Πορεία αλληλεγγύης στον κούρδο αγωνιστή Z.M.Bora

Πορεία αλληλεγγύης στον κούρδο αγωνιστή Z.M.Bora έγινε πρίν απο λίγο στη Θεσσαλονίκη

Πορεία αλληλεγγύης στον κούρδο αγωνιστή Z.M.Bora σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τελείωσε πρίν απο λίγο η πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα του κούρδου Z.M.Bora για την χορήγηση πολιτικού ασύλου . Παρά τη βροχή που προηγήθηκε περίπου 800 άτομα πήραν μέρος στην πορεία που διέσχισε το κέντρο της Θεσσαλονίκης και τελείωσε έξω απο το υπουργείο μακεδονίας - θράκης .

Κύριο σύνθημα της πορείας ήταν η χορήγηση ασύλου στον κούρδο αγωνιστή και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες . Έξω απο το αμερικανικό προξενείο φωνάχτηκαν συνθήματα υπέρ του αγώνα του παλαιστινιακού λαού . Ακόμα ακούστηκαν συνθήματα όπως
- Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στο πόλεμο των αφεντικών
- Οι μπάτσοι του πλανήτη δεν μας σταματάν , Παλιστίνη , Ζαπατίστας , Κούρδισταν
- Σε ελλάδα τουρκία αλβανία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία κ.α.
Στην πορεία συμμετείχαν αναρχικές/οι και μέλη αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων .

O Z.M.Bora ( Bahoz ) συνεχίζει την απεργία πείνας που άρχισε στις 11/4 .
Περισσότερα για την απεργία του Bahoz την κεντρική στήλη του Indymedia Θεσσαλονίκης .

από Πάνος Λ. 24/04/2002 6:46 μμ.


Πορεία αλληλεγγύης για Κούρδο απεργό πείνας που ζητεί πολιτικό άσυλο πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη. Μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, φοιτητικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν χθες στις 7 το απόγευμα στην Καμάρα και πορεύτηκαν ώς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου επέδωσαν φάκελο με στοιχεία για την περίπτωση του Κούρδου. Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης, σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες, έχει γίνει και στο παρελθόν αποδέκτης ανάλογων ψηφισμάτων για τον απεργό πείνας, αλλά αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Ο Zulkuf Murat Bora ή Μπαχόζ έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 11 Απριλίου μέσα στο χώρο της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ και ζητεί «την άμεση συμπαράσταση όλων όσοι θεωρούν ότι το πολιτικό άσυλο και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη στον πλανήτη». Ο Bahoz (Zulkuf Murat Bora) γεννήθηκε στην κωμόπολη Χάνι της περιφέρειας του Ντιαρμπακίρ στο τούρκικο Κουρδιστάν. Συμμετείχε , όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα του Κουρδιστάν. Ένας αδελφός του είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας στη Δανία , ενώ ένας άλλος έχει συλληφθεί επανειλημμένα από τις τουρκικές αρχές και υπάρχουν κατηγορίες ακόμα σε βάρος του εξαιτίας της δράσης του ως μέλος του Χαντέπ (το Κρατικό Κόμμα του Λαού) . Λόγω της πολιτικής καταπίεσης ο Zulkuf Murat Bora ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1995 , οπότε έκανε και αίτηση πολιτικού ασύλου (αρ. 9135/26107). Ο Zulkuf Murat Bora είναι μέλος του Απελευθερωτικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PRK-Rizgari) και εξαιτίας της πολιτικής του δράσης το όνομά του συμπεριλαμβάνεται σε κατηγορητήριο που έχει ετοιμάσει το δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας του Ντιαρμπακίρ εναντίον του αδελφού του το Μάιο του1999. Έκανε ξανά αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου στις 6/6/2001 , αλλά δεν έχει πάρει καμία απάντηση . Επίσης , είναι δραστήριο μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και συμμετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και σε κοινωνικές δραστηριότητες στην πόλη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License