Σάββατο 9 Μάη - Χρυσά Αυγά Μελάτα (με λίγο μπέηκον)*

Το Σάββατο λοιπόν, όπως έλεγα στο προπροηγούμενο ποστ, οι φασίστες των Χρυσών Αυγών και του Στόκου αποφάσισαν για άλλη μια φορά να μας αποδείξουν πόσο λίγοι και ανύπαρκτοι είναι. Παρότι καλούσαν και καλά ως "επιτροπές πολιτών" ήταν πάλι 3 και ο κούκος. Οι γνωστοί καραφλοί, φουσκωτοί, ανέραστοι άνθρωποι. Μαζεύτηκαν το πολύ 150 άτομα. Τα βράδια που κυκλοφορούν οι τοξικομανείς και οι άστεγοι, η πλατεία είναι πιο γεμάτη.

Εγιναν 3 αντισυγκεντρώσεις (και όχι 2 που λένε τα ΜΜΕ).
Μία Μενάνδρου και Αγ. Κωνσταντίνου, στο στενάκι πίσω από το παλιο Εφετείο από αριστερές ομάδες (Δίκτυο, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί φίλοι), δεύτερη στην Πλατεία Κοτζιά η οποία μετακόμισε μετά Αιόλου και Σταδίου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΣΕΚ και φίλοι, εξωκοινοβουλευτική αριστερά) και οι αντιεξουσιαστές στην Κάνιγγος.
Εγώ επέλεξα να πάω στην πρώτη συγκέντρωση και λόγω του κτιρίου του παλαιού Εφετείου στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο πολλοί άστεγοι μετανάστες.
Από πλευράς ελλήνων, είμαστε δεν είμαστε 100 άτομα στο μέγιστο της παρουσίας μας εκεί - μιλάω μόνο για τους Ελληνες, υπήρχαν πολλοί περισσότεροι μετανάστες.
Στην δεύτερη από ότι πληροφορήθηκα από έμπιστο γνωστό, ήταν περί τους 250.
Και στην τρίτη, περίπου 150 άτομα. Πάντα χώρια οι μετανάστες.
Στην παρακάτω φωτό από το google earth, μπορείτε να δείτε τον χώρο γύρω από το παλαιό εφετείο (κίτρινος κύκλος) για να καταλαβαίνετε τι θα σας περιγράφω:

Σημείο 1: Οδός Σωκράτους
2: Μενάνδρου & Αγ.Κωνσταντίνου όπου ήταν η συγκέντρωση,
3: η είσοδος προς το αδιέξοδο στενάκι από τη Μενάνδρου από όπου και η είσοδος για τον χώρο του προαυλίου,
4:οδός Σατωβριάνδου.
Μαύρος κύκλος, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της δολοφονικής.

Γύρω στις 19.30, οι καραφλοί αποφάσισαν(?) να αποχωρήσουν από την πλατεία. Αυτό έγινε από την Αγ.Κωνσταντίνου και μετά από την Σωκράτους. Έξυπνη κίνηση εκ μέρους των μπάτσων, δεν βρίσκετε?? Να περάσουν από τον δρόμο που εφάπτεται με το εφετείο!!
Ακόμα πιο έξυπνη ήταν η στάση, στη Σωκράτους. Μπράβο, το καταφέρατε! Σταματήσατε τους φασίστες ακριβώς μπροστά στο κόκκινο πανί τους!
Στη φωτό, βλέπετε με πράσινες κουκκίδες τους μπάτσους και με μαύρες τους Χ.Α. Μην κοιτάτε που τους έχω σε σειρά, ανακατεμένοι ήτανε.
Από το σημείο εκείνο, οι Χ.Α. άρχισαν να πετάνε πέτρες και καδρόνια, καθώς και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης (!!!) προς τον χώρο του Εφετείου.
Ευτυχώς, λίγο νωρίτερα ορισμένοι σύντροφοι είχαμε αποχωρήσει από τη συγκέντρωση (σημείο 2) και είχαμε μπει στον προαύλιο χώρο και κάναμε αλυσίδα μέσα στην αυλή (στο σημείο 5, κόκκινες κουκκίδες) για να αποτρέψουμε όσους εξοργισμένους από τους μετανάστες ήθελαν να κινηθούν προς το μέρος των Χ.Α. όπου και θα είχαμε τα χειρότερα.
Μείναμε εκεί, σε απόσταση ασφαλείας από τις πέτρες και τα λοιπά αντικείμενα που εκτόξευαν οι μικροτσούτσουνοι, πίσω από την κάλυψη των ΜΑΤ, τα οποία είχαν πρόσωπο προς εμάς και αδιαφορούσαν (φυσικά) για όσα συνέβαιναν στην πλάτη τους.
Επίσης, οι ελληνάρες και άντρακλες της Χ.Α. εκτόξευαν αντικείμενα από την ταράτσα του απέναντι κτιρίου, όπου βρίσκεται και το κοτέτσι τους (οι μαύρες κουκκίδες πάνω στο κτίριο).

Από κάτω, μπορείτε να δείτε όλα αυτά και από ένα βίντεο, που πήρα από το indymedia και αποτελεί τμήμα από ένα μεγαλύτερο βίντεο του tvxs.gr. Σε αυτά, μπορείτε να δείτε και πολλά άλλα βίντεο και φωτογραφίες.Και πάμε και στο υπόλοιπο ζουμί, γιατί μέχρι τώρα τα πράγματα είναι γνωστά αλλά και θα ήταν και ακίνδυνα, λόγω της απόστασης.
Ενώ γινόταν αυτό το παιχνίδι, εντελώς ξαφνικά, δεχτήκαμε επίθεση με πέτρες και καδρόνια από πίσω μας, από την πλευρά που είναι το αδιέξοδο στενάκι στην Μενάνδρου (κίτρινο βέλος)!!!
Θεωρούσαμε ότι είμασταν ασφαλείς από εκείνη την πλευρά και λόγω της αντισυγκέντρωσης αλλά και λόγω του ότι δεν περιμέναμε ότι οι μπάτσοι θα άφηναν τους Χ.Α. να κατέβουν από κάτω. Αφέλεια. Οι Χ.Α. κατέβηκαν από την Σατωβριάνδου και μπήκαν στο στενό.
Η αντισυγκέντρωση διαλύθηκε (από τους μπάτσους ή απο τους Χ.Α. δεν κατάφερα να μάθω ακριβώς - πάντως δεν είχε αποχωρήσει) και οι τραμπούκοι μπήκαν στο στενό. Υπήρξε κάποιος λίγος κοσμος (10-15 άτομα) που εγκλωβίστηκε μέσα στο αδιέξοδο (ροζ κουκκίδες) και ο οποίος ήταν δύσκολο να μπει μέσα στο προάυλιο καθώς η είσοδος γίνεται από ένα πολύ στενό πέρασμα ανάμεσα στα κάγκελα από το οποίο περνάει μόνο ένα άτομο και με δυσκολία.

Η αντίδραση ευτυχώς από όσους ήμασταν μέσα, έλληνες και μετανάστες ήταν ακαριαία, παρά το ξάφνιασμα. Μέσα σε δευτερόλεπτα, απάντηση με βροχή από πέτρες (επιστροφή από αυτές που μας πεταγαν οι Χρυσαύγουλοι) και μάρμαρα (που δημιουργήθηκαν σε χρόνο dt μέσα από τον χώρο). Έτσι δημιουργήθηκε ένα προπέτασμα που απέτρεψε τους μικροτσούτσουνους από το να πλησιάσουν τους εγκλωβισμένους και τους έδωσε χρόνο για να μπουν στο προαύλιο. Μόνο μια γυναίκα άργησε να μπει και έμεινε εγκλωβισμένη περισσότερη ώρα, αλλά ευτυχώς δεν ασχολήθηκαν μαζί της. Κατάφερε να μπει κάποια στιγμή (και πριν αποχωρήσουν τα ασπόνδυλα) με προτροπή και βοήθεια ενός συντρόφου που την πήρε χαμπάρι και της προσέφερε κάλυψη.
Η όλη "μάχη" σε αυτό το μέτωπο κράτησε περί τα 10 λεπτά. Να σημειωθεί ότι στα πυρομαχικά προκειμένου να απωθηθούν οι καραφλοί, επιστρατεύτηκε μέχρι και ένα... φορητό κασετόφωνο!!!
Οι απώλειες από την μέσα πλευρά, ευτυχώς μηδενικές. Εγώ δεν είδα κανένα χτυπημένο, μετά έμαθα ότι είχαν χτυπήσει 2 άτομα. Πάλι καλά.
Εδώ να σημειωθεί ότι η "μάχη" διεξαγόταν μέσω των υψηλών καγκέλων που υπάρχουν εκεί, οπότε οι πέτρες από έξω προς τα μέσα έπεφταν από μεγάλο ύψος προς κόσμος που ήταν ακάλυπτος (κόκκινες κουκκίδες, αριστερά). Οι Χ.Α. ήταν πλήρως εξοπλισμένοι: Κράνη και ασπίδες με τον κέλτικο σταυρό.
Αφού πήραν τον πούλο λοιπόν κανονικά (και με το νόμο πήγα να γράψω, αλλά ποιο νόμο τώρα??) τότε εδέησε η αστυνομία να κλείσει την είσοδο του στενού με 3-4 άνδρες. Οι οποίοι, μαντέψτε, φύλαγαν προς τα μέσα, μην τυχόν και βγούμε εμείς προς τα έξω και πάρουμε τα φιλαράκια τους στο κατόπι (κάτι που δεν έπαιζε έτσι και αλλιώς, αφού υπήρχε αρκετή ψυχραιμία από την μεριά μας).

Η συνέχεια για λίγη ώρα, ήταν ένας πετροπόλεμος από την πλευρά της Σωκράτους από λίγα ασπόνδυλα που είχαν μείνει εκεί και την ταράτσα και τα ΜΑΤ να τους παρακολουθούν ατάραχα.
Μετά την αποχώρηση των άνανδρων μικροτσούτσουνων ορνίθων (δεν κολλάει αυτό, αλλά άστο) οι μετανάστες ξέσπασαν σε τραγούδια. Ακολούθησε καθάρισμα του στενού από πέτρες και καδρόνια καθώς και η βραδινή ομαδική προσευχή των μουσουλμάνων μεταναστών.

Ήρθαν και άλλοι 'σύντροφοι' που είτε ήταν στην αντισυγκέντρωση είτε ενημερώθηκαν τηλεφωνικά. Ήρθε και ο Λαφαζάνης του ΣΥΝ. Καλώς τονα κι ας άργησε.
Κανάλια είπατε??? Οχι, κανάλια δεν ήρθανε. Αν εξαιρέσεις της κάμερες του TVXS που ήταν μαζί μας όλη την ώρα καθώς και αυτές του Σταύρου Θεοδωράκη (που μου είπανε, δεν είδα) που ήταν εκεί συμπτωματικά (επίσης μου είπανε) παπάρια. Αυτοί είδανε μόνο "κουκουλοφόρους που έσπαγαν αμάξια και τράπεζες στην Κάννιγκος".
Ούτε κρανοφόρους, όυτε ασπίδες με κέλτικους σταυρούς, τίποτα.

Αυτά για την ώρα για τα γεγονότα.
Θα ακολουθήσει update με φωτογραφίες και "γκρίνια" για την οργάνωση της αντισυγκέντρωσης.

Hasta la Victoria Siempre.
Μπάτσοι, TV, Χρυσή Αυγή, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.
Φασίστες, κουφάλες, έρχονται τραμπάλες.
*Η προσθήκη της παρένθεσης στο ποστ, εμπνεύστηκε από το ποστ του chumba.

από ο και οι φίλοι του ΣΕΚ 12/05/2009 8:19 μμ.


η δεύτερη πορεία που αναφέρεις ήταν σίγουρα πολύ παραπάνω από 250 άτομα.

από antiidrasi+sex 12/05/2009 10:22 μμ.


Δεν το ανέβασα εγώ στο indy, αλλά μιας και το είδα:
Διευκρινίζω στο ποστ, ότι στα νούμερα ΔΕΝ περιλαμβάνονται οι μετανάστες που ήταν παρόντες. Οχι γιατί δεν μετράνε, αλλά γιατί ήθελα να τονίσω τους αληλλέγγυους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License