ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Σήμερα 17 Ιούνη 2009 εμφανίστηκε στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων ένα μαινόμενο άτομο γκρεμίζοντας το αυτοσχέδιο περίπτερο αντιπληροφόρησης και το κιόσκι το οποίο στέγαζε την Ανοιχτή Συνέλευση του Πάρκου. Αυτή η φασίζουσα επίθεση στόχευε να πλήξει τον αγώνα των κατοίκων και των αλληλέγγυων που εναντιώνονται στην καταστροφή του Πάρκου και την μετατροπή του σε πάρκινγκ, έναν αγώνα ο οποίος από τις 26 Γενάρη 2009 που τα συνεργεία του Δήμου έκοψαν τα δέντρα του Πάρκου πήρε τη μορφή της αυτοδιαχείρισης του χώρου.

Το κιόσκι-στέγαστρο υπήρξε σύμβολο του αυτοδιαχειριζόμενου Πάρκου και εξυπηρετούσε τις λειτουργικές ανάγκες, τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των ανθρώπων που ανιδιοτελώς αναδιαμορφώνουν το χώρο, δεντροφυτεύοντας, ποτίζοντας και καθαρίζοντάς τον καθώς επίσης ανακαινίζοντας κι εμπλουτίζοντας την παιδική χαρά.
Καταγγέλλουμε αυτή την προβοκατόρικη ενέργεια που έγινε για να χτυπήσει το συλλογικό κοινωνικό μας αγώνα και καλούμε τους κατοίκους της περιοχής και τον καθένα και καθεμία που αγωνίζονται για τους ελεύθερους χώρους να πλαισιώσουν τη συνολική μας προσπάθεια και να συμβάλλουν στις συλλογικές μας εργασίες για να αποκαταστήσουμε το στέγαστρο της Συνέλευσης στο Πάρκο και το περίπτερο αντιπληροφόρησης στην οδό Πατησίων.  

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα κι όσες επιθέσεις κι αν επιχειρηθούν εναντίον μας δεν θα μας σταματήσουν, αντιθέτως θα γίνουν αφορμή για να ενισχυθεί και να ενδυναμωθεί η συλλογική μας προσπάθεια.

 

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ – ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

 

Ανοιχτή Συνέλευση Πάρκου

από parkakios 18/06/2009 12:39 μμ.


http://kiproukaipatision.blogspot.com/

post image
θα το ξαναφτιαξουμε...

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License