ΥΜΗΤΤΟΣ Γλυφάδα καταστροφή του βουνού Δήμος καταπατητέςΣουφλιάςΥΠΕΧΩΔΕ νέος οδικός κόμβος

ΥΜΗΤΤΟΣ - Άνω Γλυφάδα. Η καταστροφή του βουνού:

post image

ΥΜΗΤΤΟΣ   -  Άνω Γλυφάδα.  Η καταστροφή του βουνού: 

Δήμος καταπατητές ελληναράδες βίλες εργολάβοι Σουφλιάς ΥΠΕΧΩΔΕ οί νέοι οδικoί κόμβοι. 

 

Τέσσερις διαδοχικές εκρήξεις σε τέσσερα διαφορετικά σημεία την ίδια χρονική στιγμή. Το στρώμα ξερών χορτων και σκουπιδαριού λειτουργησε σαν το σπίρτο στη βενζίνη…. Ο αέρα σε λίγα λεπτά μετέτρεψε την περιοχή σε πύρινη κόλαση με τις φλόγες να κυνηγάνε τις πλαγίες και τις ρεματιές και να ξεπηδούν δεκάδες μέτρα από τις κορυφογραμμές του βουνού.

Την ώρα της φωτιάς δεν υπήρχε καν η υδροφόρα του Δήμου. Ήταν η μοναδική ημέρα που δεν πήγε το βυτίο εκεί. Όλες τις άλλες ημέρες ήταν μόνιμα σταθμευμένο στην είσοδο της χαράδρας.

 

Τόπος; Στην δασική «αποψιλωμένη» έκταση στο τέλος της οδού Κωνσταντίνου Αθανάτου στην Άνω Γλυφάδα. Εκεί που τελειώνει ο οικισμός της Αίγλης με τις βίλιτσες τις πισίνες τα σκάφη και τους κήπους με γκαζόν και στο σημείο  αρχίζουν τα «ξεροχωραφα» περιφραγμένα μέσα στο δασικό τμήμα ανάμεσα  στα τελευταία σπίτια αλλά και παραγκοσπιτα –μαντριά

 

Πίσω τους ακολουθεί το δάσος και οι υπέροχες μέχρι προχτές χαράδρες.

 

Όχι ακριβώς  Πισω από τα τελευταία σπιτάκια με τις αυτοσχέδιες περιφράξεις και μόλις στα 100 μετρα στην εισόδου της χαράδρας μέσα στα καμένα και κυριολεκτικά πάνω στην κύτη έχει ξεφυτρώσει χρόνια τώρα ένα τεράστιο τσιμεντένιο κτίριο που δεν έγινε ποτέ τελικά βιλα. Τσιμέντο που επεκτείνεται σε επίπεδα μέσα στη χαράδρα.

Με υπόστεγα και αλλού πλάκες τσιμέντο αλλού τσιμεντόλιθος.

Λίγο πιο βαθιά στην χαράδρα μέσα στα καμένα πεύκα διακρίνονται ευκολα τα μεταλλικά κολονάκια και τα συρματόπλεγμα μέσα στο δάσος που χαράσσουν ιδιοκτησίες… και νέα βίλες και νέες φωτιές.

 

Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν με τρύπιες και σαπισμένες σωλήνες αλλά και χωρίς καν να έχουν στον εξοπλισμό τους μάσκες. Τα πεζοπόρο τμήματα ξελιγωμένα μέσα στο βουνό να παλεύουν με φωτιά και αέρα από το μεσημέρι όπου εκδηλώθηκε έως την άλλη μέρα το μεσημέρι και όλη νύχτα...

 

Μαζί τους και όλοι όσοι έτρεξαν να βοηθήσουν και να σώσουν ότι μπορούσαν ειτε με κλαδιά είτε με φτυάρια είτε με κουβάδες νερό.

 

Πίσω τους και σε απόσταση ασφαλείας στις πλατείες και στα μπαλκόνια οι περίεργοι οι παρατηρητές… Οι ιδιοκτητες «σπιτιών» στην περιοχή έσπευδαν να απομακρύνουν τα φουσκωτά τους και τα ΙΧ τους. Άλλοι έστεκαν απλά και κοιτούσαν η έδιναν και διαταγές σε πυροσβέστες να πάνε να σβήσουν μια αναζωπύρωση … ! («τι κάθεστε ρε δεν έχετε φορητό πυροσβεστήρα να ανέβετε στην πλάγια να τη σβήσετε. Άχρηστοι είστε») Οι συγκεκριμένοι μάλιστα πυροσβέστες πάλευαν να βγάλουν άκρη με τις σκισμένες και τρύπιες σωλήνες.

Παράλληλα έτρεχαν στο βουνό για να σβήσουν χωρίς να έχουν καν μια απλή μάσκα… ! Με τα πόδια ανέβαιναν γιατί τα οχήματα γλίστραγαν με τα λαστιχα γυαλί.!!!

 

Ο πλειονότητα των κατοίκων του οικισμού Αιγλης! Έβρεχε τις αυλές και έπλενε τα αυτοκίνητα τους ενώ παράλληλα τσακωνόντουσαν και λογομαχούσαν μεταξύ τους και με τις δημοτικές αρχές για την κατάσταση χωματερής που επικρατεί.

Μαζεμένη στην τσιμεντένια εξέδρα – σε τμήμα γης που ανήκει στον Δήμο και όπου θα γινόταν πυροφυλάκιο- αν δεν συλλαμβανόταν και δεν οδηγουνταν στο αυτόφωρο ο εργάτης του δήμου που το κατασκεύαζε μετά από καταγγελίες των κατοίκων που δεν ήθελαν τον δασοφύλακα.

 

Τα ξερά είναι παντού και έγιναν καλό προσάναμα για τους εμπρηστές. Όπως και τα σκουπίδια. Από καναπέδες λάστιχα αυτοκίνητων θερμοσίφωνες κομοδίνα μπάζα σκουπίδια ανταλλακτικά αυτοκινήτων κομμένα αυτοκίνητα μπουκάλια και χιλιάδες αεροζόλ.

Κανείς όμως ούτε η δημοτική αρχή ούτε καν ατομικά ο κάθε ένας πολίτης και ιδιοκτήτης σπιτιού στην περιοχή δεν έβλεπε μέχρι τώρα τίποτα.

Τώρα το μόνο που βλέπουμε είναι καμένη γη και σκουπίδια μαζί με τα αυθαίρετα.

 

 

Υ.Γ (1)  Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείες διαμαρτυρίας στην περιοχή που έγινε χτες (17/6/09) από την Επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας δεν έλειψαν και οι έντονες αντιδράσεις από τους καταπατητές  που θεωρούν ότι είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες των σπιτιών όπως επίσης θεωρούν και αυτοί με τις βίλες στο πατητήρι και στα κρητικά η στους καφεπώλες.

 

Υ.Γ (2) Από το 1986  ξεκινά η διεκδίκηση 11.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης η οποία παραδόθηκε ως δώρο από τους αλί πασάδες της εποχής στους τσιφλικάδες.

Την διεκδικούν κάτοικοι Δήμος και Ερυθρός Σταυρός.

Επίσημα η πρώτη καταπάτηση στο βουνό του Υμηττού στην περιοχή της Ανω Γλυφάδας, έγινε το 1920 από τις γνωστές οικογένειες Καραπάνου στην αρχή ενώ  στα ίδια βήματα προχώρησαν μετα και οι οικογένεια Γερουλάνου.

 

 

 

 

 

κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Εικόνες:

από κ-α 18/06/2009 7:09 μμ.


post image
....

Εικόνες:

από κ-α 18/06/2009 7:11 μμ.


post image
. . .

Εικόνες:

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 18/06/2009 7:21 μμ.


Ακολουθούν: Foto Αρχείο σε μορφη zip και 2 video

...

από k-a 18/06/2009 11:41 μμ.


post image
.

Εικόνες:

από k-a 18/06/2009 11:42 μμ.


post image
. .

Εικόνες:

από κ-a 18/06/2009 11:44 μμ.


post image
,

Εικόνες:

.

από k-a 18/06/2009 11:45 μμ.


post image
. ,

Εικόνες:

από k-a 18/06/2009 11:46 μμ.


post image
. . .. .

Εικόνες:

από κ--α 18/06/2009 11:50 μμ.


post image
.//

Εικόνες:

από κ--α 18/06/2009 11:51 μμ.


post image
 , , ,. ,

Εικόνες:

από κ -α 18/06/2009 11:53 μμ.


post image
. ., ,,,

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License