'Επεσαν κεραίες στις Συκιές

'Επεσαν κεραίες στις Συκιές Θεσσαλονίκης

Σήμερα, Κυριακή 14-5-09 στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση - πορεία στις Συκιές που καλούσε η Ανοιχτή Συνέλευση Συκεών (που δημιουργήθηκε το Δεκέμβρη, μετά από κατάληψη του δημαρχείου και λαϊκή συνέλευση. Η πορεία ήταν μαζική, έκανε ένα γύρο στην περιοχή, σε σημεία με εμφανείς κεραίες και έρριξε 2 από αυτές (Θάσου η μία, Ζαίμη η άλλη), και οι δύο σε απόσταση 20-30 μέτρων από παιδικούς σταθμούς. Να σημειωθεί ότι οι Συκιές Θεσσαλονίκης είναι από τις πλέον πυκνοκατοικημένες και πυκνοκτισμένες περιοχές. Η πορεία πέρασε κι από μια τρίτη κεραία, στην Καρόλου Κουν, χωρίς να τη ρίξει. όπου υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί με ένα μίζερο ζευγάρι νεοελλήνων παραδόπιστων μικροαστών που βγήκαν με θράσος να υπερασπιστούν στην "περιουσία" τους, ενώ τα τρία παιδιά τους έπαιζαν κάτω από την κεραία κι ενώ η πορεία τους έκανε ρόμπα στη γειτονιά φωνάζοντας τ΄όνομά τους με τη ντουντούκα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αισθητή στην αρχή που προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο και την έξοδο στην πολυκατοικία της Θάσου (όπου έφυγαν, στην κυριολεξία, σηκωτοί) και στο τέλος, στην πολυκατοικία της οδού Ζαίμη, όπου ήρθαν και τα ΜΑΤ που φωνάχτηκαν για ενίσχυση. Η πορεία τελείωσε στο δημαρχείο Συκεών, όπου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση και ορίστηκε νέο ραντεβού την Τετάρτη στις 8 μ.μ. (κάθε Τετάρτη είναι η τακτική συνέλευση της ανοιχτής Συνέλευσης Συκεών) για τη συνέχιση της δράσης). Το παρόν στη συγκέντρωση και στην πορεία έδοσαν όλες οι ηλικίες. Φωτογραφίες και (ίσως) βίντεο, αργότερα, μόλις είναι έτοιμα.

από Enas-Mia apo Sykies 25/05/2009 12:08 μμ.


post image

Εικόνες:

από fotografos 25/05/2009 6:35 μμ.


fotografies apo tis Sykies,Thessaloniki

http://fotografijaforall.blogspot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License