Χτύπησαν το δάσκαλο Σωκράτη Ζαραβίνα

τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Σωκράτη Ζαραβίνα

Απρόκλητη επίθεση δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Αγρινίου ο κομμουνιστής, συνταξιούχος δάσκαλος  Σωκράτης Ζαραβίνας από υπάλληλο του δήμου Αγρινίου. Ο Σωκράτης Ζαραβίνας γνωστός από τους μακροχρόνιους κοινωνικούς αγώνες του και τη συνδικαλιστική του δράση στο χώρο των δασκάλων (30 μέρες απεργία πείνας τον Οκτώβριο του 2000) δέχθηκε απρόκλητη επίθεση με κλωτσιές και μπουνιές από υπάλληλο του δήμου Αγρινίου την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις του Μ-Λ ΚΚΕ στην πλατεία Αγρινίου μπροστά σε πολύ κόσμο. Η επίθεση ήταν τόσο βίαιη που ο Σωκράτης Ζαραβίνας μεταφέρθηκε σχεδόν αναίσθητος στο νοσοκομείο Αγρινίου. Η καταστασή του κρίθηκε κρίσιμη καθώς πάσχει από την καρδιά του.

Θα υπάρξουν νεότερα αργότερα.

από Σάκης 04/06/2009 4:17 μμ.


Ο δράστης ονομάζεται Βαγγέλης Τασούλης και είναι μέλος της 13μελούς Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Σωκράτης Ζαραβίνας μεταφέρθηκε αιμόρφυτος στο νοσοκομείο Αγρινίου. Πρόκειται για το δάσκαλο που στις 25/9 του 2000 ξεκίνησε απεργία πείνας μαζί με τον επίσης δάσκαλο Θεόδωρο Λιαροκάπη έχοντας επιλέξει τον έσχατο τρόπο αντίστασης στην αυθαιρεσία της Διοίκησης που εκμεταλλευόμενη μια αόριστη καταγγελία "αγανακτισμένων γονέων" και τα περιθώρια που της δίνει ο νέος ΔΥΚ τους διώκει αρνούμενη να κάνει πίσω ακόμη και όταν κινδυνεύει η ίδια η ζωή των συναδέλφων.

Η απρόκλητη επίθεση έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων αγρινιωτών οι οποίοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην πλατεία της πόλης.

από Αγρινιώτης 04/06/2009 4:51 μμ.


Ο Σωκράτης ήταν σε ένα τραπεζάκι στην πλατεία και μοίραζε προκηρύξεις

του Μ-Λ ΚΚΕ. Ο Β.Τ. γνωστός και από παλιότερες τραμπούκικες ενέργειες πλησίασε το Ζαραβίνα και τον έβρισε. Πριν ο Ζαραβίνας προλάβει καν να απαντήσει ο Β.Τ. είχε πάρει δυο χαρτόνια του Μ-Λ ΚΚΕ που ήταν δίπλα στο τραπεζάκι και τα έσκισε. Ο Σωκράτης έκανε να σηκωθεί  να διαμαρτυρηθεί και τότε απρόκλητα ο Β.Τ. του επιτέθηκε με γροθιές και τον έριξε κάτω σχεδόν αναίσθητο. Η επίθεση ήταν αντιδημοκρατική, τραμπούκικη, απρόκλητη, εναντίον ενός ανθρώπου που δεν έχει σκύψει ποτέ το κεφάλι στο σύστημα και παράλληλα ήταν και είναι παρών σε όλους τους αγώνες της περιοχής.  Πρέπει να καταδικαστεί από παντού, από όλο το δημοκρατικό κόσμο και ιδιαίτερα από εκείνους που κρατάνε στους κόλπους τους τραμπούκους σαν τον Β.Τ

από Θωμάς 04/06/2009 5:29 μμ.


ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ!!!
Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!
Σοβαρό επεισόδιο, είχαμε σήμερα 4 Μάη 2009 στις 12 περίπου το μεσημέρι, σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου.
Συγκεκριμένα στο πεζοδρόμιο, στο Νο 2 της Παπαστράτου, που υπήρχε πόστο διακίνησης προεκλογικού υλικού του Μ-Λ ΚΚΕ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, παρευρισκομένων και του παθόντος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Μ-Λ ΚΚΕ Σωκράτης Ζαραβίνας, δέχτηκε επίθεση από τον πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και νυν μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Βαγγέλη Τασούλη!
Ο Σωκράτης Ζαραβίνας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται, μετά το επεισόδιο στο Νοσοκομείο Αγρινίου, με εμφανή τα σημάδια του τραυματισμού του και μώλωπες σ’ όλο του το κορμί.

από ΣΑΓΚΙ 05/06/2009 8:51 πμ.


Από την πρωτοβουλία αυτοοργάνωση στην εκπαίδευση εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο που δέχτηκε βίαιη επίθεση πολιτικών χουλιγκανιστών και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση ,δυστυχώς στο εκλογικό παραμύθι και όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τα φαινόμενα πολιτικής αλητείας πυκνώνουν αλλά θυμίζουμε σε αυτούς τους  θερμοκέφαλους ότι όσες πέτρες κι αν πετάξουν σε ένα πλάτανο κάποιες θα γυρίσουν και θα σπάσουν το δικό τους το κεφάλι


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                                                                  Αγρίνιο 5-6-2009

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στις 4/6/2009 ανάμεσα σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Μ-Λ ΚΚΕ Σωκράτη Ζαραβίνα, δηλώνουμε ότι αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός είναι ατυχές και καταδικαστέο και δε χαρακτηρίζει, σε καμία περίπτωση, συνολικότερα το ΣΥΡΙΖΑ και ως πράξη και ως φιλοσοφία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς.

Με όλους τους αγωνιστές της κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς έχουμε βρεθεί και βρισκόμαστε καθημερινά σε κοινούς αγώνες, αγώνες που θα συνεχίσουμε γιατί θεωρούμε ότι η δημιουργία ενός ισχυρού αριστερού ενωτικού πόλου, είναι η μόνη ελπίδα για να ανατραπεί το σημερινό δικομματικό πολιτικό σκηνικό.

Το Γραφείο Τύπου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License