Αυτοκτόνησε στο Γκουαντάναμο

Ένας κρατούμενος από την Υεμένη που κρατούνταν στις φυλακές της αμερικανικής βάσης στο Γκουαντάναμο, πέθανε πιθανόν μετά από απόπειρα αυτοκτονίας ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Πρόκειται για τον 31χρονο Μοχαμάντ Αχμαντ Αμπντάλα Σαλίχ, ο οποίος είναι ο πέμπτος κρατούμενος, που αυτοκτονεί στο κέντρο κράτησης στο Γκουαντάναμο, που  άρχισε να λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2002.

Ο Σαλίχ σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούνταν στο Γκουαντάναμο από το 2002 χωρίς ωστόσο να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και πιστεύεται ότι συμμετείχε σε απεργία πείνας.

Στην ανακοίνωση του ο στρατός αναφέρει ότι ο κρατούμενος βρέθηκε αναίσθητος στο κελί του και οι ιατρικές μονάδες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Αν και ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα έχει δηλώσει ότι θα κλείσει την βάση στο Γκουαντάναμο, το Κογκρέσο πρόσφατα δεν ενέκρινε την αίτησή του για χρηματοδότηση προκειμένου να προχωρήσει με το σχέδιο του.

Επίσης σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση η πλειοψηφία των αμερικανών αντιτίθενται στο κλείσιμο του Γκουαντάναμο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License