ψυχιατρική βαρβαρότητα

Συστηματική καθήλωση ψυχικά πασχόντων σε οικοτροφείο του ψυχαργώς στον Ασπρόπυργο

post image

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το οικοτροφείο ΗΩ της εταιρίας Ε.Ψ.Α.Μ.Υ. στον Ασπρόπυργο, πριν λίγες ημέρες. Φαίνεται ότι οι ιθύνοντες της εν λόγω εταιρίας αντιλαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο έννοιες όπως "αποασυλοποίηση", "αποϊδρυματοποίηση" και "επανένταξη". Η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει αυτή την κατάσταση και πρακτική είναι ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. Γιατί η καθήλωση (δέσιμο) μόνο ως βαρβαρότητα μπορεί να χαρακτηριστεί.
Πόσο μάλλον όταν εφαρμόζεται σε ένα χώρο που υποτίθεται ότι λειτουργεί στα πλαίσια της "αποασυλοποίησης"...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ

Εικόνες:

από οργισμένος 28/06/2009 12:48 μμ.


post image
2

Εικόνες:

από οργισμένος 28/06/2009 12:55 μμ.


post image
άλλη μία

Εικόνες:

από @@@ 28/06/2009 9:30 μμ.Βρήκα αυτή την ανακοίνωση, φαίνεται ότι η εταιρία αυτή έχει "ωραίο" παρελθόν και σε άλλους τομείς, εκτός από τα δεσίματα...

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.ΣΝ.Ι.Ε.) 

                                 AΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 27 – 104 33 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210.8224463 ΦΑΞ: 210.8233002   email:osnie@otenet.gr     

 

                                                                          

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (Σ.Ε.Κ.Υ.Ι.Φ.) 

Πραξιτέλους 31 -105 60 ΑΘΗΝΑ fax-( 210 3231832-6984830630

e-mail: \n --> social_somatio@yahoo.gr  

 

 Αθήνα 13 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απολύουν εργαζόμενη μητέρα, δύο ανήλικων παιδιών, μονογονεϊκής οικογένειας και  ισχυρίζονται ότι κάνουν …κοινωνικό έργο!

         Στην Αστική Μη-Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΕΨΑΜΥ»,   που υλοποιεί προγράμματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με αποκλειστικά κονδύλια του Υπουργείου Υγείας, απέλυσαν  εργαζόμενη μονογονεϊκής οικογένειας και μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών,  γιατί ζήτησε να της δοθούν οι επτά μισθοί που της οφείλει ο εργοδότης.

         Η εργαζόμενη μητέρα εργαζόταν, ως νοσηλεύτρια στην συγκεκριμένη εταιρία «ΕΨΑΜΥ», αρκετά χρόνια, αλλά το τελευταίο χρόνο ο εργοδότης δεν πληρώνει τους μισθούς, αλλά και τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στους εργαζόμενους του.  

         Σε παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας διαπιστώσαμε, ότι ο εργοδότης μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες (Φεβρουάριος 09, Μάρτιος 09 και Απρίλιος 09) είχε χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 479.000 ευρώ(!) και μάλιστα με προτροπή από το Υπουργείο να εξοφλήσει όλες τις μισθολογικές υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους. Αλλιώς θα έπρεπε να επιστρέψει το συγκεκριμένο ποσό.

         Ο εργοδότης πλήρωσε μόνο τρεις μισθούς και προκειμένου να συνεχίσει να έχει υπό ομηρία τους εργαζόμενους του, για να τους χρησιμοποιεί κατά βούληση! Για να τους τρομοκρατήσει επιπρόσθετα, προχώρησε και σε απόλυση της πεπειραμένης εργαζόμενης νοσηλεύτριας.

         Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας (ΟΣΝΙΕ) μαζί με την πρόεδρο του πρωτοβάθμιου Σωματείου (ΣΕΚΥΙΦ) επισκέφτηκαν τον εκπρόσωπο του εργοδοτικού σχήματος και ζήτησαν την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και την άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων μισθών στους λοιπούς εργαζόμενους της Εταιρίας.

         Η εκμετάλλευση της φερόμενης ως «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» τους αποφέρει τόση κερδοφορία με τις πλάτες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που δεν τους επιτρέπει να ακούσουν  τους εργαζόμενους, τους οποίους σύντομα θα χρειαστεί να τους αντιμετωπίσουν και στα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

 • Άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου από την εταιρεία  ΕΨΑΜΥ
 • Απόδοση όλων των δεδουλευμένων ΤΩΡΑ
 • Συμβάσεις αορίστου χρόνου
 • Ένταξη στην Συλλογική Σύμβαση της ΟΣΝΙΕ
 • Εκπαίδευση προσωπικού
 • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικότητας στην Υγεία και Πρόνοια
 • Εφαρμογή της τομεοποίησης της ψυχικής υγείας
 • Κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών για υπηρεσίες και μονάδες ψυχικής υγείας 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ν.Ι.Ε                                Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Κ.Υ.Ι.Φ.

Β. Γκλεζάκος                                                                 Ν. Κυράνα

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Τηλ.210 3231832 (ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 17:30-20:00)
fax: 210 3231832
κιν: 6984830630

Πραξιτέλους 31, (3ος όροφος)
105 60 ΑΘΗΝΑ

Η ΜΚΟ ΕΨΑΜΥ ΠΟΥ επιδοτείται από το κράτος για την υλοποίηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης (έχει 2 οικοτροφεία στην Αθήνα και Ασπρόπυργο για ψυχικά πάσχοντες), συνεχίζει τις εκδικητικές και τρομοκρατικές της απολύσεις στους εργαζόμενους που διαμαρτυρόνται για τα δεδουλευμένα τους και τα δικαιώματα των ασθενών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (Σ.Ε.Κ.Υ.Ι.Φ.) 

ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ 31 – Τ.Κ. 105 60 ΑΘΗΝΑ

FAX-( 210 32 31 832, 6984-830630           

e-mail: social_somatio@yahoo.gr

 

Αθήνα 26 Ιουνίου 2009

 

Η υποκρισία της και οι μάσκες για τις μη-κερδοσκοπικές εταιρίες του προγράμματος «ψυχαργώς» πέφτουν!  Η εταιρεία ΕΨΑΜΥ που λειτουργεί 2 οικοτροφεία για ψυχικά πάσχοντες με κονδύλια του δημοσίου προχωρεί σε 3η απόλυση και παράλληλα μήνυση συναδέλφου μέσα σε δύο μήνες, καθώς και σε δύο «δυσμενείς» μεταθέσεις.

Αρχικά απολύει μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας με προϋπηρεσία 3 ετών και τώρα απολύει εργαζόμενους μετά το αίτημα τους να ενημερωθούν για την πορεία κίνησης των συντάξεων των ενοίκων του οικοτροφείου όπου εργαζόταν.

Σε ερώτηση των συναδέλφων κατά τη διάρκεια ομάδας εργασίας για το πώς και ποιοι πρέπει να διαχειρίζονται τις συντάξεις και τα επιδόματα των ενοίκων η διοίκηση απάντησε με απόλυση και εξώδικη μηνυτήρια αναφορά για λόγους δυσφήμησης και συκοφαντίας (!!).

Πριν από 3 μήνες οι εργοδότες αυτών των ΜΚΟ διαδήλωναν στο Σύνταγμα για την εγκατάλειψη του «Ψυχαργώς» από το Υ.Υ.& Κ.Α. καλώντας τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο, ρίχνουν τώρα τις μάσκες τους απολύοντας εργαζόμενους που απλά διεκδικούν τα δικαιώματα τους καθώς και αυτά των ενοίκων.

Φαίνεται ότι οι  τρομοκρατικές τακτικές της εργοδοσίας της ΑΜΚΕ ΕΨΑΜΥ δεν σταματούν όσο έχει σιωπηρό συνεργό την ίδια την εποπτική και χρηματοδοτική της αρχή δηλαδή το Υπουργείο Υγείας. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο έκανε έλεγχο σε ένα από τα δύο οικοτροφεία τις εν λόγω εταιρίας. Τι βρήκαν όμως θα το μάθουμε; 

Το Υπουργείο Υγείας με την πολιτική της κυβέρνησης που εκπροσωπεί εδώ και μια 5 ετία περίπου αδιαφορεί τόσο για τους απλήρωτους εργαζόμενους  όσο και για την παραβίαση των δικαιωμάτων των ασθενών, με σκοπό την σταδιακή κατάργηση της κοινωνικής πρόνοιας και το άνοιγμα στην πλήρη εμπορευματοποίηση και επιχειρηματικότητα της ψυχικής υγείας.

Παράλληλα μας κατακλύζουν ημερησίως με τους φασιστικούς τους λόγους αναζητώντας στο τούνελ της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους αποδιοπομπαίους τράγους για το κοινωνικό έλλειμμα που έχουν δημιουργήσει, βρίσκοντας τους στα πρόσωπα των μεταναστών ενώ οι ίδιοι (κυβέρνηση, Ε.Ε., Η.Π.Α.) τους εκδίωξαν από τις πατρίδες τους με τον ιμπεριαλισμό τους.

Στη πραγματικότητα επιδιώκουν να κερδίσουν τη συναίνεση των εργαζομένων για τα αντεργατικά τους σχέδια (μείωση ωρών και ημερών εργασίας, εξαναγκαστικές άδειες, μείωση αποδοχών) και για την κοινωνία ελέγχου και παρακολούθησης που οραματίζονται. 

Ακολούθως η οικονομική κρίση  που το επιχειρηματικό και χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο δημιούργησαν αποτελεί το δούρειο ίππο για την ασύδοτη συμπεριφορά των εργοδοτών να έχουν εργαζόμενους πειθήνιους που θα δουλεύουν ακόμα και εθελοντικά και δεν θα δυσφημούν τα «κοινωνικά» τους οράματα.

Οι  φωνές όμως των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίες τους και τη βελτίωση των όρων ζωής τους όπως και για τα δικαιώματα των ασθενών/επωφελουμένων τους είναι πολλές και ανησυχητικές για το «ανθρώπινο κύρος» τόσο της εταιρίας ΕΨΑΜΥ αλλά και για όλες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Οι απολύσεις και οι μετακινήσεις εργαζομένων είναι παράνομες, αντεργατικές και αντιδεοντολογικές σύμφωνα με το δίκαιο, τους εσωτερικούς κανονισμούς και τα θεραπευτικά πλαίσια, γι΄ αυτό και το ΣΕΚΥΙΦ και οι εργαζόμενοι της ΕΨΑΜΥ

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

 • Άμεση ανάκληση των απολύσεων από την εταιρεία  ΕΨΑΜΥ και απόσυρση της μήνυσης
 • Απόδοση όλων των δεδουλευμένων ΤΩΡΑ
 • Συμβάσεις αορίστου χρόνου
 • Εκπαίδευση προσωπικού
 • Κατάργηση της επιχειρηματικότητας στην Υγεία και Πρόνοια
 • Ένταξη στην Συλλογική Σύμβαση της ΟΣΝΙΕ
 • Εφαρμογή της τομεοποίησης της ψυχικής υγείας
 • Κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών για υπηρεσίες και μονάδες ψυχικής υγείας  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License