Επιθέσεις ακροδεξιών κατά δημοσιογράφων και κομμάτων της αριστεράς

Αυξάνονται ανησυχητικά οι επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων κατά δημοσιογράφων, κομμάτων της αριστεράς και υποψηφίων ευρωβουλευτών. Το tvxs μίλησε σε δημοσιογράφους, πολιτικούς και υποψηφίους ευρωβουλευτές που δέχθηκαν απειλές και επιθέσεις, στην προσπάθειά τους να υπερασπισθούν τα πολιτικά τους πιστεύω και την ελευθερία της έκφρασης.

«Μέλη της Χρυσής Αυγής μου πέταξαν μία χειροβομβίδα κρότου – λάμψης κατά πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μείνω χωρίς όραση και ακοή για 15 ολόκληρες μέρες», κατήγγειλε στο tvxs ο φωτορεπόρτερ της Ελευθεροτυπίας, κ. Σπύρος Τσακίρης. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Παλαιό Εφετείο, όπου ο κ.Τσακίρης παρευρέθηκε με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα για να καλύψει τα γεγονότα. «Είμαι πεπεισμένος ότι τη χειροβομβίδα δεν την πέταξε αστυνομικός, διότι οι χειροβομβίδες της αστυνομίας έχουν κουτί με χακί περίβλημα. Αντίθετα, η εν λόγω χειροβομβίδα είχε γαλάζιο περίβλημα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτός που την έριξε την προμηθεύθηκε από το στρατό», προσέθεσε ο κ.Τσακίρης.

Την τελευταία στιγμή απέφυγε τον κίνδυνο και ο Κώστας Ονισένκο, δημοσιογράφος της Καθημερινής, όταν μια ομάδα περίπου 30 ακροδεξιών του επιτέθηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου βρέθηκε για να καλύψει το γεγονός της πυρκαγιάς σε υπόγειο χώρο προσευχής Μουσουλμάνων. «Στην περιοχή δραστηριοποιείται ένας σκληρός πυρήνας ακροδεξιών ατόμων που εμφανίζονται ως κάτοικοι της περιοχής, αλλά στην πραγματικότητα έχουν ως ρόλο την «υποκατάσταση» του ανύπαρκτου κράτους. Στα πλαίσια αυτά, εδώ και χρόνια καλύπτω τις λεκτικές αλλά και υλικές επιθέσεις τους κατά των μεταναστών της περιοχής, και ως αποτέλεσμα έχω γίνει γνωστός στους κύκλους τους. Εκείνη τη νύχτα, βρισκόμουν στην πλατεία συλλέγοντας πληροφορίες για το περιστατικό της πυρκαγιάς από τους συγκεντρωμένους ανθρώπους, όταν μια γυναίκα με αναγνώρισε και άρχισε να φωνάζει «αυτός είναι!». Τότε, περίπου 30 άντρες πήγαν να μου επιτεθούν και γλίτωσα την τελευταία στιγμή χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας», διηγήθηκε ο κ.Ονισένκο.

Απειλές δέχθηκε και η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, κα.Γεωργία Δάμα, λόγω του ρεπορτάζ που δημοσίευσε σχετικά με συγκέντρωση κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα που διαμαρτύρονταν σε συνεργασία με την οργάνωση «Χρυσή Αυγή», για την παρουσία στη συνοικία τους Αφγανών προσφύγων. Η κα.Δάμα τόσο κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, όσο και τις επόμενες μέρες δέχτηκε απειλές και πιέσεις τόσο από τη Χρυσή Αυγή, όσο και από άλλες συναφείς οργανώσεις, με σκοπό την τρομοκράτησή της. Ως αποτέλεσμα, η κα.Δάμα αναγκάσθηκε να προσφύγει στο Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών, καθώς και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως άλλωστε έχει κάνει και πλήθος άλλων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που καλύπτουν τους τελευταίους μήνες τα γεγονότα στον Αγιο Παντελεήμονα, και ζητούν την καταδίκη των προπηλακισμών και την προστασία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Εντύπωση είχε προκαλέσει, άλλωστε, η στοχοποίηση της κας Δάμα από το site της Χρυσής Αυγής, μέσω δημοσιεύματος που αφορούσε την κάλυψη εκ μέρους της των γεγονότων στο Παλαιό Εφετείο. Στο εν λόγω δημοσίευμα, μάλιστα, επιχειρώντας να δώσει στους αναγνώστες και «οπτική επαφή» με την κα Δάμα, το site δημοσίευσε από πλάνη φωτογραφία μίας εκ των... συνεργατών του tvxs!

Εμπρησμός σε προεκλογικό περίπτερο

Καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι επιθέσεις ακροδεξιών σε προεκλογικά περίπτερα κομμάτων της αριστεράς. Ο αντίκτυπός τους, μάλιστα, γίνεται όλο και πιο έντονος, καθώς οι σποραδικές καταστροφές προεκλογικού υλικού που άρχισαν να εμφανίζονται τις προηγούμενες εβδομάδες, κλιμακώθηκαν σε κυριολεκτικούς εμπρησμούς προεκλογικών περιπτέρων μέσα στο κέντρο της Αθήνας. «Εχθες το βράδυ, μέλη της ακροδεξιάς έβαλαν φωτιά στο προεκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ καταστρέφοντάς το ολοσχερώς, μέσα στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με την ελλιπή αστυνόμευση του περιπτέρου από τη δημοτική αστυνομία», δήλωσε στο tvxs ο κ. Μιχάλης Ρίζος, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ.

«Οι βανδαλισμοί ξεκίνησαν τις προηγούμενες εβδομάδες, με καταστροφές περιπτέρων της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Στο Κουκάκι, στο Καματερό, στο Ήλιον, στο Βύρωνα, στην Αγ. Βαρβάρα, στην Πετρούπολη δεχθήκαμε πλήθος επιθέσεων, ενώ σοβαρότερη ήταν αυτή στα Σεπόλια, όπου στόχος έγινε όχι μόνο το δικό μας περίπτερο, αλλά και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι γύρω κάτοικοι άκουσαν τους δράστες να φωνάζουν συνθήματα ακροδεξιά, υπέρ της Χρυσής Αυγής», προσέθεσε ο κ. Ρίζος.

Ωστόσο, βανδαλισμούς ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν και άλλα κόμματα, τα οποία με καταγγελίες τους επιχειρούν να ρίξουν φως στο ζήτημα. Ο υπεύθυνος τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, κατήγγειλε εχθές την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον των ταμπλό που έχει τοποθετήσει το ΠΑΣΟΚ στην πόλη. Την ίδια στιγμή, πρόκληση εκτεταμένων ζημιών και καταστροφή προεκλογικού υλικού από «γνωστά – άγνωστα» άτομα καταγγέλλει και το ΚΚΕ ότι πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα της 22 Μαΐου στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στο Μοσχάτο.

Στοχοποίηση υποψηφίου Ευρωβουλευτή

Σε «στόχο» μετατράπηκε πρόσφατα και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ.Γιώργος Γρόλλιος. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://skeftomasteellhnika.blogspot.com, ο συντάκτης του εν λόγω δημοσιεύματος παρέθεσε τα προσωπικά στοιχεία του κ.Γρόλλιου (τηλέφωνο, e-mail, ακόμα και στοιχεία για το γραφείο του στο ΑΠΘ), τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο» λόγω της συμμετοχής του στην «ακροαριστερή» ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, κ.Σπηλιωτόπουλου, σημειώνοντας «Πώς αυτοί οι επικίνδυνοι άνθρωποι έφτασαν να γίνονται «καθηγητές» πανεπιστημίων; Σας απασχολεί κ.Σπηλιωτόπουλε; Περιμένετε εσείς να πάει μπροστά η παιδεία με τέτοια στελέχη;»

«Η συγκεκριμένη λεκτική επίθεση δεν είναι τυχαία, αλλά συνδέεται άμεσα με τις μεθοδευμένες επιθέσεις κατά των προεκλογικών περιπτέρων της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ. Το εν λόγω blog κινείται στα πλαίσια της ακροδεξιάς, από όπου προέρχονται και τα άτομα που προκάλεσαν όλους τους προαναφερθέντες βανδαλισμούς», δήλωσε στο tvxs ο κ.Γρόλλιος.

Τουλάχιστον, η έγκριτη εφημερίδα οφείλει μία απάντηση: παγίδευτηκε ή είναι στο «κόλπο»;
(κλικ στη φωτογραφία, για μεγένθυση)

Με τον εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο τίτλο «Αποστολή στη Γάζα. Ένας μαχητής της Χαμάς μιλάει στην “Ε”», διαβάσαμε στην έγκυρη «Ελευθεροτυπία» (7 Φλεβάρη 2009), το άρθρο της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ, με τίτλο «ΑΜΠΟΥ ΖΑΜΑΛΙΜ Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. “Ο Αμπάς είναι ανεπιθύμητος στη Γάζα...”».
Πέρασαν τρεις (3) ολόκληρες ημέρες και δεν είδαμε καμία αντίδραση από την ίδια την κυρία ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ, τη διεύθυνση της εφημερίδας, ή την ΕΣΗΕΑ και τα πειθαρχικά της όργανα.
Τι συμβαίνει;
Μία έγκριτη εφημερίδα δημοσιεύει άρθρο-ΑΠΑΤΗ μιας κυρίας που επιεικώς θα εκτιμούσαμε ως μία δημοσιοκάφρο, προβοκάτορα, ή – δυστυχώς – κάτι… χειρότερο.
Είμαστε υπερβολικοί;
Είμαστε εμπαθείς;
Έχουμε κάποια σκοπιμότητα;
Τίποτα από όλα τα παραπάνω και επιπροσθέτως δεν γνωρίζουμε, ούτε έχουμε ξαναδιαβάσει άρθρο της εν λόγω κυρίας «δημοσιογράφου»…
Λοιπόν, ένα κείμενο που βρωμάει, όχι απλώς απάτη, αλλά διατεταγμένη υπηρεσία.
Πήρε πράγματι συνέντευξη αυτή η κυρία;
Όταν παίρνεις μία συνέντευξη, οφείλεις να έχεις και τα αποδεικτικά στοιχεία πως πρόκειται για μία υπαρκτή συνέντευξη. Σε αντίθετη περίπτωση, ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι μια μυθοπλασία (παραπλάνηση του μέσου που εργάζεσαι και του αναγνωστικού κοινού), δηλαδή μία ΑΠΑΤΗ!
Εμείς, στο άρθρο-συνέντευξη (sic) της κυρίας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ, διαπιστώνουμε και τεκμηριώνουμε ΑΠΑΤΗ (για να μην μιλήσουμε για προβοκάτσια, ή ανάθεση έργου από το Ισραήλ), και αναμένουμε τόσο από την έγκριτη εφημερίδα, όσο και από την ΕΣΗΕΑ (δηλαδή από τους μαχητικούς δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ), τη δική τους «παρέμβαση», διότι μ’ αυτό το «κείμενο» δυσφημίζονται ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι.
Λοιπόν… επειδή εμείς βρεθήκαμε στη Λωρίδα της Γάζας και μάλιστα στη διάρκεια των βομβαρδισμών… και ειδικότερα σε νοσοκομεία της Γάζας, όπως και σ’ εκείνο που υποτίθεται ότι πήρε τη «συνέντευξη» η κυρία ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ. Μάλιστα, σ’ αυτό το νοσοκομείο υπάρχει μια μόνιμη «ελληνική παρουσία»: μια πτέρυγά του έχει την ονομασία “Γιώργος Παπανδρέου” και φυσικά της διέφυγε… μιας και ο «στόχος» ήταν να συναντηθεί μέσα στο νοσοκομείο με μαχητή της Χαμάς, ζωσμένο με εκρηκτικά!
θού, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου…
Ας δούμε την απάτη, ελπίζοντας να είναι η τελευταία προβοκατόρικη πράξη δημοσιογράφου της χώρας μας κι ένα μάθημα για σοβαρές εφημερίδες…
1. Για να έχεις μπει στη Γάζα πρέπει να έχεις στο διαβατήριό σου σχετικές σφραγίδες εισόδου-εξόδου
2. Τα νοσοκομεία της Γάζας δεν είναι τεκέδες ή οίκοι ανοχής κι αν το έχεις επισκεφθεί, έχεις «πιστοποιημένα» την άδεια του διοικητή τους
3. Δεν υπάρχει ένοπλος φρουρός (ούτε με πιστολάκι), ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ της Γάζας και ειδικότερα στο αναφερόμενο ως τόπος συνέντευξης μαχητή της χαμάς
Τι μας «λέει» στην «αποκλειστικότητά» της, μεταξύ πολλών η κυρία ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ και είναι πιστοποιημένα ΑΠΑΤΗ:
- βρήκε μέσα στο νοσοκομείο έναν μαχητή της “Χαμάς” («Συναντηθήκαμε στο Γενικό Νοσοκομείο της παλαιστινιακής πόλης Ράφα», που «…κρατάει ένα Καλάσνικοφ, …Σηκώνει την κουκούλα, τη διπλώνει δείχνοντας το πρόσωπό του, … Στη μέση του δεμένη η ζώνη με τα πυρομαχικά»)
Διαπιστώσεις:
- «Συμπτωματικά» πρόκειται για μια επανάληψη των όσων έχει κατά καιρούς δηλώσει η υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, η Μοσάντ και όλο το ναζιστικό σκυλολόι του σιωνιστικού καθεστώτος, για να δικαιολογήσουν τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και σχολείων: «Μαχητές της Χαμάς βρίσκονται σε νοσοκομεία και σχολεία…»
Όχι επειδή πρόκειται για καραμπινάτο ψέμα, όχι επειδή εμείς και πολλοί άλλοι δεν είδαμε κάτι τέτοιο, οφείλει να μας εξηγήσει το λόγο αυτής της γελοιότητας που έγραψε, διότι δεν θα το αφήσουμε έτσι και έχουμε τη μαρτυρία της διοίκησης του νοσοκομείου και γιατρών (Παλαιστινίων, Ελλήνων και άλλων ξένων)
- Η κυρία ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ μας «λέει» ότι μέσα στο νοσοκομείο έκανε τσιμπούσι με κρασί (sic) και τσιγάρα! «Ο Ζαμάλιμ ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να μιλήσει. Απαντά αρνητικά στο κέρασμα για ένα ποτήρι κρασί, ένα τσιγάρο»
Το ότι βρήκε και έπινε - μάλιστα μέσα στο νοσοκομείο -, κρασί στη Ράφα, αρχικώς προκαλεί γέλιο ακόμη και σ’ αυτούς που δεν έχουν πάει στη Γάζα. Ο τελευταίος πολίτης ξέρει τι σημαίνει για τους μουσουλμάνους της Ράφας το κρασί και τα οινοπνευματώδη… Συνεπώς, δεν πήγε ποτέ εκεί, αλλά και δεν διάβασε – τουλάχιστον – για τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Ράφα. Μόνον αν είναι προβοκάτορας, ή υπό την επήρεια μέθης, θα μπορούσε κάποιος να γράψει ότι έπινε κρασί (και κάπνιζε) στη Γάζα. Το γεγονός μάλιστα, ότι αυτά συνέβησαν μέσα σε νοσοκομείο, ξεπερνάει την επιστημονική φαντασία και το συναντάς μόνον στα προπαγανδιστικά φυλλάδια της Μοσάντ.
«Η περιοχή ήταν ξέφραγο αμπέλι. Τους άρεσε μια γυναίκα, την απήγαγαν… αγαπάμε τη θυσία. Θέλω να πεθάνω, μ' αρέσει να γίνω καμικάζι…», εδώ υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα! Δεν μπορεί να είναι «συμπτωματική» η πιστή αντιγραφή φράσεων από τα φυλλάδια της Μοσάντ.
Η κυρία ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ οφείλει να πει την αλήθεια, για τις συνθήκες που της επέβαλαν να γράψει παραμύθια.
Οφείλει να έχει και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τη συνάντηση-συνέντευξη (προς θεού, χωρίς να θιγεί το «δημοσιογραφικό απόρρητο»)…
Δηλαδή: βίζα εισόδου-εξόδου από τη Λωρίδα της Γάζας, την άδεια του Διευθυντή του νοσοκομείου, τη μαγνητοφώνηση της συνέντευξης και της μετάφρασης, και φυσικά τα μπουκάλια κρασιού που κατανάλωσε μέσα στο νοσοκομείο ενώ συνεντευξιαζόταν… (φυσικά δεν θα διαφημίσουμε την μάρκα οίνου που έπινε μέσα σε νοσοκομείο της Γάζας…)
Οι μαχητικοί δημοσιογράφοι στην ΕΣΗΕΑ οφείλουν να μιλήσουν και να μην σκεφτούν τη «συναδελφική αλληλεγγύη».
Το ναζιστικό καθεστώς του Ισραήλ ηττήθηκε στρατιωτικά και πολιτικά στη μαρτυρική Γάζα και δεν θα αναπληρώσει την ήττα με «στρατευμένους» δημοσιοκάφρους!
Αἰδώς Ἀργεῖοι!
Αναμένουμε, θα επανέλθουμε… μέχρι την αποκάλυψη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

Άσχετο…
Συνέβη μία παρόμοια «κατάσταση», από την ίδια «δημοσιογράφο» (πάντα σε εισαγωγικά), σε παρόμοια αποστολή της στη βομβαρδιζόμενη Γιουγκοσλαβία από τα ΝΑΤΟϊκά γουρούνια;
Τότε… στοχοποιήθηκαν-ενοχοποιήθηκαν κάποιοι;
Έτσι, για την ιστορία κι όχι μόνον…

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License