχα καιρος ειναι να μας πεις οτι δεν μπορουσαν να συνεχισουν τον αγωνα αλλα τους πεταξαν εκει το 8ωρο και επαναπαυτηκαν!

Οσο για την ψηφο ναι, ασε τις γυναικες να ψηφιζουν ελευθερες γιατι αυτο αποδεικνυει το οτι ειναι ελυεθρες πλεον! ασχετα αν τις πουλανε ακομη στις πολιτισμενες χωρες οπως την ολλανδια μεσα σε κοκκινες βιτρινες, ασχετα αν τις καταπιεζουν εμμεσα και αμεσα με τα προτυπα ομορφιας!

Ασε και την κοινωνικη ασφαλιση! εδω να δεις τι θα παιχτει με τα συνδικατα και τα παρε δωσε με το κρατος μεχρι να ερθουν οι διαπραγματευσεις σε τετοιο σημειο ωστε να μην σου κανει ουτε κρυο ουτε ζεστη η ολη κατασταση και να ηρεμησουν τα πραγματα με τα ξεροκομματα που θα πεταξουν στους εργαζομενους...

 

Ναι, ολα αυτα ειναι εικονικα και επιμενω σε αυτο, παρολα αυτα υπαρχει πολιτικος χωρος που αιτει προς το κρατος και ειναι ο αριστερος χωρος. Κανεις δεν μενει εκτος "συντροφοι" ολοι βρισκουν τον χωρο που τους εκφραζει.Η αλλαγη καποιες φορες ακομη και η αλλαγη μεσα απο κοινοβουλευτικες διαδικασιες ειναι πρακτικη του αριστερου χωρου. Ο αριστερος χωρος ομως εχει και τα sites του και ενα σωρο εφημεριδες και καναλι στην tv και ραδιοφωνα και ενα σωρο τροπους και ενα σωρο λεφτα να ξοδεψει για την προπαγανδιση των ιδεων του! πρεπει να χρησιμοποιησει ΚΑΙ το indymedia? Μην ειμαστε και πλεονεκτες ε...? νομιζα πως το indymedia ηταν ενταγμενο στον αναρχικο χωρο που δεν εχει πολλα μεσα για να προπαγανδισει τις ιδεες και τις πρακτικες του , και ο αναρχικος χωρος παντα μιλουσε για καταστροφη του υπαρχοντος. Τωρα βλεπω μιλαει για καταστροφη του υπαρχοντος αλλα και για μια μικρη αλλαγη στην νομοθεσια μεχρι την καταστροφη γιατι κριμα ειναι να πας φυλακη για 2g. κατι δεν μου παει καλα... τωρα τελευταια.

 

 


Στην ολλανδία υπάρχει η αμερικανική "βιομηχανία" του ευρωπαικού καπιταλιστικού μοντέλου. Τώρα μπορεί ο ιχριστιανοιδημοκράτες και εκεί να "θέλουν" να χειραγωγήσουν τους χασίκλες απειλώντας με πισωγύρισμα στο θέμα, απειλώντας την "εξαγωγική" διάσταση της χώρας τους αλλά τώρα που πήραμε τη βοήθεια, δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε πολιτική άποψη ούτε καισε αυτό

από τζι 12/02/2010 2:07 πμ.


Δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα τους αντιμπαφικούς! :S
Τι προβληματάκι έχετε παιδιά? Το χορτο είναι αυτο που είναι, και πέρα από την σφαίρα νομιμο-παράνομο, θα συνεχίσει να στρίβεται σε τετράφυλλα, πεντάφυλλα, κοκ, να γυρίζει, να μαγεύει και να δίνει άλλες διαστάσεις σε συζητήσεις, κτλ.
Όποιος το πίνει, ξέρει πολύ καλά τον λόγο που το κάνει, και δυστυχώς για μερικούς, κανείς άλλος δεν μπορεί να έχει λόγο πάνω σε αυτή την πράξη (το πιωμα).
Αυτός που πίνει μπυρίτσες ξέρει τον λόγο που τις πίνει. Αυτός που πινει κρασάκι, το ίδιο. Αυτός που πίνει τσάι, αυτός που τρώει σοκολάτα, αυτος που τρώει μανιτάρια κτλ.
Η κάθε ουσία επιδρά διαφορετικά στον καθένα, και ο καθένας ειναι ικανός τις περισσοτερες φορές, να ξέρει το πότε, το γιατί και το πόσο.
Σε κάθε περίπτωση το χόρτο πρέπει να γίνει εντελώς νόμιμο. Η απαγόρευση του μονο προβλήματα δημιουργεί, και όποιος δεν το βλέπει πρέπει να επισκευφθει οφθαλμίατρο.

από antistereotypos 12/02/2010 5:29 πμ.


ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΑΚΙ ΓΙΑ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ-ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ-ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕΤΕ ΟΛΕΣ-ΟΙ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ-ΣΩΣΤΟ,ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΩΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ,ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ-ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΣΕΣ-ΗΔΕΣ;;;ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΝΤΙΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ-ΟΙ;;;ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ-ΟΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗ-ΟΣ ΗΛΙΘΙΑ-ΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ Η ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ...

από πφφφφ 12/02/2010 3:53 μμ.


Εγω προσωπικα δεν ενδιαφερομαι για το τι ουσιες καταναλωνει ο αλλος. Ας  παιρνει ο,τι θελει δικαιωμα του να συνεισφερει στο παρε δωσε με το κρατος ειτε κατα 1% ειτε κατα 80%, αγοραζοντας ο,τι θελει οποτε θελει. Το προβλημα μου ερχεται οταν καποιοι ανθρωποι χρησιμοποιουν ενα (οπως θελω να πιστευω) αναρχικο μεσο ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ για να μας πουνε ποσο αδικο ειναι να ειναι παρανομη η χρηση κανναβης! και να μας πουνε τι? να απαιτησουν απο το κρατος να την αποποινικοποιησει? Και λεω, η αιτηση προς το κρατος συνηθως δεν ειναι αναρχικη πρακτικη,εκτος κι αν αναφερομαστε σε αναρχοσυνδικαλιστες. Αλλα πλεον εχει φτασει ο χωρος να κανει το αιτημα συνηθη τακτικη! Δηλαδη, εχουμε τωρα καθε τρεις και λιγο και ενα ποστ γκρινιας για την κανναβη, ποσο χρησιμη ειναι και γιατι ειναι παρανομη. Πολλους ανθρωπους αναρχικους δεν μας αφορουν οι νομοι του κρατους!

Δεν  θελουμε να κανουμε δικαιη την νομοθεσια! θελουμε να καταστρεψουμε την νομοθεσια! Εγω για αυτο χτυπιεμαι 2 μερες! δεν με ενδιαφερει τι πινει ο κοσμος, με ενδιαφερει να κανει συνειδητα ο,τι κανει και ενω γνωριζει οτι ειναι παρανομο να μπαινει συνειδητα στην παρανομια χωρις να γκρινιαζει γιατι η νομοθεσια εδω στην τριτοκοσμικη ελλαδα ειναι ετσι,  ενω στην πολιτισμενη δυση ειναι αλλιως! θες να εισαι ελευθερος απο ολες τις αποψεις? κατεστρεψε τον κοσμο αυτο, μην προσπαθεις να τον κανεις απλα λιγο πιο ανθρωπινο γιατι πιο ανθρωπινος δεν γινεται εκ των πραγματων!

 

Π.Χ. ολοι θα γουσταραμε να εμπαινε μια ζωη μεσα ο κορκονεας, και να τον γαμουσαν και στη φυλακη και να μην εμπαινε σε ειδικο θαλαμο παρεα με τους συναδελφους του και  να εβγαινε γερος και τρελος ή νεκρος. Αλλα δεν θα αγωνιστουμε κιολας για αυτο!!! δεν θα αιτησουμε απο τον ηθικο αυτουργο να βαλει μεσα τον φυσικο αυτουργο! ειναι μια εσωτερικη κρατικη υποθεση! Η θεση μας ειναι να αναδειξουμε την πραγματικη ουσια, οτι ειναι ενα φιασκο ενα, ψεμα ολο αυτο, οτι ο ιδιος που οπλισε τον κορκονεα τωρα τον δικαζει για να φανει δικαιος!!

 

Λοιπον, προσωπικη μου αποψη εντελως για να τελειωνουμε. Οσο πιο δικαιο προσπαθειτε να κανετε τον κρατισμο τοσο πιο αντιεπαναστατικα λειτουργειτε. Επειδη οσο πιο ελευθερος νιωθει ενας νυκοκοιραιος πχ, τοσο πιο αργα θα καταλαβει οτι αυτη η ελευθερια ειναι πλασματικη. Δειτε "σοσιαλδημοκρατικη" νορβηγια, σουηδια, ολα καλα, οι μισθοι καλα, η παιδεια καλα, τι μας νοιαζει λοιπον που ολη αυτη η ευημερια ειναι απλα επιφανειακη.

από mia 12/02/2010 4:25 μμ.


exei paraginei to thema me to xorto sto indymedia. exoume 200 koubentes gia auto to thema les kai den exoume alla themata pio sovara. les kai o xoros to mono pou kanei einai na pinei mpafous kai xorta.

kai stin teliki an to kratos re paidia mporouse na sas dosei tin eleutheria sas mesa apo tous nomous tou tote den tha xreiazotan na uparxei, tha autodialiotan!!!

 

loipon stamatiste na zitate kai agonisteite gia na to katastrepsete.

από πφφφφ 12/02/2010 5:05 μμ.


ειμαι η πφφφφ και οχι ο πφφφφ...

αντε να αρχισουμε να μαζευουμε και υπογραφες: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1007874

εκκληση για τον εξανθρωπισμο και συλλογη υπογραφων!!!!!!!! προσπαθειτε να κανετε τον κρατισμο ανθρωπινο και χρησιμοποιειτε ενα μεσο αντιπληροφορησης... δεν πειραζει μιση ντροπη δικη σας και μιση της σο.

Αληθεια τι το κοψατε το θεμα με τις μπυρες? στο ιδιο κλιμα κυμαινονται αμα το καλοσκεφτεις. Και τα 2 θεματα απευθυνονται σε ανθρωπους που ιδεολογικοποιουν μια συνηθεια μονο που η μια ειναι νομιμη και η αλλη παρανομη. Κατι που για τον αναρχικο χωρο δεν θα επρεπε να εχει πολυ σημασια, το τι δηλαδη το κρατος καθοριζει σαν νομιμο και τι σαν παρανομο. Αφου ετσι κι αλλιως η ιδια μας η σκεψη  παρανομη ειναι.

 

 

από πφφφφ 12/02/2010 6:01 μμ.


αλλα πραγματικα ενας που συμμετεχει στο κινημα αποποινικοποιησης της κανναβης μπορει να μου εξηγησει αν αυτο το κειμενο με τα αιτηματα του στυλ:  "Γ) Διάθεση μικρών ποσοτήτων Κάνναβης υπό κρατική εποπτεία" ή  "6) ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ"   αντιπροσωπευει ολο το κινημα? επειδη απο κατω εχει και το link για το legalise cannabis protestival και εχω την εντυπωση οτι αυτο ειναι το κινημα αποποινικοποιησης. Ενα κινημα που μαζευει υπογραφες και αιτει προς το κρατος. Αν κανω καπου λαθος διορθωστε με, παρακαλω πολυ!

Με λιγα λογια, υπαρχει αναρχικος αυτη τη στιγμη που να ζητα την κρατικη εποπτεια σε αυτα που καταναλωνει?  επειδη κατι λεγανε παραπανω για face controllers του χωρου. Και επειδη αναφερθηκε ο χωρος για αυτο ρωταω. Γιατι αυτο το κειμενο με τα αιτηματα δεν θα μου φαινοταν περιεργο αν το διαβαζα στην αυγη, αλλα στο Indymedia συλλογη υπογραφων ειναι λιγο περιεργο και μαλιστα να στηριζεται και απο ατομα του χωρου...

 

από μονάχους μονάχους 12/02/2010 10:04 μμ.


δεν νομίζω να χρειάζεται να απομονώνεται κανείς για να χαλαρώσει με 1-2 τσιγάρα. Μας χαλάει και το ίματζ. Η κοινωνική διάσταση είναι πιο σημαντική μιας και θα καταδείξει για μια ακόμα φορά την υποκρισία. Ούτε θα μας κάνει πολιτισμένη ευρώπη μιας και κεεί έχουν προυθέσεις ανάπτυξης που η ελλέδα έχει χρόνια να δει. Με 2 λόγια εκεί αποκοιμίζεται μια εργατική τάξη που μας είχε για διακοπές.Εδώ σαν να μου φαίνεται ότι κινδυνεύει ένα αντίστοιχο κοινωνικό κομμάτι (για την ιρλανδία δεν ξέρω δε λέω, μοντέρνα αποικία της αγγλίας).
όσο για το αγωνιστικό θέμα είναι ασυμβίβαστα αλλά ας μην το κάνουμε και 'ο αναρχικός δεν πρέπει ούτε να δουλέψει". Σαν να πιστεύουν κάποιοι ότι θα πάμε κατευθείαν στηνο υτοπία. το κράτος θα νεκρωθεί αλλιώς δεν πεθαίνει. η πολύ προπαγάνδα συμπλέκεται με τη βλακεία παίζοντας περίεργα παιχνίδια (και το χειρότερο είναι ακριβώς η άλλη όψη αυτών που πολεμάει). όποιος νοιάζεται ας προσέξει τις παρέες του, μιας και έτσι μεταδίδεται το κλίμα της κάναβης (παρείστικα).

από μιζέριας 12/02/2010 11:15 μμ.


όλα διαστρέφονται. και αυτά που λέει ο γρίβας μπορεί να είναι σωστά επιστημονικά ΑΛΛΑ η χρήση σε μια τέτοια αλλοτροιωτική κοινωνία μπορεί να οδηγήσει και στη κατάθλιψη και στην αποστράτευση και στο βόλεμα. όλα είναι σχετικά με το ποιός πίνει πού πίνει και γιατί πίνει.  Η κάνναβη δεν έχει "αυτονομία" σε σχέση με το κοινωνικό περιβάλλον-εδώ είναι το πρόβλημα με τον Γρίβα.

και όπως έλεγε και ο Rob... FREE MIND    CLEAR THOUGHTS!

από kommunistischer anarchist 13/02/2010 5:22 πμ.


δημοσιεύματα όπως αυτό εδώ πέρα..Θέλετε να πιείτε μαύρα άσπρα κίτρινα μπλε;Επιλογή σας.Τρέχουν ένα εκατομμύριο θέματα και συγγνώμη αλλά δε μπορούμε να πιάνουμε το μισό forum με τέτοιου τύπου συζητήσεις.Δηλαδή τι ζητάτε;Τις πλάτες του αναρχικού χόρου για να αποποινικοποιηθεί το μαύρο;Και να μας αφορούσε αυτό πολιτικά.ούτως η άλλως δε συνδιαλεγόμαστε με το κράτος οπότε τις τζιβάνες σας και σε άλλη παραλία...Το έχετε ξεφτιλίσει το θέμα..Δε μπορεί να μας απασχολεί συλλογικά το μαύρο όταν δεν έχουμε να φάμε,όταν υπάρχουν συνάνθρωποι,είτε μετανάστες είτε ντόπιοι,που καταπιέζονται απο τα αφεντικά και το κράτος όταν ανθεί η εκμετάλλευση και η καταστολή σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.Είστε τραγικότατες-οι και δυστυχώς πολλές-οι απο σας σίγουρα θα πέσετε στη φάκα του...''αχμμ πίνουμε ελεύθερα μαύρο άρα τι ωραία που περνάμε'' όταν βρεθεί η/ο πρώτη/ος πονηρότερη/ος καπιταλήστρια/ης και αποφασίσει να το νομιμοποιήσει για να σας αποχαυνώσει περισσότερο.Οι περισσότερες/οι απο εσάς βλέπετε ως λαμπερό παράδειγμα-παράδεισο την Ολλανδία και έχετε εξελιχτεί σε Ολλανδολιγούρισσες/ηδες νομίζοντας πως επειδή προς τα εκεί επιτρέπεται το μαύρο θα βρείτε τη γη της επαγγελίας.Να σας πληροφορήσω όμως ότι εάν διαφωνήσετε ποτέ με το καθεστώς στα εν λόγω απελευθερωμένα(της π.....ς)μέρη και ρέπετε είτε προς αναρχισμό είτε προς κομμουνισμό θα πέσει βούρδουλας σφοδρότατος,όπως επίσης κι αν δε σηκωθείτε τις 6:30 το πρωί για δουλειά μέσα στη παγωνιά.Οι πλούσιες/οι και τα τσιράκια τους είναι πολύ πονηρές/οι,ξέρουν πολύ καλά πως να σας κατευνάσουν και να σας αποκοιμήσουν αδιαμαρτήρητα,να σας κάνουν στο όνομα της δήθεν απελευθέρωσης να νομίσετε πως κερδίσατε μία κάποια νίκη,ούτως ώστε να μην διεκδικήσετε και να μην ανατρέψετε τίποτα..Εσείς όμως δυστυχώς κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου και νομίζετε ότι με ένα μαυράκι θα βρείτε την ευφορία και τη θαλπωρή στη ζωή σας...Και φυσικά δεν είμαι υπέρ συντηριτισμών του style να πω/καθορίσω σε κάποια/ον τι να πιεί,αυτά είναι προσωπικές επιλογές και δικαίωμα της/του καθεμίας/νος εννοείται ότι υποστηρίζω αποποινικοποίηση.Λίγο ρέγουλα όμως,δε χρειάζετε να είστε τόσο φορτσάτες/οι σε τέτοια ανούσια θέματα. Πάντα φιλικά

δεν πάτε καθόλου καλά ορισμένοι

Η αντι-απαγορευτικη πολιτική είναι σωστή και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στις πολιτικές μας αιχμές, εδώ και πολλά χρόνια.

Αλλά ακόμα και αν διαφωνείτε με αυτό (δικαίωμα σας, σεβαστό), δεν μπορείτε να απαιτείται να δημοσιεύονται μόνο τα θέματα που χωράνε μόνο στη δική σας στενή "ατζέντα".

ΟΚ κομουνίστισερ αναρκίστ ;

...

από kommunistischer anarchist 13/02/2010 1:37 μμ.


''Η αντι-απαγορευτικη πολιτική είναι σωστή και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στις πολιτικές μας αιχμές, εδώ και πολλά χρόνια.''
Σωστό αλλά,συνδιαλλαγή με το κράτος δηλαδή;Και δεύτερον,εννοείται ότι υποστηρίζω αποποινικοποίηση αλλά ρε συ,δε μπορεί κάθε βδομάδα να έχουμε και διαφορετικό topic για το μαύρο

από carmonas 13/02/2010 3:28 μμ.


Σωστά για την Ολλανδία, αλλά εκτός από το βασιλικό της σχηματισμό, είναι κέντρο πολλών διεθνών οργανισμών και κυρίως του ΝΑΤΟ άρα άντρο των αμερικανών, παρά τις προσπάθειες περιορισμού της ασυδοσίας τους, και νομίζω ότι το κατάφερε. Η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν αρκετά ανεκτικές πολιτικές στο θέμα και ένα τέτοιο μοντέλο ταιριάζει και εδώ. Αρκετός κόσμος είναι οργανωμένος σε ομάδες φίλων της καν. Είανι σχεδόν βέβαιο ότι δεν επηρεάζει πιά σημαντικά την κοινωνική ζωή. αλλά όλα είναι άτυπα και οπωσδήποτε η όποια ζημιά έχει ήδη γίνει. Η τοπικές αστυνομίες αδιαφορούν αλλά η ομοσπονδιακή (guardia civil) είναι σχετικά φορτική μέσα στις πόλεις με δικαιοδοσίες μπουκαρίσματος, και ξεμπλέκεις κάπως άσχημα (ειδικά με την αντιτρομνοκρατική της δράση).
Για την ιστορία με το κράτος, ε'ιπαμε ασυμβίβαστα, σίγουρα όμως κανείς δεν θέλει να του κουβαλιέρται η αστυνομία με προσχήματα τα ντραγκς. Τώρα οι κολλημένοι που αρχινάνε απο το πρωί κτλ θα υπάρχουν αλλά δεν νομίζω να ενοχλούν ιδιαίτερα, αν δε ναφεθούν τα πράγματα. αν τώρα κάποιοι ενοχλούνται απο το να μαζεύονται κάποιοι και να χαλαρώνουν, κάπου έχει ξεφύγει η φάση  τους (όσο και να μας πιπιλάνε τα μυαλά ότι θα υπάρξει άβατο της διοξης)

από disaster 15/02/2010 2:02 πμ.


Καλα μερικοί εχουν ξεφύγει τελείως...
Ρε μαγκες έχετε καταλάβει τι θα σημαίνε ΣΗΜΕΡΑ η αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών? Βγαίνουνε από το περιθώριο αμέσως πολύ μεγάλες κοινωνικές ομάδες και συμμετέχουν πάλι στην κοινωνία. Το παρακράτος παθαίνει το μεγαλύτερο πλήγμα... Οι φυλακισμένοι πέφτουν στο μισό+ κτ ψηλά. Παυει να υπάρχει το φαινόμενο (")νεκρών(") ανθρώπων λόγω της αμαθειας, της ίντριγκας του παράνομου αλλά και της χρήσης νοθευμένων ουσιών. Τέλος σε προσωπικό επίπεδο έχει ο καθένας περισσότερες επιλογές για το πως θα βγάλει την μέρα του.

Ολα αυτά πιστευω θα άλλαζαν αν αυριο υπήρχε αποποινικοποίηση.
Σε καμμία περίπτωση οταν αυτή θα έρθει η εξουσία δεν θα μας χαρίσει όλα αυτά τα κάστρα εν λευκώ. Θα χει βρει αποτελεσματικότερους και περισσότερους τρόπους να καταστέλλει(βλ. Ευρώπη) τους ανθρώπους.

ΕΛΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΑΤΙΛΑ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ.
ΟΡΓΙΣΤΕΊΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΙΕΣΤΕ!

από mena me lene antwni 15/02/2010 5:09 πμ.


kala ta les alla kostizei kati parapanw to na gemizoyme to kefali me palioxydia. Den to xoyme kai anagki na diastavrwnoyme ti mlkia mas edw alla ama katsei prepei na plerwnoyme toys magazatores h na eimaste ermaia twn diaxeiristwn tis kaue mpatsopaparias. ante ston agyristo merikoi, kanete sa mpatsoi poy sas klevoyn tin pelateia.
Les kai meta 8a teleiwsei h fasi!!

από ρε? 17/02/2010 9:55 μμ.


δεν ηξερα οτι το indymedia μαζέυει τοσους φασίστες πλέον...
''χασικλήδες'' ''μαστουρια'' ναρκωμανής και τα λοιπα...και λες οτι εισαι αναρχικός ρε μεγάλε?επειδη δεν μπορείς να αποδεχθείς την ιδιαιτερότητα του άλλου να καπνίζει μπάφο?ντροπή ρε.ξέρετε ρε πόσες χιλιάδες κόσμος είναι φυλακή η έχει δικαστήριο επειδη τον πιάσανε με τσιγάρο?αυτό δεν είναι πολητικο ε?είστε ΦΑΣΙΣΤΕΣ και φαίνεται ξεκάθαρα.και αυτοί που μιλάνε για τους υπόλοιπους ώς χασικλήδες είναι οι μεγαλύτεροι απ'όλους.και ο πρωθυπουργός που αποποινικοποίησε τα πάντα στην τσεχία διέλησε προχθές και το ακροδεξιό εργατικό κόμμα της τσεχίας με αίτηση στο ανωτατο συνταγματικό δικαστήριο.αντε μαλακες πάρτε μπροστα΄..

επειδη μάθατε απο μωρά οτι χόρτο και ηρωίνη είναι το ίδιο πράγμα δεν σημαίνει πως είναι και έτσι..εξάλου απ'το ίδιο το σύστημα δεν ακούμε τόσα χρόνια την προπαγάνδα ενάντια στην κάνναβη?αυτές είναι έγκηρες πληροφορίες του συστήματος και οι άλλες είναι για να κοιμίζουν?τι να σας πω ρε.
η ποινικοποίηση ευνωει τους εμπόρους ναρκωτικών γιατι πολυ απλά αν ήταν νόμιμα δεν θα ησχύανε

από αναρχοχασίκλας 17/02/2010 10:22 μμ.


Θα τον ψήφιζα αν έβαζε εδώ υποψηφιότητα. Όχι σαν το δικό μας τον μουρόχαβλο που κρύβει τον ακροδεξιό φιλελεύθερο φασισμό του κάτω από ένα ψευδεπίγραφο όνομα (πασόκ) και μας το παίζει και σοσιαλιστής, ο παλιοσοσιαληστής.

από ston 18/02/2010 12:12 πμ.


disaster...sumfono me auta pou les file.aplos oi perissoteroi exoun mathei na fovounte polla pragmata gia to ''kalo'' tous..kai an den einai politiko to oti upoferoun xiliades an oxi ekatomiria anthropoi epeidi sunidita epileksane enan diaforetiko tropo na skeftonte i na diaskedazoun ti einai re?fasimos einai na krinete ton allon en einai i oxi epanastatis ap'to ti kapnizei kai ti pinei

από Βασιλης 11/06/2010 4:42 μμ.


Ειναι πολυ φανερο πως η τακτικη των κυβερνησεων δουλευει ρολοι. Ειμαστε ολοι φοβισμενοι κ συνεχως σε αμυνα. Στρεφομαστε ακομα κ εναντιον του εαυτου μας για να βρουμε καποια σχετικη λυτρωση, οπως ο ανθρωπος στο βιντεο κ πολλοι αλλοι χρηστες.. Η κανναβη θα σωσει το πλανητη, εχει ηδη αρχισει. Το μονο που χρειαζεται ειναι η διαδωση της γνωσης, οχι της αποψης. Γι' αυτο ψαξτε το, διαδωστε το κ αν βρητε φυσικα καπνιστε για να μπορειτε να αρχισετε να δημιουργειτε αποψη! Οι οροι ναρκωτικο κ εθισμος ειναι επιθετικοι κ εντελως ασχετοι προσδιορισμοι για ενα φυτο οπως η κανναβη. Τους χρεισημοποιουμε, ομως, γιατι ετσι μας εμαθαν στο σχολειο: να αναπαραγουμε στειρα γνωση. Αν η πολιτικη ειναι ευκολο να σε παρασυρει στη βια κ την διαφοροποιηση, η κανναβη σε παρασυρει στην αγαπη κ την ολοκληρωση. Επισης, οπως αναφερθηκε, μπορει να προκαλεσει αποξενωση αλλα κ μια καλη ευκαιρια για μεταναστευση κ επιστροφη στη φυση. :)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License