Παρέμβαση αλληλεγγύης στους μετανάστες μικροπωλητές

Παρέμβαση αλληλεγγύης στους μετανάστες μικροπωλητές σήμερα στο Μοναστηράκι στις 6.00 μ.μ., με αφορμή ένα ακόμη "μεμονωμένο περιστατικό" στον πόλεμο κατά των μεταναστών και των προσφύγων

post image

Ακόμη ένα "μεμονωμένο περιστατικό":

Στις 27 Ιανουαρίου 2009, ασφαλίτες καταδιώκουν μετανάστες μικροπωλητές που κινούνται γύρω από τις οδούς Κολοκοτρώνη και Νικίου. Ο Μ., μετανάστης από την Σενεγάλη, πέφτει στα χέρια τους, ξυλοκοπείται και τραυματίζεται στο κεφάλι μετά από χτύπημα με την λαβή του υπηρεσιακού τους όπλου. Μεταφέρεται στο Α.Τ. Ακροπόλεως, όπου του προκαλούν κάταγμα στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού, του κλέβουν τα χρήματα και του κατάσχουν το εμπόρευμα. Την επόμενη μέρα οδηγείται στο δικαστήριο με τις κατηγορίες της αντίστασης, της απείθειας και της εξύβρισης και μάρτυρες κατηγορίας 3 μπάτσους και 2 αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι σε ρόλο «αγανακτισμένου πολίτη» σπεύδουν να συνδράμουν το έργο της αστυνομίας. Μετά την ανακριτική διαδικασία, παραμένει τελικά μόνο η κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και ο Μ. παραπέμπεται σε δίκη στις 9/2, η οποία στη συνέχεια θα αναβληθεί για τις 19 Μαΐου. Μέχρι σήμερα αδυνατεί να περπατήσει κανονικά, καθώς η πρώτη ιατρική περίθαλψη που δέχθηκε ήταν ακατάλληλη.

Φυσικά, δεν είναι ο μόνος. Καθημερινά σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια με ανάλογες κατηγορίες μετανάστες μικροπωλητές από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος.

Οι μετανάστες δεν είναι μόνοι.

Ενάντια στο ρατσισμό, την καταστολή και την εκμετάλλευση

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License