Αύριο δικάζεται πρώην δ/ντρια του 132ου Δημ. Σχολείου Αθηνών & της δασκάλας αλβανικών

και η διευθύντρια του 132ου σχολείου

Στις 16/6/2006 και ώρα 09:00 στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (2ο κτίριο, πρώην Σχολής Ευελπίδων) δικάζεται η πρώην Διευθύντρια του 132ου Δ.Σ. Αθήνας και η δασκάλα της αλβανικής γλώσσας, για τη δυνατότητα που έδωσαν στους μετανάστες μαθητές/τριες του σχολείου να διδαχτούν την μητρική τους γλώσσα.

 

Μαζί τους δικάζονται  όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί της πράξης που ονειρεύονται ένα σχολείο για όλα τα παιδιά και προσπαθούν να το πραγματοποιήσουν με την εκπαιδευτική τους πρακτική μέσα στις τάξεις.

 

Καλούνται όλοι και όλες να παρευρεθούν στο δικαστήριο για να υποστηρίξουμε από κοινού το δικαίωμα στην παιδαγωγική ελευθερία, στην ισότητα και τη δημοκρατία

 

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Τα Πίσω θρανία

 

 

 

από ... 15/06/2009 11:41 πμ.


Για την ποινική δίωξη  της Στέλλας  Πρωτονοταρίου,

πρώην δ/ντριας του 132ου  Δημ. Σχολείου Αθηνών

και της δασκάλας των αλβανικών στο ίδιο σχολείο

 

Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών στήριξε και στηρίζει από την πρώτη στιγμή τις δράσεις του 132ου Δημοτικού Σχολείου, ενός σχολείου που έγινε σύμβολο της αλληλεγγύης, του σεβασμού της διαφορετικότητας και των σύγχρονων παιδαγωγικών πρακτικών.

Γιατί το 132;

Το 132ο Δημοτικό Σχολείο στο συγκρότημα της Γκράβας, ένα σχολείο με μεγάλο αριθμό παιδιών μεταναστών, γινόταν διδασκαλία της μητρικής γλώσσας στους μαθητές-παιδιά μεταναστών (αλβανικά, αραβικά), ενώ οι γονείς τους διδάσκονταν ελληνικά μετά τη λήξη των μαθημάτων. Επίσης στο σχολείο αυτό επιλέχτηκε από μαθητές και δασκάλους αντί της πρωινής προσευχής να απαγγέλλεται μια προσευχή από το «Πρωινό άστρο» του Γιάννη Ρίτσου, ως αναγνώριση της  πολυπολιτισμικής και πολυθρησκευτικής σύνθεσης των μαθητών

Γιατί ενόχλησε το 132;

Γιατί ο συντηρητισμός, ο εθνικισμός και ο προσηλυτισμός του σημερινού ελληνικού σχολείου δεν επιτρέπει δράσεις άλλες που παρεκκλίνουν από την ομοιομορφία. Γιατί το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα δεν επιτρέπει να υπάρχουν διευθυντές στα σχολεία σαν τη Στέλλα Πρωτονοταρίου, η οποία ήταν η ψυχή των δράσεων του 132. και γι αυτό τιμωρήθηκε με απομάκρυνση από το σχολείο. Τη θέση της πήρε ο κ. Γιουτλάκης, ο οποίος από την πρώτη μέρα σταμάτησε τις δράσεις του σχολείου επικαλούμενος «άνωθεν εντολή» και κατηγορώντας το σύλλογο διδασκόντων ότι αποτελεί «τα Ζωνιανά της εκπαίδευσης»!

Γιατί διώκονται οι δύο δασκάλες του 132;

Διώκονται για παράνομη παραχώρηση του σχολείου τις απογευματινές ώρες για να διδάσκονται τα παιδιά τη μητρική τους γλώσσα και οι γονείς τους να μαθαίνουν ελληνικά! Όταν τα σχολεία, ειδικά του Δήμου Αθηναίων, δίνονται για κατηχητικό, κοπή πίτας ή για εκδηλώσεις του Δήμου αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας.

 

Ως Δίκτυο αναδείξαμε ως τώρα τις δράσεις του σχολείου ως παράδειγμα προς μίμηση για άλλα σχολεία με μεγάλο αριθμό παιδιών μεταναστών. Σήμερα καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον κ. Γιουτλάκη για  την απαράδεκτη παιδαγωγικά και προκλητική κοινωνικά και συνδικαλιστικά συμπεριφορά του. Καλούμε τη Διοίκηση, η οποία μάλιστα ευαγγελίζεται σήμερα το διάλογο για τα προβλήματα της παιδείας, να πάρει θέση αποδοκιμάζοντας την πρωτοφανή και απαράδεκτη αυτή ενέργεια του κ. Γιουτλάκη, διαφορετικά θα είναι εξίσου έκθετη με αυτόν απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία

Ζητάμε να σταματήσει κάθε δίωξη στις δύο δασκάλες του σχολείου και να συνεχίσουν οι δράσεις του σχολείου.

 


 

 Πίσω θρανία

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μευταναστώναπό Tar 15/06/2009 11:49 πμ.


  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1040862

από που φτάσαμε ... 15/06/2009 12:22 μμ.


post image

Η εκπαιδευτικός έλαβε «Κλητήριον Θέσπισμα» και θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου για να δικαστεί για το «έγκλημα» (!!!) –έτσι αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα- που έκανε να παραχωρήσει αίθουσα του σχολείου της, εκτός ωραρίου λειτουργίας, για να διδαχθούν, από ομοεθνή δασκάλα τους, (η οποία παραπέμπετε κι’ αυτή κατηγορούμενη) μαθητές/ιες από την Αλβανία, την αλβανική γλώσσα και στοιχεία πολιτισμού της Αλβανίας.

Απ' το Βαθύ Κόκκινο

 

Εικόνες:

από δικηγόρος 15/06/2009 1:51 μμ.


δεν παίζει καταδίκη για αυτό το "αδίκημα". Ναι μεν τυπικά υπάρχουν όροι για την άσκηση ποινικής δίωξης, αλλά οποιοσδήποτε δικαστής δικάσει αυτήν την υπόθεση (εκτός και αν είναι χρυσαυγίτης αλλά δεν υπάρχουν χρυσαυγίτες δικαστές) θα οδηγηθεί σε αθώωση.

Είναι καλή ευκαιρία να ακουστούν και δυο πράγματα στη δίκη, καλό θα ήταν ο δικηγόρος να δώσει και μια πολιτική χροιά στο θέμα.

Η γενική θεωρία του ποινικού δικαίου λέει ότι δικάζονται αντικοινωνικές συμπεριφορές. Εδώ αν οδηγηθεί η υπόθεση σε καταδίκη θα ειναι στην κυριολεξία τραβηγμένη από τα αυτιά.

Πείτε μας ένα νέο από το αποτέλεσμα της δίκης. Εχει τρομερό ενδιαφέρον (και νομικό).

ΥΓ. Μην κολλάτε με την ορολογία του κλητηρίου θεσπίσματος που χαρακτηρίζει την πράξη "έγκλημα". Τυποποιημένα έγγραφα είναι αυτά, σιγά μην κάθονταν να το διορθώσουν για να ειναι politically correct.

από κακοποιημένοι 15/06/2009 2:55 μμ.


Οκ, έμπλεξε η συναδέλφισσα. Τόσον καιρό  δεν της έλεγαν τίποτε, ούτε σαν προειδοποίηση... της τόφεραν ξαφνικά. Η ΔΑΚΕ και το ΥΠΕΠΘ φορούσαν προσωπείο από το 2004 μέχρι το 2007.  Μόλις κέρδισαν τις εκλογές το Σεπτέμβρη του 2007, στις κρίσεις του Οκτωβρίου 2007 (επιλογές προϊσταμένων, δευθυντών κλπ)   αποφάσισαν να καθαρίσουν τον τόπο. Κι άρχισαν αμέσως. Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις και που δε βγήκαν ή δε βγαίνουν στον τύπο, με τις οποίες διώκονται  εκπαιδευτικοί το τελευταίο 18μηνο. Ακόμα και για αναρρωτικές άδειες. Ακόμα γιατί  σχολίασαν....  Οι επιθεωρητές ξανάρχονται...  ο δάσκαλος ξαναγίνεται δημοδιδάσκαλος!

Αλλά σαν παλιές καραβάνες στο χώρο, δεν πιστεύουμε ότι η ομάδα πίσω θρανία  νοιάζεται για το πρόβλημα πραγματικά. Διαφήμιση της ομάδας τους κάνουν. Τους έχουμε δει στα πανεπιστήμια, στα μεταπτυχιακά, στα διδακτορικά...  κολητσίδα στον καθηγητή, κατάληψη θέσεων από την πίσω πόρτα.... κι άλλα, που καλύτερα να αφήσουν τα πίσω θρανία και να πάνε στη φυσική τους θέση, στα πρώτα θρανία, να ξεσκονίζουν την καρέκλα , την τσάντα, το γιακά του καθηγητή!

Να μη μιλήσουμε για χρησιμοποίησή τους σε μηχανισμούς σκευωριών  στα σχολεία σε βάρος άλλων εκπαιδευτικών. Ταμάμ

από Αχαρνεύς 15/06/2009 7:25 μμ.


Τι να  πεις!!!!!Ό,τι και να  πεις για την  υπόθεση  του 1ξ2 ου  Δημ.  Σχολείου Αθηνών   και  για τις  υποθέσεις τόσων  και  τόσων  συναδέλφων που  καρατομήθηκαν  στις κρίσεις των  διεφθυντών είναι  λίγο. Αύριο ,αν δεν  αναβληθεί  η  δίκη,  θα  δούμε  που το πάνε.  Ας  είμαστε  όλοι  εκεί......

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License