Ανάλυψη ευθήνης για σαμποτάζ καμερών στη Θεσσαλονίκη

Ανάλυψη ευθήνης για σαμποτάζ καμερών στη Θεσσαλονίκη

Ο καπιταλιστικός κόσμος απαιτεί την εύρυθμη και κανονική λειτουργία του. Η κανονικότητα αυτή χρειάζεται με την σειρά της την επιτήρηση, τον έλεγχο ότι όλα βαίνουν κατά το πρέπειν. Κατά την διάρκεια, αλλά και στη συνέχεια των γενικευμένων συγκρούσεων του Δεκέμβρη, η άρνηση του ίδιου αυτού κόσμου συμπυκνώθηκε, οι κατεστημένες σχέσεις αμφισβητήθηκαν και η κανονικότητα διαταράχθηκε επικίνδυνα. Αμέσως μετά, η αποκατάσταση του παλιού και η εγκατάσταση ενός νέου πλέγματος επιτήρησης, αποτελούμενο από αρκετές εκατοντάδες κάμερες, αποτελεί κίνηση ζωτικής σημασίας για τους επίδοξους ‘διαχειριστές’ των ζωών μας. Η κατάσταση κρίθηκε μάλλον κρίσιμη και μικροπροβλήματα όπως η υπάρχουσα νομοθεσία, η αρχή προστασίας και η φλύαρη δημοκρατική ρητορική περί ατομικών δικαιωμάτων παρακάμφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ούτως ή άλλως η χρησιμότητά τους έγκειται στην απομάκρυνση από την ουσία του ζητήματος και στην αποσιώπηση μιας διαρκούς και αχανούς επίθεσης στα συστήματα κοινωνικού ελέγχου. Όταν η επίθεση γενικεύεται και ξεδιπλώνεται δημόσια στους δρόμους των μητροπόλεων η προσπάθεια απόκρυψης της καθίσταται   άσκοπη και γελοία. Στη δεδομένη στιγμή έντασης του ελέγχου και της καταστολής κάποιες και κάποιοι αποφασίσαμε να σαμποτάρουμε το πλέγμα επιτήρησης της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, μιας οδικής αρτηρίας εξέχουσας σημασίας για την κυκλοφορία. Την κανονική και γρήγορη κυκλοφορία και ροή του κεφαλαίου είτε αυτή νοείται ως μεταφορά εμπορεύματος ή ως μετακίνηση εργατικού δυναμικού και καταναλωτικής μάζας. Έτσι το βράδυ της Τετάρτης 27/5 καταστρέψαμε ταυτόχρονα 7 από τις 21 κάμερες που βρίσκονται κατά μήκος του πριφεριακού, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την καθολική επιτήρησή του.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License