Κάλεσμα για 2 εβδομάδες διεθνούς αλληλεγγύης

Κάλεσμα για 2 εβδομάδες διεθνούς αλληλεγγύης στους αιχμάλωτους του κοινωνικού πολέμου (15-28 Ιουνίου)

Κάλεσμα για 2 εβδομάδες διεθνούς αλληλεγγύης
στους αιχμάλωτους του κοινωνικού πολέμου (15-28 Ιουνίου)

Καταδικασμένοι να μοχθούμε για τα αφεντικά ή να τα βγάζουμε πέρα με ψίχουλα, να επιβιώνουμε σε γειτονιές οργανωμένες σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας και της αστυνομίας, να ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ώρες ολόκληρες μαθημάτων σε σχολικά κελιά, να απευθυνόμαστε στην «κοινωνική πρόνοια» για επιδόματα πείνας, να παραδίδουμε το σώμα μας στους εμπόρους υγείας... Ως πότε;
Πάντα υπάρχουν λόγοι για να αντιστεκόμαστε σε ό,τι μας πνίγει. Δεν είμαστε μόνοι. Εργάτες λεηλατούν γραφεία και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, μαθητές εξεγείρονται ενάντια στους δασκάλους τους, μετανάστες «χωρίς χαρτιά» καίνε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που τους φυλακίζουν...
Οι συγκρούσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν.
Οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων μιλάνε για την οικονομική «κρίση», το Κράτος όμως δεν μπορεί να διαχωριστεί από το Κεφάλαιο: είναι τα δύο βρόμικα πρόσωπα του ίδιου συστήματος. Το Κράτος εγγυάται την «ειρήνη» με τα όπλα, αλλά εξασφαλίζει και τις απαραίτητες υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνικής σχέσης που βασίζεται στην εκμετάλλευση και στο διαρκή έλεγχο των πληθυσμών. Ο εξανθρωπισμός των βασανιστηρίων και της φυλακής είναι μάταιος και η μόνη δυνατή «μεταρρύθμιση» κάθε είδους κυριαρχίας δεν είναι παρά η καταστροφή της.
Η φυλακή δεν είναι ένα απόμακρο τέρας, κρυμμένο πίσω από ψηλούς τοίχους και φυλάκια. Καταπίνει όλο και περισσότερους ανθρώπους, βρίσκεται όμως και ανάμεσά μας. Είναι η μόνιμη απειλή για εκείνους που αρνούνται την τάξη αυτού του κόσμου. Με το καλό ή με το ζόρι, θέλουν να μας κάνουν να αποδεχτούμε τον περιορισμό μας στα κελιά που μας επιβάλλουν. Γιατί η κοινωνία-φυλακή εγκλείει, ελέγχει και διαχειρίζεται τα σώματα και τις σκέψεις  μας: από το σχολείο μέχρι τη δουλειά, από τα ορατά σύνορα μέχρι τα αστυνομικά πογκρόμ, από τα ψυχοφάρμακα μέχρι τους θεματοφύλακες της θρησκείας και της ηθικής... Σπέρνοντας το φόβο μιας ακόμα πιο φρικτής φυλακής, προσπαθούν να μας κρατήσουν όλους έγκλειστους σε μια κοινωνία όπου η ο κατακερματισμός και η αποστέρηση της ελευθερίας αποτελούν προϋποθέσεις της κυρίαρχης εμπορευματοποίησης των πάντων.
Εδώ και ένα χρόνο, στη Γαλλία, πολλοί έχουν προφυλακιστεί και κατηγορούνται για «σύσταση συμμορίας με τρομοκρατικούς σκοπούς». Αναφέρονται ειδικά στο «μίσος ενάντια στο Κράτος, στον καπιταλισμό και στους μηχανισμούς τους». Το τελευταίο παράδειγμα είναι οι τρεις σύντροφοι στο Σαμπερύ που κατηγορούνται για την τυχαία έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Η εξουσία προσπαθεί να τρομοκρατήσει όλους αυτούς που δε σκύβουν το κεφάλι, που αποφασίζουν να ανταποδόσουν έστω και λίγη από τη βία που δεχόμαστε καθημερινά, που αγωνίζονται χωρίς διαμεσολαβητές και θεσμικούς αντιπροσώπους - από τις ταραχές στα προάστια, στις εξεγέρσεις στα κέντρα κράτησης μεταναστών. Δεν έχει σημασία αν είναι «αθώοι» ή «ένοχοι». Αυτές τις κατηγοριοποιήσεις τις κάνει ο εχθρός. Η εξουσία δε θα καταφέρει ποτέ να καταστρέψει το πάθος για λευτεριά που καίει μέσα μας, ούτε να καταστείλει τον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια σε αυτό το σύστημα του πολέμου, της καταπίεσης και της μιζέριας.
Κι επειδή οι υποθέσεις αυτές δεν είναι παρά κάποια παραδείγματα ανάμεσα σε άλλα, επειδή η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι ένας τρόπος να μοιραστούμε την οργή μας, για να επιτεθούμε σε αυτούς που εκμεταλλεύονται και φυλακίζουν, καλούμε σε δύο εβδομάδες διεθνούς αλληλεγγύης προς όλους τους αιχμάλωτους του κοινωνικού πολέμου, από τις 15 έως τις 28 Ιουνίου, έτσι ώστε ο καθένας, με τον τρόπο που κρίνει καταλληλότερο (πορείες, καταλήψεις, σαμποτάζ και επιθέσεις σε στόχους κρατικούς και καπιταλιστικούς, συνθήματα, πανό...), να εκφράσει την εναντίωσή του σε ό,τι μας συνθλίβει καθημερινά.

Επίθεση σε ό,τι μας καταστρέφει!

Φωτιά σε όλα τα κελιά!

solid@riseup.net

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License