Διαδήλωση κατοίκων του Σικάγο κατά της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016

Oι πολίτες του Σικάγο που αντιτίθενται στην ανάληψη διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 από την πόλη τους, πραγματοποίησαν διαδήλωση σήμερα το πρωί στο Λοζάνη όταν η επιτροπή διεκδίκησης κατέθετε το σχετικό φάκελο στη ΔΟΕ η οποία τον Οκτώβριο στην Κοπεγχάγη θα ανακοινώσει τη διοργανώτρια πόλη.

Με μπροστάρη τον Τομ Τρέσερ, επικεφαλής της κίνησης με την ονομασία «Όχι Αγώνες στο Σικάγο», οι Αμερικανοί διαδηλωτές εισήλθαν στο προαύλιο του Μουσείου της Λοζάνης για να παραδώσουν στα μέλη της ΔΟΕ ένα φάκελο με 160 σελίδες από άρθρα στον Τύπο, που αναφέρονται στους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να διοργανώσει το Σικάγο Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Για τους Αγώνες απαιτούνται χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν», δήλωσε ο Τομ Τρέσερ, καθηγητής σε σχολείο της μητρόπολης του Ιλινόι: «Το Σικάγο δεν έχει χρήματα να τους διοργανώσει. Η πόλη έχει ένα υψηλό χρέος που ανέρχεται στα 300 εκατομμύριο δολάρια και προχώρησε σε απόλυση 2.500 εργαζομένων στο Δήμο, εκ των των οποίων οι 1.000 απασχολούνταν σε σχολεία. Για μας υπάρχουν άλλες προτεραιότητες: Τα σχολεία, οι μεταφορές, τα νοσοκομεία», είπε ο Τρέσερ.

Παράλληλα επεσήμανε ότι τα σχέδια για την κατασκευή των Ολυμπιακών έργων προβλέπουν να γίνουν αυτά σε πάρκα στο κέντρο της πόλης: «Εμείς έχουμε ανάγκη τα πάρκα μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα, ότι η στήριξη των Αγώνων από τους πολίτες, αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια για την ανάθεση της διοργάνωσης σε μια πόλη από τη ΔΟΕ. Και στο Σικάγο η στήριξη αυτή είναι περιορισμένη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License