Φωτογραφίες από την εκδήλωση στο ΤΕΙ Αθήνας

Φωτογραφίες από την εκδήλωση ενάντια στην καταστολή, τον έλεγχο και την αποστείρωση, που οργάνωσε το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Αθήνας

post image


Εικόνες:

από ... 05/06/2009 12:52 πμ.


post image

Εικόνες:

από / 05/06/2009 1:01 πμ.


post image

Εικόνες:

από .. 05/06/2009 2:27 πμ.


post image

Εικόνες:

από ! 05/06/2009 2:31 πμ.


post image

Εικόνες:

από // 05/06/2009 2:34 πμ.


post image

Εικόνες:

από .. 05/06/2009 2:55 πμ.


post image

Εικόνες:

από / 05/06/2009 2:58 πμ.


post image

Εικόνες:

από - 05/06/2009 2:58 πμ.


post image

Εικόνες:

φ

από _ 05/06/2009 3:05 πμ.


post image

Εικόνες:

φ2

από _ 05/06/2009 3:07 πμ.


post image

Εικόνες:

φ3

από _ 05/06/2009 3:09 πμ.


post image

Εικόνες:

φ4

από / 05/06/2009 3:13 πμ.


post image

Εικόνες:

φ5

από ! 05/06/2009 3:13 πμ.


post image

Εικόνες:

φ/

από // 05/06/2009 3:17 πμ.


post image

Εικόνες:

από // 05/06/2009 3:18 πμ.


post image

Εικόνες:

από _ 05/06/2009 3:20 πμ.


post image

Εικόνες:

--

από -- 05/06/2009 3:23 πμ.


post image

Εικόνες:

---

από --- 05/06/2009 3:24 πμ.


post image

Εικόνες:

από μας απανταει 05/06/2009 8:28 πμ.


Με γροθιές απάντησε μια ομάδα νεαρών όταν καθηγητής τους έκανε παρατήρηση για τις ζημιές που προκαλούσαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας  κι έγραφαν συνθήματα όπως«καθαροί τοίχοι τρελά μυαλά» . .O καθηγητής μεταφέρθηκε στο ιατρείο του Ιδρύματος , όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η παρέμβαση ενός δεύτερου καθηγητή είχε ως αποτέλεσμα να του πετάξουν μπογιές.

με αφορμή αυτό το περιστατικό το Συμβούλιο και οι συνδικαλιστικοί φορείς του ΤΕΙ Αθήνας συνεδρίασαν σήμερα κι εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούν τους νεαρούς ότι θα περιφρουρήσουν αυτοδίκαια το χώρο και θα προασπίσουν πάση θυσία τα δικαιώματά του προχωρώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας του.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΤΕΙ, έχει ως εξής:

Σήμερα 4 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σύσκεψη εκπροσώπων των φορέων του ΤΕΙ Αθήνας και της Διοίκησης του Ιδρύματος με σκοπό την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώθηκε έπειτα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν χθες το μεσημέρι από «μικρή ομάδα ανώνυμων ατόμων».

Πιθανότατα τα άτομα αυτά να μην ανήκουν στην κοινότητα του ΤΕΙ, εντούτοις, το μέγεθος της χθεσινής καταστροφής και η προπηλάκιση μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ, που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τους βανδαλισμούς και την εν γένει συμπεριφορά τους και το γεγονός ότι το Ίδρυμα έχει πολλές φορές στο παρελθόν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις οδήγησαν στην ομόφωνη λήψη των ακόλουθων αποφάσεων:

1. Αποτελεί κατάκτηση και παράδοση στο ΤΕΙ Αθήνας, σεβαστή από όλους, η αναγνώριση του δικαιώματος οποιουδήποτε ατόμου, φορέα ή και ομάδας ατόμων ή φορέων που ανήκουν σε αυτό να διατυπώνουν και να προβάλλουν ελεύθερα τις ιδέες και τις θέσεις τους. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση γι� αυτό είναι να εκφράζονται επώνυμα, υπεύθυνα και σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά τους να διασφαλίζει το κύρος και να προστατεύει την περιουσία του Ιδρύματος.

Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα που ωθούν τα άτομα αυτά σε εξάρσεις βανδαλισμού και πράξεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα, εάν όμως σκοπεύουν στην κατάλυση του ακαδημαϊκού ασύλου, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι εμείς θα το προασπίσουμε πάση θυσία και δεν θα παρασυρθούμε σε ενέργειες που υπονομεύουν τη δημοκρατικότητα των θεσμών.

2. Θεωρούμε απαράδεκτη και ως εκ τούτου καταδικαστέα κάθε ενέργεια ατόμων ή ομάδων που ανώνυμα και ανεύθυνα προκαλούν προβλήματα στο Ίδρυμα καταστρέφοντας όσα τα μέλη της κοινότητάς μας οικοδόμησαν με κόπο και θυσίες καθιστώντας το ΤΕΙ Αθήνας ένα κόσμημα στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Καταδικάζουμε κάθε πράξη που έχει ως συνέπεια την καταστροφή της περιουσίας του ΤΕΙ, την παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την υπονόμευση και τον εκφυλισμό των δημοκρατικών θεσμών που διέπουν το Ίδρυμα, όπως την αυτοδιοίκηση και το ακαδημαϊκό άσυλο.

3. Θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας δικαιώματα, τους δημοκρατικούς θεσμούς που διέπουν τη λειτουργία του ΤΕΙ Αθήνας και τη σωματική ακεραιότητα των μελών του από κάθε ανώνυμη παράνομη απειλή.

4. Καλούμε άμεσα όλους αυτούς που υποκινούν και προκαλούν τα προβλήματα αυτά να εγκαταλείψουν τους χώρους που καταλαμβάνουν αυθαίρετα, διότι όλοι οι φορείς του Ιδρύματος θα περιφρουρήσουν αυτοδίκαια το χώρο και θα προασπίσουν πάση θυσία τα δικαιώματά του προχωρώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας του.

Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε στην ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος μέσω των ΜΜΕ, ώστε η ελληνική κοινή γνώμη να ενημερωθεί πλήρως για το τεράστιο μέγεθος και τις ανυπολόγιστες συνέπειες του προβλήματος. Επίσης, το Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας θα συγκληθεί άμεσα για τη λήψη περαιτέρω μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης.

Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας

Σύλλογος ΕΠ ΤΕΙ Αθήνας

Σύλλογος Έκτακτου ΕΠ ΤΕΙ Αθήνας

Σύλλογος ΕΤΠ-ΤΕ ΤΕΙ Αθήνας

Σύλλογος ΔΠ ΤΕΙ Αθήνας

από χχχχχχχ 05/06/2009 12:16 μμ.


Προφανώς η διοιήκηση τα φουσκώνει και λεει ότι να ναι. Αυτό με τις "μπουνιες απο ομαδα σε καθηγητη" εγινε έτσι: Την ωρα που ενα παιδι ζωγραφιζε με σπρει σε εναν τοιχο, δυο καθηγητες μαζι με μια μικρη ομαδα φοιτητων-τσιρακίων του την έπεσε απο το πουθενα και αρχισε να του λεει τις κλασσικες αηδιες πως αυτα θελουν λεφτα για να καθαριστουν, τα οποια τα δινουμε με τους φορους μας κτλ. Το παιδι προσπαθησε να τους εξηγησει και τοτε αρχισαν να του τραβαν το σπρει απο το χερι και να φωναζουν διαφορες μαλακιες. Συγκεκριμενα ενας απο τους φοιτητες-τσιρακια είπε πως με αυτα που κανετε μην απορειτε που ερχονται μετα φασιστες και σας την πεφτουν!!

Το παιδι αρχισε να φορτωνει και σε εκεινο το σημειο ενας καθηγητης του ειπε γιατι δεν βαφεις τα ρουχα σου αντι για τους τοιχους; Τοτε εκεινος εβαψε με το σπρει τη μπλουζα του και ειπε εγω το κανω, θες να το κανω και σε εσενα; Και εβαψε λιγο και την μπλουζα του καθηγητη. Ε, τοτε εκεινος παρανοησε εντελως και αρχισε να τον σπρωχνει και να φωναζει και ναι, το παιδι πανω στην ενταση και τα νευρα του εδωσε μια μπουνια. Αυτο ειναι το πεσιμο απο ομαδα φοιτητων σε κακομοιρηδες καθηγητες.

Και για αυτους που βιαστηκαν να πουν αμεσως οτι καφριλα και θα καταργησουν το ασυλο κτλ, ας περιμενουν να ακουσουν πρωτα και την μερια των συντροφων τους πριν να αρχιζουν να παπαγαλιζουν τα επιχειρηματα των διεφθαρμενων και των λαμογιων της διοηκησης του τει.

υπάρχει  ακόμη  αντίσταση  στο  φασισμό  της  διοίκησης   και  του  κράτους
κυλάει  αίμα  στις  φλέβες  των  σπουδαστών- στριών  του  τει 
υπάρχει  ζωή  στο  τεί αθήνας
άσπρη  πινελιά  στη  μαυρίλα 
κατάληψη  για  πάντα

από omorfainw toixous 06/06/2009 6:36 πμ.


ξέρουμε αν σβήστηκαν οι παρεμβάσεις με τα χρώματα ή αν αποκαταστάθηκαν οι μπάρες?

ενάντια στην αποστείρωση που βρωμάει φασισμό και θάνατο, εμείς διαλέγουμε την ελεύθερη έκφραση.
λίγο καιρό μετά τον άδικο χαμό (δολοφονία) ενός γκραφιτά, κυνηγιμένου από τους ρουφιανοσεκιουριτάδες του ΗΣΑΠ, έρχεται και η παρακάτω είδηση.. 
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1040766

πριν βγάλουν λοιπόν τις λασπολογικές, συμφεροντολογικές και συντηρητικες τους ανακοινώσεις οι κύριοι/ες του ΤΕΙ  ας σκεφτούν καλά με ποιούς/ες είναι και τι μέλλον επιφυλάσουν για τους/τις φοιτητές/τριες .....

από ειχαν αρχισει 06/06/2009 11:52 πμ.


Σβηστηκαν σιγα μη και δν

από fsdf 06/06/2009 2:22 μμ.


oson afora thn katastolh kata th diarkeia graf, sto parel8on(kai tonizw to parel8on 8a e3hghsw para katw giati) htan arketes oi fores opou mpatsoskula sthn prospa8eia na bouth3oun kapoion pitsirika ebgazan oplo gia ekfobismo, kai mallista to ebgazan enw oi pitsirikades eixan gurisei plath kai etrexan. kai uparxei kai peritwsh opkiti pou exei purobolhsei piswplata(eutuxws xwris na petuxei kanenas)

auta kata to parel8on, giati sto prosfato mellon oi antres ths elas exoun epido8ei se ena kinhgi magisswn, kai psaxnoun gia "anarxikous" opws xarakthristika lene kai oxi gia aplou grafitades.

από ΕΑΑΚ - ίτης 06/06/2009 5:43 μμ.


Πολυ ωραία πρωτοβουλία σε έναν χώρο σαπίλας, βουβαμάρας και παρακμής. Το ότι για όσο κράτησε, έσπασε την σκατίλα του περιβάλλοντος που χάλασε και όχι οι μπογιές στον τοίχο...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License