Αυτοδιαχειριζομενο στέκι ΤΕΙ Λαμιας

Στεκι

Απο σήμερα τετάρτη 27 Μαϊου κατελήφθη ο χώρος του παλιού καπνιστηρίου της ΣΤΕΦ ΤΕΙ Λαμίας.
Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί ώς αυτοδιαχειριζόμενο στέκι.
Η πρώτη διαχειριστική συνέλευση θα γίνει αύριο, πέμπτη 28 Μαϊου στο χώρο του ΤΕΙ.

από ένας 27/05/2009 9:42 πμ.


 

            Ποιος θα ξαναδώσει ζωή στις βίαιες δίνες της φωτιάς αν όχι εμείς που θεωρούμαστε αδέρφια; Ελάτε λοιπόν! Νέοι σύντροφοι: αυτό θα σας αρέσει. Δε θα δουλέψουμε ποτέ, ώ δίνες της φωτιάς! Αυτός ο κόσμος μέλει να εκραγεί. Αυτό είναι το μονοπάτι του στ΄ αλήθεια.    Εμπρός, στην πορεία.

Αρθούρος Ρεμπώ

 

          Την Τετάρτη 27 Μαϊου καταλάβαμε το χρόνια εγκαταλελλειμένο χώρο του καπνιστηρίου της ΣΤΕΦ. Ο χώρος αυτός είχε ξαναχρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από τους καταληψίες του ΤΕΙ Λαμίας, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων του 2007 καθώς και στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Από τη διοίκηση πάλι, όσον καιρό θυμόμαστε, έχουμε δει να αφήνουν μόνο τα  σκουπίδια τους.

          Η απόφαση για την κατάληψη πάρθηκε μέσα από συλλογικές διαδικασίες, μακριά από παραταξιακές λογικές και ιδιοτελείς σκοπούς. Γίνεται ώστε να δημιουργηθεί στο ΤΕΙ μια εστία συλλογικοποίησης δράσεων, απελευθερωμένης από επιτροπές αγώνα, εκπροσώπους σπουδαστών και λοιπών διαμεσολαβητών που πάντα ''προσπαθούν'', αλλά η γραφειοκρατία (που οι ίδιοι δημιούργησαν) ποτέ δεν τους αφήνει. Ο λόγος δημιουργίας του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού στο ΤΕΙ Λαμίας είναι να ενισχύσει, ως σταθερό σημείο αναφοράς, δράσεις και κινητοποιήσεις πυρήνων, πρωτοβουλιών ή συλλογικοτήτων. Δράσεις, είτε σε θέματα που αφορούν στα στενά όρια της φοιτητικής ζωής, αλλά και σε ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα. Δεν αποποιούμαστε τη φοιτητική μας ιδιότητα, ούτε όμως κρυβόμαστε πίσω από αυτήν, σφυρίζοντας αδιάφορα σε αυτά που γίνονται μπροστά στα μάτια μας.

          Η συλλογικότητα που δημιούργησε το στέκι το έκανε με στόχο την αυτοοργάνωση. Κλείνοντας την πόρτα σε οποιαδήποτε ιεραρχική ή εμπορική σχέση, θεσμοθετημένους ή μη εξουσιαστές, υπεύθυνους ή ανεύθυνους κομισάριους που θα έρθουν να μας ζητήσουν το λόγο.

          Το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι αποτελεί κομμάτι ενός ευρύτερου κοινωνικού εγχειρήματος που, ιδιαίτερα μετά το Δεκέμβρη, έχει γενικευτεί μέσω της δημιουργίας ελεύθερων χώρων και νέων καταλήψεων. Χτίζοντας έτσι ένα ανάχωμα απέναντι στην κουλτούρα σχέσεων εμπορεύματος-καταναλωτή, αφέντη-υποτακτικού. Δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες της συλλογικής διαχείρισης από ένα μικρό κομμάτι χώρου μέχρι την επανοικειοποίηση της ζωής μας.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΕΚΙΟΥ

 Πέμπτη 28/5 12.00 μ.μ.  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

 

από Xanthi 27/05/2009 8:05 μμ.


Kalh arxh paidia sthn prospatheia sas!!einai aparaithtoi tetoioi xwroi pantou..eidika to teleytaio diasthma.

από ξανθιώτης 28/05/2009 12:46 πμ.


καλή επιτυχία στο εγχειρημά σας από την εξεγερμένη ξάνθη... θα είμαστε κι εμείς δίπλα σας...

από aggelos p 25/06/2009 1:29 μμ.


  kalh arxh k elpizoume na epete k sunexeia. k emeis organwnoume enan aytodiaxeirizomeno xwro sthn Arta perissoteres plhrofories http://friends-arta.blogspot.com/ aytodiaxeirizomenoi xwroi gia tous polites pantou!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License