Χτύπησαν το δάσκαλο Σωκράτη Ζαραβίνα

τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Σωκράτη Ζαραβίνα

Απρόκλητη επίθεση δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Αγρινίου ο κομμουνιστής, συνταξιούχος δάσκαλος  Σωκράτης Ζαραβίνας από υπάλληλο του δήμου Αγρινίου. Ο Σωκράτης Ζαραβίνας γνωστός από τους μακροχρόνιους κοινωνικούς αγώνες του και τη συνδικαλιστική του δράση στο χώρο των δασκάλων (30 μέρες απεργία πείνας τον Οκτώβριο του 2000) δέχθηκε απρόκλητη επίθεση με κλωτσιές και μπουνιές από υπάλληλο του δήμου Αγρινίου την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις του Μ-Λ ΚΚΕ στην πλατεία Αγρινίου μπροστά σε πολύ κόσμο. Η επίθεση ήταν τόσο βίαιη που ο Σωκράτης Ζαραβίνας μεταφέρθηκε σχεδόν αναίσθητος στο νοσοκομείο Αγρινίου. Η καταστασή του κρίθηκε κρίσιμη καθώς πάσχει από την καρδιά του.

Θα υπάρξουν νεότερα αργότερα.

από ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ 04/06/2009 4:38 μμ.


Αλλα εχει πισω η αχλαδα την ουρα.

Σύντροφοι οι φασιστικες πράξεις δεν θα μείνουν ατιμωρητες,και μάλιστα σε εναν άνθρωοι που εχει τιμήσει την αντιφασιστικη παρα΄ταξη.

από φιλος συριζα(οχι συν) 04/06/2009 4:40 μμ.


Αλλά είναι πολλή σοβαρή η καταγγελία.Πειτε περισσότερες πληροφορίες.
Ηταν πολιτικος ο καυγάς ή υπήρχαν προσωπικα ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση καταδικαστέα η επίθεση...

από Ηλίας 04/06/2009 5:56 μμ.


  

 

 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ!!!

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!

Σοβαρό επεισόδιο, είχαμε σήμερα 4 Μάη 2009 στις 12 περίπου το μεσημέρι, σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου.
Συγκεκριμένα στο πεζοδρόμιο, στο Νο 2 της Παπαστράτου, που υπήρχε πόστο διακίνησης προεκλογικού υλικού του Μ-Λ ΚΚΕ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, παρευρισκομένων και του παθόντος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Μ-Λ ΚΚΕ Σωκράτης Ζαραβίνας, δέχτηκε επίθεση από τον πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και νυν μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Βαγγέλη Τασούλη!

Ο Σωκράτης Ζαραβίνας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται, μετά το επεισόδιο στο Νοσοκομείο Αγρινίου, με εμφανή τα σημάδια του τραυματισμού του και μώλωπες σ’ όλο του το κορμί.

 

από Κ. 04/06/2009 6:44 μμ.


ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΣΩΚΡΑΤΗ ΖΑΡΑΒΙΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ντροπή και μόνο ντροπή έχουμε να πούμε σε όλους αυτούς τους τραμπούκους και σε εκείνους που δεν τολμούν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές ενέργειες


Anaitolika.gr
(04-06-2009)

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - Online
ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ  ΣΩΚΡΑΤΗ ΖΑΡΑΒΙΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Σοβαρό επεισόδιο, είχαμε σήμερα 4 Μάη 2009 στις 12 περίπου το μεσημέρι, σε κέντρο του Αγρινίου.
Συγκεκριμένα στο πεζοδρόμιο, στην αρχή της Παπαστράτου, που υπήρχε το τραπέζι διακίνησης προεκλογικού υλικού του
Μ-Λ ΚΚΕ από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Σωκράτη Ζαραβίνα και ομάδας μελών του κόμματος αυτού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τον συμπολιτών που είδαν το γεγονός, τον συντρόφων του και του παθόντος, ο υποψήφιου ευρωβουλευτή του Μ-Λ ΚΚΕ Σωκράτη Ζαραβίνα, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τον πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και νυν μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Βαγγέλη Τασούλη (!)

Για το γεγονός η κομματική οργάνωση Αγρινίου του Μ-Λ ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση την οποία παραθέτουμε μαζί με φωτογραφικό υλικό από το ρεπορτάζ του
anaitolika.gr.                                                                             ΦΩΤΟ: http://prototypia.blogspot.com/2009/06/blog-post_9978.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΛ-ΚΚΕ  ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ
ΚΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Και όμως είναι αληθινό!
 

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου στην αρχή της οδού Παπαστράτου, όταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Μ-Λ ΚΚΕ Σωκράτης Ζαραβίνας και ομάδα συν. είχαν στήσει στο πεζοδρόμιο ένα τραπεζάκι και μοίραζαν εκλογικό υλικό για τις ευρωεκλογές της 7 Ιούνη, δέχθηκαν αναίτια και απρόκλητα αρχικά την ειρωνεία και την χλεύη από τον Βαγγέλη Τασούλη, μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Αιτωλ/νίας και νυν ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και αμέσως μετά απρόκλητη τραμπούκικη επίθεση.
Αποτέλεσμα ο συν. Σωκράτης Ζαραβίνας να οδηγηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου εισήχθη και νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα επιδεινώνοντας την ήδη επιβαρυμένη υγεία του λόγω του ιστορικού από την εποχή της απεργίας πείνας.
 

Η δημοκρατική κοινωνία του Αγρινίου
που έζησε το γεγονός και έχει ενημερωθεί πλέον έμεινε άναυδη και επικρατεί σοβαρός προβληματισμός για αυτή την αντιδημοκρατική, τραμπούκικη και άνανδρη ενέργεια από ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σε βάρος ενός υποψηφίου Βουλευτή κόμματος και μάλιστα μιας κάποιας ηλικίας… 

Βέβαια για μας υπάρχουν οι πολιτικές εξηγήσεις, όπως ότι:   
  
  1.  Η έντονη δραστηριοποίηση του Μ- Λ ΚΚΕ σε αυτές της εκλογές στο νομό Αιτωλ/νίας και ιδιαίτερα στο Αγρίνιο φαίνεται ότι έχει εκνευρίσει τους κατ’ επάγγελμα ιδιοκτήτες της αριστεράς στη περιοχή!
  2. Το αποτέλεσμα τον πρόσφατων Δημοτικών εκλογών στο Αγρίνιο, όπου ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε πίσω σε ψήφος από την ΑΚΙΔΑ του υπ. Δημάρχου Σωκράτη Ζαραβίνα, έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από ένα ανάλογο αποτέλεσμα στις εκλογές της 7ης Ιουνίου.
  3. Η Αριστερά των σαλονιών και της ενσωμάτωσης στην «εύφορη» κοιλάδα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχει, «αναπνέει»  και αγωνίζεται ακόμα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ των δρόμων, του άρθρου 16 και των καταλήψεων.
  4. Οι μηχανισμοί εξουσίας και τα κατεστημένα συμφέροντα της πόλης βλέπουν ότι χαλάει η «πιάτσα» και πρέπει να δώσουν ένα γερό μάθημα σε όσους σήκωσαν κεφάλι (!)
  5. Οι τελευταίες μετρήσεις με το χαμηλό πανελλαδικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν τον μεγαλοπαράγοντα του κόμματος αυτού να «ματώσει» για μια ακόμη φορά την μαρτυρική πόλη του Αγρινίου, δίπλα στο μνημείο της κεντρικής πλατείας των τριών (ηρώων) κρεμασμένων από τους κατακτητές του 1944. 
 Ντροπή και μόνο ντροπή έχουμε να πούμε σε όλους αυτούς τους τραμπούκους και σε εκείνους που δεν τολμούν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές ενέργειες που μας παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές που το Αγρίνιο δυστυχώς έχει γνωρίσει. 

Καλούμε το λαό της Αιτωλοακαρνανίας
να καταδικάσει αυτό το απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό γεγονός του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς  επίσης και τους ηθικούς αυτουργούς, αυτής της τραμπούκικης ενέργειας.

 
Αγρίνιο 4 Ιούνη 2009

Σας Καλούμε να στηρίξετε το Μ-Λ ΚΚΕ 

Από το γραφείου τύπου της κομματικής οργάνωσης Αγρινίου του Μ-Λ ΚΚΕΕυχαριστούμε το Δημήτρη Ντόκα για τη βοήθεια στο ρεπορτάζ
http://prototypia.blogspot.com/

από ΤΙΡ 04/06/2009 8:28 μμ.


...ενάντια στο Σταλινισμό οι ΣΥΝασπισμένοι...
Δεν θα έπρεπε να έχουν πάρει θέση;

από 12345 04/06/2009 9:10 μμ.


θα πάρουνε θέση, μη βιάζεσαι. Πέμπτη είναι σήμερα; Ε, Δευτέρα θα μιλήσουνε.

από Ι.Μ. 05/06/2009 12:22 πμ.


Ο Σωκράτης Ζαραβίνας είναι γνωστός για τους αγώνες του και για όσα έχει υποστεί από κυβερνήσεις γιατί ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι. Τον Θυμάμαι στην απεργία πείνας το 2000, στη σύγκρουση του ΑΣΕΠ (1998) όπου οι αστυνομικοί τον σάπισαν στο ξύλο αλλά και παλιότερα για την παληκαρίσια στάση του.Κομμουνιστής με Κ κεφαλαίο. Τώρα μαθαίνω στα γεράματά του ότι ένας τραμπούκος που μάλιστα θέλει να λέγεται αριστερός τον χτύπησε άνανδρα και τον έστειλε στο νοσοκομείο επειδή ο Σωκράτης τόλμησε να μοιράσει ανακοινώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ το οποίο υποστηρίζει. Σωκράτη δεν ξέρει ο τραμπούκος ότι η θύελλα δεν μπορεί να κλειστεί σε μπουκάλι; Περαστικά παλιέ μου δάσκαλε
Ι.Μ.

Ο Τασούλης τραμπούκιζε από παλιά από τη δεκαετία που ως στέλεχος του ΚΚΕ ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Τον Οκτώβριο του 2008 τον εκλέξανε και στην Γραμματεία της Νομαρχιακής Αιτωλοακαρνανίας...να το χαίρονται. Άπλωσε χέρι ο τραμπούκος, ο κολαούζος του δήμαρχου, στο Σωκράτη, αυτή τη μορφή του Αγρινίου, πάντα κυνηγημένο από θεούς και διαβόλους. Έκανε τον τσαμπουκά στο Σωκράτη που με λίγους συντρόφους του εκεί σταθερά προπαγάνδιζε τις ιδέες του, μοιράζοντας προκηρύξεις του Μ-Λ ΚΚΕ στο οποίοι ήταν υποψήφιος. Νόμιζε ότι μπορεί να τρομοκρατήσει την αδούλωτη ψυχή του Ζαραβίνα. Γελάστηκε. Ο δάσκαλος είναι παληκάρι και όσοι τον ξέρουν και όσοι τον θυμούνται γνωρίζουν ότι ο Ζαραβίνας δυναμώνει ακόμη περισσότεο από τέτοια γεγονότα. Να πάρουν θέση οι συντροφοί του για αυτή την φασιστικού τύπου ενέργεια του Τασούλη. Να τον πετάξει έξω ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας αφήσουν τα ήξεις αφήξεις.

από >< 05/06/2009 9:48 πμ.


an tha ton petaxoun. Den apokleietai na epikalestoun pali to "den exoyme dimokratiko syngentrotismo", opos toso kairo tora to lene gia tous ananeotikoys pou tous ekthetoun.

από αντιγράφω από m-lkke.gr 05/06/2009 12:13 μμ.


ΠΡΟΣ: Τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΚΟΑ, ΚΟΕ, Ξεκίνημα, ΔΕΑ, Ενεργοί Πολίτες)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ

 

                                                  ΠΡΟΣ: Τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

                                                                      (ΑΚΟΑ, ΚΟΕ, Ξεκίνημα,

                                                                       ΔΕΑ, Ενεργοί Πολίτες)

 

 

          ΄Οπως σας είναι γνωστό, το μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Τασούλης, υπάλληλος του Δήμου Αγρινίου, επιτέθηκε αναίτια και απρόκλητα ενάντια στο συνταξιούχο δάσκαλο Σωκράτη Ζαραβίνα, ο οποίος είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ, την ώρα που ο τελευταίος μοίραζε προεκλογικό υλικό στην πλατεία του Αγρινίου.

          Η τραμπούκικη αυτή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Σ. Ζαραβίνας και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

          Επειδή τέτοιες ενέργειες μας θυμίζουν άλλες εποχές, που δεν έχουν καμία σχέση με τα ήθη μιας δημοκρατικής αριστεράς, σας καλούμε να καταδικάσετε αυτή την ενέργεια άμεσα, απερίφραστα και αποφασιστικά.

 

                                                                                  Αθήνα, 5/6/2009

 

Μ-Λ ΚΚΕΤον Ηπειρώτη παιδιά μου βάρεσαν!!!
Χτες, το Αγρίνιο, θύμιζε τη μεγάλη Παρασκευή του 1944!
Χτες, αν όχι όλο το Αγρίνιο, δε θύμιζε την αποφράδα εκείνη μέρα, θύμιζε τουλάχιστον κάποια, με αφορμή εκείνη τη μέρα, επέτειο!!!
Κι εγώ, που ίσως να είμαι λίγο βραδύστροφος, που απ’ την πρώτη στιγμή δεν το είχα αντιληφτεί, ρωτούσα …
Τι έγινε ρε παιδιά;
Όλοι μου κουνούσαν με νόημα το κεφάλι και κανείς δε μου απαντούσε!!!
Ξέρει αυτός, θα υπέθεταν…και δε μιλούσαν!!!
Μέχρι που κάποιος τόλμησε και μου το ξεστόμισε στα ίσα!!!
«Ο Βαγγέλης ο Τασούλης, βάρεσε τον Σωκράτη τον Ζαραβίνα»!!!
Και με παρέπεμψε σ’ εκείνο το ηρωικό δημοτικό, το Λεπενιώτη παιδιά μου βάρεσαν!! (Ο Λεπενιώτης ήταν ο Κώστας, ο αδερφός του Κατσαντώνη)!
Εγώ σε παράφραση τραγουδώ!!!
Τον Ηπειρώτη παιδιά μου βάρεσαν!!!
Για όσους δεν το ξέρουν, τώρα θα το τονίσω και θα το βροντοφωνάξω, παρ’ όλα αυτά που με χωρίζουν με τον Σωκράτη, με συνδέει το ανυπόταχτο του Ηρωικού Σουλιώτη, που από κει έλκω την καταγωγή μου!!!
Με τον Σωκράτη, με συνδέει η κοινή προσπάθεια, να ακουστεί η φωνή του κάθε αδικημένου, του κατατρεγμένου, του ανυπόταχτου Έλληνα Πατριώτη…
Δεν μπορούσα να το πιστέψω!
Ρωτούσα και ξαναρωτούσα, μήπως βρεθεί κάποιος να μου το διαψεύσει, δεν ήθελα να το πιστέψω….
Γιατί; Ρώτησα…
Για πολιτικούς λόγους!!! μου απάντησαν!!!
Το μυαλό μου πήγε χρόνια πίσω. Τότε που τον Σωκράτη τον είχα συνεργάτη- συμπαρουσιαστή, στις μαραθώνιες τηλεοπτικές εκπομπές, που είχα την ευθύνη και την επιμέλεια!!!
Τότε που εγώ και ο Σωκράτης, παίζαμε την υπόληψή μας, την αξιοπρέπειά μας, τη ζωή μας κορόνα – γράμματα, για να ακουστεί και η φωνή, σε ίσο χρόνο και «των μικρών κομμάτων»!!!
Τότε που μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας απειλούσαν, μετά το πέρας της κάθε τηλεοπτικής εκπομπής !!!
Τότε που έπρεπε να χεις κότσια, για να πρεσβεύεις ότι θεωρούσες πως είναι σωστό κι αληθινό.
Εγώ και ο Σωκράτης!!!
Ο Ζαραβίνας έχει τις δικές του απόψεις και τα πιστεύω του … κι εγώ το δικό μου χαβά και τους δικούς μου κώδικες συμπεριφοράς !!! Τι θα πει αυτό; πως ο καθένας δεν έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει αυτά που πιστεύει;
Σάμπως κι εγώ έχω ταυτόσημες αντιλήψεις με τον Σωκράτη. Το αντίθετο μάλιστα. Διαφωνούμε σε πολλά, στο τρόπο έστω τακτικής που εφαρμόζει ο καθένας μας, αλλά δεν βρέθηκα ποτέ στο σημείο να τον κακολογήσω, να τον απαξιώσω να τον βρίσω…πόσο μάλλον να του επιτεθώ!!!
Αυτή θα ήταν μια έσχατη μορφή φασισμού!!!
Με τέτοιες ενέργειες, ρίχνουμε νερό στο μύλο όσων ισχυρίζονται, πως έτσι είστε όλοι εσείς οι αριστεροί !!!
Ε!!! δεν είμαστε όλοι έτσι….
Δημήτρης Ντόκας

από πέτρος 05/06/2009 6:28 μμ.


ντροπή μόνο και μόνο για την ηλικία του!

από ΜΕΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 05/06/2009 8:41 μμ.


Ο Συνασπισμένος είν αι προφανώς ψυχασθενής και πρέπει να πάει δρομοκαιτειοΓια να βαρέσει ηλικιωμένο και μάλιστα αριστερό ο τασούλας πρέπει να είν αι πολύ άρωστο άτομο και πρέπει να εγκλειστει στα ψυχιατρεία και να διαγραφει και από το συνασπισμό.Πήρα εγώ τηλέφωνο στο συνασπσιμό και τους ενημέρωσα για τα παραπάνω αλλά δε βλέπω καμμιά ανακοίνωση ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ συνασπισμού  και του οποιουδήποτε κόμματος

από ένας απο Ξ 05/06/2009 10:54 μμ.


Σύντροφοι του Ξεκινήματος πληροφορήθηκαν  για το περιστατικό σήμερα, πριν λίγη ώρα. Αύριο θα εκδόσουμε ανακοίνωση που θα καταδικάζει τέτοιου είδους πρακτικές

από @@@@ 05/06/2009 11:34 μμ.


Τι καταδίκη ρε μεγάλε;Πιάστε τον το βραδάκι και κάντε τον ασήκωτο.Να δουμε μετά, να ξανασηκώσει χέρι σε ηλικιωμένο;

από ΚΒ 05/06/2009 11:38 μμ.


δυο μερες περασαν και ακομα να βγει εστω μια καταγγελια. Να τον χαιρεστε τον τραμπουκο σας συριζαιοι!

    Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                                                                  Αγρίνιο 5-6-2009

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στις 4/6/2009 ανάμεσα σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Μ-Λ ΚΚΕ Σωκράτη Ζαραβίνα, δηλώνουμε ότι αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός είναι ατυχές και καταδικαστέο και δε χαρακτηρίζει, σε καμία περίπτωση, συνολικότερα το ΣΥΡΙΖΑ και ως πράξη και ως φιλοσοφία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς.

Με όλους τους αγωνιστές της κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς έχουμε βρεθεί και βρισκόμαστε καθημερινά σε κοινούς αγώνες, αγώνες που θα συνεχίσουμε γιατί θεωρούμε ότι η δημιουργία ενός ισχυρού αριστερού ενωτικού πόλου, είναι η μόνη ελπίδα για να ανατραπεί το σημερινό δικομματικό πολιτικό σκηνικό.

Το Γραφείο ΤύπουΤο link  http://indy.gr/analysis/deltio-typoy-toy-syriza-aitoloakarnanias

 


εγω ειμαι ο παπας. Η ανακοινωση μου θυμιζει αυτες που βγαζει ο ΟΗΕ μετα απο βομβαρδισμους ισραηλινων σε παλαιστηνικες περιοχες.

Ουτε καν το ονομα του μπουμουκιμου σας δεν αναφερατε, ποσο μαλλον να τον καταδικασετε. Τι ξεφτιλες ειστε ρε! Ντροπη σε ολους σας, τραμπουκοι!

από Αριστερός 06/06/2009 12:37 πμ.


Μπραβο στον Συριζα Αιτολοακαρνανιας που δεν κρυφτηκε και εβγαλε ανακοινωση καταδικης για το περιστατικο και μαλιστα πριν τις εκλογες.  Καθε αριστερη οργανωση πρεπει να κανει το ειδιο σε αναλογες περιπτωσεις.


από Σακραμπάξ 06/06/2009 12:58 πμ.


Καλά, ρε Αριστερέ, ανακοίνωση που καταδικάζει αυτόν τον σιχαμερό τραμπουκισμό το λες εσύ αυτό; Ατυχές περιστατικό και μαλακίες!!! Καλά εγώ νόμιζα ότι τέτοιον στόκο στον εγκέφαλο τον έχουν μόνον οι αξιοθρήνητοι οι ΚΝΙΤΕΣ. Αλλά εσείς είστε χειρότεροι, μιλάμε! Και φυσικά μ' αυτό το περιστατικό και κυρίως μ' αυτήν την γελοία ανακοίνωση φάνηκε πια ξεκάθαρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει σε τραμπουκισμό ακόμη και τα φασισταριά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Μπράβο, σύντροφοι!

από Αριστερός 06/06/2009 1:08 πμ.


Διακρινω ενα κολημα η μου φαινεται; Που κολαει ο συριζα γενικα με το περιστατικο; Απ`οτι φαινεται το συγκεκριμενο ατομο  εδρασε τραμπουκικα  μονος του.Τωρα για το αν επρεπε η οχι να γραφτει αλλιως η ανακοινωση ισως θα συμφωνουσα,αλλα μου φτανει το νοημα και δεν κολαω στις λεξεις.  Αλλα μαλλον εσενα σε πειραξε που εβγαλε ανακοινωση γιατι το προβλημα σου δεν ειναι πως θα καταδικασουμε και θα αποτρεψουμε στο μελλον τετοια περιστατικα,αλλα να κανεις την προεκλογικη σου προπαγανδα. Ας μην ξεφευγουμε απο το θεμα.

από να μαζεψουν ψηφους 06/06/2009 1:16 πμ.


ολα τα γρουπουσκουλα του 0,1% και κατι τρεχει στα γυφτικα.Πρωτα απο ολα δεν ξερουμε αν η επιθεση ειχε πολιτικο χαρακτηρα ή ηταν απλα μια προσωπικη αντιπαραθεση.Δευτερον,αν διαπιστωθει οτι ειχε πολιτο χαρακτηρα,για μενα τουλαχιστον,αυτο που πρεπει να κανει ο συριζα ειναι να διαγραψει τουλαχιστον για ενα σοβαρο διαστημα(1-2χρονια δηλαδη) αυτον τον τραμπουκο.Τριτον,ας μην σκιζουν τα ρουχα τους οι συντροφοι,ποιο κομμα διεγραψε μελος του σε αναλογο περιστατικο?

από χεστηκα για τις γκρουπες 06/06/2009 11:30 πμ.


θελουν "να μεινουν στο θεμα"  αδιαφορωντας για την βια ενος αριστερου(;) απεναντι σε εναν αλλον απλα υπερασπιζονται μεθοδους και πρακτικες αλλων εποχων που υπηρχαν και ακομα φενεται υπαρχουν στην αριστερα. Η ανακοινωση προσπαθει να ριξει το θεμα στα μαλακα για το συριζαιο που ξυλοκοπησε γερο ανθρωπο. Ακομα και προσωπικες διαφορες που λεει ο λογος να υπηρχαν δεν βαρας εναν ανθρωπο γερο.
Διαγραφτε τον αγαπητοι μου αλλιως αναλαμβανετε και την ευθυνη. Αν σε παρομοιες περιπτωσεις δεν γινεται το ιδιο αποδειξτε οτι εσεις δεν ειστε το ιδιο με αλλους .... απλο ειναι

από ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ 06/06/2009 12:07 μμ.


ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΛΙΕΥΣΗ ΨΗΦΩΝ!ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ  ΣΩΚΡΑΤΗ ΖΑΡΑΒΙΝΑ!ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΓΚΡΟΥΠΕΣ!

από αυτόνομος 06/06/2009 12:40 μμ.


καλά μόνο και μόνο επειδή έτσι αντιμετωπίζετε το θέμα αρχίζω και συμπαθώ και τον Ζαραβίνα και το κόμμα του το Μ-Λ ΚΚΕ. Αλήθεια γιατί δεν διαγράφετε τον τραμπούκο ο οποίος αν κατάλαβα καλά δεν είναι γενικά μέλος αλλά στέλεχος στη ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ σας. Αν κάποιος χτυπούσε έναν υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεσηκώνατε τον τύπο και την τηλεόραση με καταγγελίες. Τώρα επειδή πρόκειται για κάποιον Ζαραβίνα του ΜΛ ΚΚΕ πάτε να πείτε ότι ο θόρυβος σηκώθηκε για να σας χτυπήσουν εκλογικά. Τα ίδια που ξέρουμε τόσα χρόνια με το ΚΚΕ και τους τραμπουκισμούς του κάνετε και εσείς όπου σας παίρνει βέβαια.

από αντισταλινικος 06/06/2009 1:02 μμ.


δικο σας στελεχος ξυλοκοπησε εναν γερο και ζητατε και τα ρεστα???
δεν ντρεπεσε λιγο???

από αντισταλινικος 06/06/2009 1:06 μμ.


αν καποιος πιασει και ξυλοφορτωσει τον ξεφτιλα που εδειρε τον παππου δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα ετσι δεν ειναι????
προσωπικες διαφορες και συμπαρασταση στον μπαρμπα....

από ανθρωπος 06/06/2009 2:09 μμ.


Ιδου τι λεει η ανακοινωση: "δηλώνουμε ότι αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός είναι ατυχές και καταδικαστέο και δε χαρακτηρίζει, σε καμία περίπτωση, συνολικότερα το ΣΥΡΙΖΑ".
Δεν κατονομαζει τον υπαιτιο του "γεγονοτος" (αφηνει να εννοηθει οτι μπορει να εφταιγε και ο παππουλης) και δεν τον καταδικαζει (προφανως και δεν προτιθεται να παρει και κυρωσεις εναντιον του).

Απο πανω σπευδει να προστατεψει το μαγαζι (εκλογες που ερχονται)!
Μαγκες, απο τη στιγμη που συμβαινουν τα παραπανω, αυτοματως παιρνετε και και την πολιτικη ευθυνη του τραμπουκισμου, ειτε το καταλαβαινετε, ειτε οχι. Κι αυτο αφορα το ΣΥΡΙΖΑ στο συνολο του και καθε μια συνιστωσα που δεν καταδικαζει τον τραμπουκο σας. Καλα τα παραμυθια της "πολυμορφιας", του "πλουραλισμου" και της "ελλειψης δημοκρατικου συγκεντρωτισμου", αλλα αμα νιωθετε συντροφο σας αυτον τον τραμπουκο, τοτε στα ματια των αγωνιστων γινεστε ιδιοι με αυτον που καλυπτετε.

Και δεν εχει καμια σημασια η υποθετικη περιπτωση (που αναπαραγετε ξεδιαντροπα) του τι θα καναν αλλοι σε τετοια περιπτωση. Ας κανουν και θα τα ψαλλουμε και σε αυτους.

Πέραν του ότι οργανώσεις με λιγότερα μελη από το Μ-Λ ΚΚΕ έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, η αναφορά σε "γκρούπες" πληγώνει την ενωτική διάσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συγχέει την ιδεολογική διαπάλη που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με οργανώσεις σαν το Μ-Λ ΚΚΕ με την "οργανωτική" διάσταση. Με την αναφορά σε μικρό αριθμό μελών επιχειρείται να ακυρωθεί αυτομάτως η συζητηση σε θεματα τακτικής και στρατηγικής, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι επιθυμητό από καμία συνιστώσα του ΣυΡιζΑ. Άλλωστε, μια "γκρούπα" είναι σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία και ο ίδιος ο ΣυΡιζΑ.Όμως παλεύει να αλλάξει αυτό, όπως καθε πολιτικος φορέας που εκφραζει μια μειοψηφική άποψη. Η αναφορά σε "γκρούπες" δεν βλέπει τη δυναμική διάσταση των ιδεών: ότι τώρα είναι μειοψηφικές, αργότερα όμως ίσως όχι.  Ειδικά όταν απευθύνεται σε οργανώσεις σαν το Μ-Λ ΚΚΕ, που παρά τις λανθασμένες θέσεις, με τελευταία αυτή για το Δεκέμβρη(όμοια με του "ΚΚΕ"), έχει επιδείξει μια οργανωτική σταθερότητα και μικρή αλλά σταθερή επαφή με τμήματα του εργατικού κινήματος, μια επαφή που είναι ο βασικός αιμοδότης της αριστεράς.

Το επεισόδιο εννοείται πως είναι καταδικαστέο, όχι μόνο για λόγους ηλικιακούς. Αλλά και γιατί ο αριστερός εμφύλιος δεν αφορά κανέναν άλλο πέραν των εχθρών μας. Ήδη το εκμεταλλεύτηκαν οι φασίστες.

Από κει και πέρα, η διαπάλη με το Μ-Λ ΚΚΕ πρέπει να συνεχιστεί από τη Δευτέρα. Γιατί, ανεξαρτήτως αποτελέσματος για το ΣυΡιζΑ, το Μ-Λ ΚΚΕ πρέπει να καταλάβει ότι ο λαός δεν χρειάζεται ένα "ΚΚΕ"(νο.2), και ότι ένα νέο ΚΚΕ θα προέλθει με μια διαφορετική (πιο ενωτική) τακτική, μέσα από κάθε κίνημα, περιβαλλοντικό, νεανικό (από τα οποία απείχε το Μ-Λ ΚΚΕ σαν το "ΚΚΕ"), μεταναστευτικό, και πάνω από όλα το εργατικό, ανεξαρτήτως του αν κομμουνιστές τεθούν εξαρχής ή όχι επικεφαλής του. Το ηρωικό ΚΚΕ, άλλωστε, το οποίο διέλυσαν οι ρεβιζιονιστές που σαν λάφυρο κρατούν τον τίτλο του, δεν προήλθε με την τακτική που εφαρμόζει το Μ-Λ ΚΚΕ.

ΥΓ. ας κάνουμε πιο γόνιμη τη συζήτηση, ας συζητήσουμε για θέσεις, τακτικές και στρατηγικές. Αυτό άλλωστε θα θέλει και ο σ. Σωκράτης.

από μαρξιστής-λενινιστής 06/06/2009 3:02 μμ.


την ιδεολογική διαπάλη μεταξύ ρεφορμιστικής ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και επαναστατικής κομμουνιστικής ιδεολογίας;

δεν μπορει να καλυψει το γεγονος ουτε να το υποβαθμισει.
Ο αριστερος εμφυλιος ειναι καταδικαστεος αλλα ναι εγω το καταδικαζω μονο για λογους ηλικιακους αφου το θετεις ετσι. Τα ξεφτιλησαμε ολα πια??? Καποια πραματα που μας κανουν να φερομαστε ως ανθρωποι και οχι σαν καθικια ειναι να σεβομαστε τα παιδια και τους γερους. Αγραφοι ηθικοι κανονες πετρο μου και ας μη σου φενονται εσενα αρκετα αριστεροι.

από παλιός ΠΠΣΠ 06/06/2009 4:35 μμ.


Διάβασα για το ξυλοκόπημα του Σωκράτη και έπαθα σοκ. Γνώριζα το Σωκράτη από παλιά, όταν ακόμη ήταν στο ΚΚΕ και μόνο καλές μνήμες έχω για την ανυπότακτη στάση του, για την εντιμότητά του και τη συντροφικοτητά του. Εκείνες τις δύσκολες εποχές όταν ήταν καθημερινή πρακτική οι τραμπουκισμοί του ΚΚΕ στις σχολές αλλά και στις συνοικίες (δυο φορές στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα με τσάκισαν στο ξύλο μόνο και μόνο επειδή είχα διαφορετική πολιτική άποψη) ο ηπειρώτης κομμουνιστής Ζαραβίνας ξεχώριζε για τη στάση και τη λεβεντιά του. Τώρα τον ξυλοκοπεί ένας συνασπισμένος (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ για την ιστορία) και κάποιοι ψελλίζουν την καταδίκη του Τραμπούκου έτσι για να τη βγάλουν καθαρή, άλλοι (συριζαίοι) τολμούν να μιλήσουν για προσωπικές διαφορές, άλλοι κοντεύουν να μας πούνε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ το γεγονός μάλλον το δημιούργησε ο Σωκράτης για να κερδίσει τις εντυπώσεις το Μ-Λ ΚΚΕ.

Πρέπει να ξέρουν καλά αυτό που κι εγώ γνωρίζω 30 χρόνια τώρα. Ούτε ο Σωκράτης ούτε το Μ-Λ ΚΚΕ (μια από τις μαχητικότερες και σοβαρότερες οργανώσεις στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά) μεταχειρίζονται τέτοιους πολιτικαντισμούς. Γι αυτό καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί, να τιμάμε τα πιστεύω μας, τους αγώνες μας και να μη δεχόμαστε μέσα στους κόλπους της αριστεράς τραμπούκους που θα γίνουν οι αυριανοί Ανδρουλάκηδες.


Σύμφωνα με καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ, η οποία στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από δελτίο τύπου του  ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, το στέλεχος του ΣΥΝ (και του ΣΥΡΙΖΑ) Αγρινίου, Βασίλης Τασούλης, επιτέθηκε και ξυλοκόπησε το στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ, Σωκράτη Ζαραβίνα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πρακτικές που θυμίζουν τις πιο μαύρες μέρες της ιστορίας της Αριστεράς.

Οι πρακτικές αυτές, δεν έχουν καμία θέση στην αριστερά, ιδιαίτερα τη σημερινή η οποία έχει ζήσει τα εγκλήματα του σταλινισμού, ο οποίος αντιμετώπιζε κάθε διαφορετική άποψη με χρήση βίας και με τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων του στις γραμμές της αριστεράς.

Οι οργανώσεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος έχουν υποχρέωση να λύνουν τις διαφωνίες τους με ανοιχτό διάλογο και πολιτική αντιπαράθεση μπροστά στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Κάθε τι άλλο έχει καταστροφικές συνέπειες για τις οργανώσεις της αριστεράς και για το κίνημα συνολικά.

Κατά τη γνώμη μας τα όργανα του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση πάνω στο ζήτημα αυτό και να προχωρήσουν σε όλα τα διοικητικά μέτρα που απαιτούνται. Οι τραμπούκικες μέθοδες πρέπει να αποταχθούν από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα.

 

Ξεκίνημα

6 Ιούνη 2009

 

από του συριζα, 06/06/2009 8:01 μμ.


ικανποιει πληρως τις απαιτησεις του ΜΛ-ΚΚΕ,το οποιο ζητησε να καταδικαστει η ΕΝΕΡΓΕΙΑ,οχι το ατομο,και βεβαια δεν ζητησε την διαγραφη του.

το περιστατικο καταδικαζει το οποιο το οριζει ως διαμαχη μεταξυ των δυο (μπορει να εφταιγε κ ο Σωκράτης Ζαραβίνας δηλαδη...) Τι να πω, απλα μου τι δινει οταν κατι λερες σαν τον Βαγγέλη Τασούλη τολμουν να απλωσουν χερι απεναντι σε αγωνιστες που με τις πραξεις και τη σταση τους εχουν αποδειξει στα τοσα χρονια που αγωνιζονται το ποιον τους. Τα ατομα αυτα τα σεβομαι οχι για τα πολλα χρονια που εζησαν, αλλα για τους αγωνες που ολο αυτο το διαστημα εδωσαν. Δεν ειναι για εμενα η ηλικια αλλα οτι εφτασαν σε αυτη την ηλικια και συνεχιζουν να αγωνιζονται.

από Πάνος193 08/06/2009 4:43 μμ.


Βρε, παιδιά, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Τι ανακοινώσεις και πράσινα άλογα! Το μόνο που θα έπρεπε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν να τον διώξουν από το ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά, σε μια κοινωνία, όπου όλοι δέχονται τη βία και τον τραμπουκισμό, αρκεί να ασκείται από τους "δικούς" τους απέναντι στους "εχθρούς", σε μια κοινωνία που βασιλεύει η μισαλλοδοξία και επιδοκιμάζεται ο εμφύλιος πόλεμος όχι απέναντι στην εξουσία και την άρχουσα τάξη, αλλά μέσα στους κόλπους του λαού, για να διατηρείται η διχόνοια που τόσο βολεύει τους κρατούντες, το να γυρεύουμε λογαριασμό άπό το ΣΥΡΙΖΑ για τους τραμπούκους του είναι όπως έλεγαν παλιά "από τον πισινό της μυλωνούς γυρεύεις καλλιγραφία".

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License