η χθεσινη εκδηλωση στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ηταν επιτυχημενη καθως πολυς κοσμος αραξε χαζεψε τα graffity, ενημερωθηκε. Επισης ηταν ενα ανοιγμα του αυτοδιαχειριζομενου στεκιου στον κοσμο του ΤΕΙ (προσωπικη αποψη).
 Υπηρχε μουσικη, κοσμος που εγραφε συνθηματα, graffitαδες αρκετα ατομα του χωρου( και οχι μονο) και εντυπο υλικο και πανό με αλφαδι.

Αυτο αρεσε σε ολους?? Μπααααα. Κοιταξτε το δελτιο τυπου του ΤΕΙ. Ειναι γελοιοι.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Σήμερα 4 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σύσκεψη εκπροσώπων των φορέων του ΤΕΙ Αθήναςκαι της Διοίκησης του Ιδρύματος με σκοπό την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώθηκε έπειτα από τις καταστροφές που προκλήθηκανχθες το μεσημέρι από «μικρή ομάδα ανώνυμων ατόμων».

Πιθανότατα τα άτομα αυτά να μην ανήκουν στην κοινότητα του ΤΕΙ, εντούτοις, το μέγεθος της χθεσινής καταστροφής και η προπηλάκιση μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ, που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τους βανδαλισμούς και την εν γένει συμπεριφορά τους και το γεγονός ότι το Ίδρυμα έχει πολλές φορές στο παρελθόν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις οδήγησαν στην ομόφωνη λήψη των ακόλουθων αποφάσεων:

1. Αποτελεί κατάκτησηκαι παράδοση στο ΤΕΙ Αθήνας, σεβαστή από όλους, η αναγνώριση του δικαιώματος οποιουδήποτε ατόμου, φορέα ή και ομάδας ατόμων ή φορέων που ανήκουν σε αυτό να διατυπώνουν και να προβάλλουν ελεύθερα τις ιδέες και τις θέσεις τους. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να εκφράζονται επώνυμα, υπεύθυνα και σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά τους να διασφαλίζει το κύρος και να προστατεύει την περιουσία του Ιδρύματος.

Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα που ωθούν τα άτομα αυτά σε εξάρσεις βανδαλισμού και πράξεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα, εάν όμως σκοπεύουν στην κατάλυση του ακαδημαϊκού ασύλου, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι εμείς θα το προασπίσουμε πάση θυσία και δεν θα παρασυρθούμε σε ενέργειες που υπονομεύουν τη δημοκρατικότητα των θεσμών.

2. Θεωρούμε απαράδεκτη και ως εκ τούτου καταδικαστέα κάθε ενέργεια ατόμων ή ομάδων που ανώνυμα και ανεύθυνα προκαλούν προβλήματα στο Ίδρυμα καταστρέφοντας όσα τα μέλη της κοινότητάς μας οικοδόμησαν με κόπο και θυσίες καθιστώντας το ΤΕΙ Αθήνας ένα κόσμημα στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Καταδικάζουμε κάθε πράξη που έχει ως συνέπεια την καταστροφή της περιουσίας του ΤΕΙ, την παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την υπονόμευση και τον εκφυλισμότων δημοκρατικών θεσμών που διέπουν το Ίδρυμα, όπως την αυτοδιοίκηση και το ακαδημαϊκό άσυλο.

3. Θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας δικαιώματα, τους δημοκρατικούς θεσμούς που διέπουν τηλειτουργία του ΤΕΙ Αθήναςκαι τη σωματική ακεραιότητα των μελών του από κάθε ανώνυμη παράνομη απειλή.

4. Καλούμε άμεσα όλους αυτούς που υποκινούν και προκαλούν τα προβλήματα αυτά να εγκαταλείψουν τους χώρους που καταλαμβάνουν αυθαίρετα, διότι όλοι οι φορείς του Ιδρύματοςθα περιφρουρήσουν αυτοδίκαια το χώρο και θα προασπίσουν πάση θυσίατα δικαιώματά του προχωρώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας του.

Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε στην ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος μέσω των ΜΜΕ, ώστε η ελληνική κοινή γνώμη να ενημερωθεί πλήρως για το τεράστιο μέγεθος και τις ανυπολόγιστες συνέπειες του προβλήματος. Επίσης, το Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας θα συγκληθεί άμεσα για τη λήψη περαιτέρω μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης.

Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας

Σύλλογος ΕΠ ΤΕΙ Αθήνας

Σύλλογος Έκτακτου ΕΠ ΤΕΙ Αθήνας

Σύλλογος ΕΤΠ-ΤΕ ΤΕΙ Αθήνας

Σύλλογος ΔΠ ΤΕΙ Αθήνας

 


Οριστε και το λινκ. Το συγκεκριμενο δελτιο βρισκεται στις εκτακτες ανακοινωσεις. Τιποτα αναπαντητο ρεεεεε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


από Εγώ 05/06/2009 12:39 πμ.


Η εκδήλωση ήταν επιτυχής.. Αυτό φάνηκε από την συμμετοχή του κόσμου, που ήταν παραπάνω από ικανοποιητική.
Ανέκαθεν εκδηλώσεις ενάντια στην καταστολή, από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονταν, δημιουργούσαν "προβλήματα" σε αυτούς που είναι το "πρόβλημα"!

Το ΤΕΙ πολύ σωστά έκανε και έβγαλε το δελτίο τύπου, καθώς έτσι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τον πραγματικό σκοπό των "ιδρυμάτων" τους, που τόσο πολύ φροντίζουν και αγαπάνε... Αν μπορούσαν να μας βάλουν και λουρί, θα το είχαν κάνει ήδη..

Θα μας βρίσκουν απέναντι τους διαρκώς. Ενάντια στην καταστολή, τον έλεγχο και την αποστείρωση.

Βέβαια, πέρα από το οτι το δελτίο τύπου είναι αστείο, υπάρχει κάτι που με εκνευρίζει, και αυτό είναι το θράσος τους να μιλάνε για άσυλο, την στιγμή που οι ίδιοι επιτρέπουν σε ασφαλίτες να βρίσκονται μέσα στο ΤΕΙ...

Το νου σας σκυλιά

από ενας 06/06/2009 6:44 πμ.


ξέρουμε αν σβήστηκαν οι παρεμβάσεις με τα χρώματα ή αν αποκαταστάθηκαν οι μπάρες?

ενάντια στην αποστείρωση που βρωμάει φασισμό και θάνατο, εμείς διαλέγουμε την ελεύθερη έκφραση.
λίγο καιρό μετά τον άδικο χαμό (δολοφονία) ενός γκραφιτά, κυνηγημένου από τους ρουφιανοσεκιουριτάδες του ΗΣΑΠ, έρχεται και η παρακάτω είδηση απ'τα ξένα.. 
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1040766

πριν βγάλουν λοιπόν τις λασπολογικές, συμφεροντολογικές και συντηρητικες τους ανακοινώσεις οι κύριοι/ες του ΤΕΙ  ας σκεφτούν καλά με ποιούς/ες διαλέγουν να είναι και τι μέλλον επιφυλάσουν για τους/τις φοιτητές/τριες και τελικά για την κοινωνία...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License