Μόνο ο Θεός μπορεί να κρίνει τον κ.Σανιδά

01/07/2009 από Po

(Το Ιράν είναι πιο κοντά μας από όσο νομίζουμε)

Πιστεύω ότι έκανα ό,τι ήταν σωστό και, αν κάπου έχω λαθέψει, μόνο ο Θεός το γνωρίζει… “.

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Αυτή ήταν η παρακαταθήκη του κ. Σανιδά, μαζί με την απόφασή του για τα μπλογκς που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της αποδυνάμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών, των καλών δηλαδή θεσμών ελέγχου της κρατικής Εξουσίας, που διαφοροποιούν τον κ. Σημίτη από το κεντροδεξιό κόμμα του και από τη δεξιά ΝΔ. Ο κ. Σανιδάς, υπήρξε σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ο διορισμένος από την κυβέρνηση εισαγγελέας του Α.Π. του κορυφαίου οργάνου της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης μας. Ομολογώ πως θαύμασα την δικονομική του δεινότητα και διορατικότητα, όταν κατέληξε προφητικά, χωρίς ανακρίσεις, πως δεν υπάρχουν ευθύνες των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Πολλοί λοιδώρησαν τότε απερίσκεπτα τον κ. Εισαγγελέα, αλλά ήλθε η ζωή να τον επιβεβαιώσει. Το ΠΑΣΟΚ και ο γαλαντόμος κ. Καραμανλής (στο ντιμπέϊτ), παραδέχτηκαν ύστερα από ενδελεχή έρευνα πως οι σοσιαλιστές υπουργοί δεν είχαν καμία ευθύνη, η δε ΝΔ στη Βουλή εψήφισε την αθωότητα και των δικών της υπουργών, που όμως κατά περίεργο τρόπο μερικοί στο κόμμα δεν τους θέλουν στα ψηφοδέλτια. (Αυτό είναι κατάφωρη αδικία, παρόμοια αδικία γίνεται και στον κ. Παυλίδη και ελπίζω να αρθεί).

Τώρα νομίζω πως ξέρω που οφείλεται η ικανότητα του κ. Σανιδά, που αφήνει εποχή στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Η χάρις του Αγ. Πνεύματος είναι μαζί του. Είχαμε μέχρι τώρα ελέω Θεού μονάρχες και επισκόπους που λογοδοτούσαν απ’ευθείας στον Κύριο, τώρα έχουμε και ελέω Θεού Εισαγγελείς. Ελπίζω ο εξαίρετος πρόεδρος του Α.Π. να προχωρήσει σύντομα την ανέγερση του ναού που ονειρεύεται στην αυλή του Δικαστηρίου του, για να συμβολίσει έτσι την σύνδεση της κοσμικής με τη θεία Δικαιοσύνη, όπως την είχαν οραματιστεί ο Τρισμάκαρ Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και το πνευματικόν του τέκνον ο φιλόπτωχος Άγιος τ. Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, δανειστής της πενόμενης δικαστίνας Αντωνίας Ηλία για την άρρωστη αδελφούλα της, θύμα κακόβουλων κύκλων που τον εξανάγκασαν σε παραίτηση, ενώ όπως απέδειξαν οι δικαστικές ανακρίσεις αλλά και η δίκη στον Πειραιά (όπου αναμφίβολα κατοικούσε ως μητροπολίτης Καρδίτσας), δεν υπήρχε καμία εμπλοκή του ούτε στο παραδικαστικό κύκλωμα, ούτε σε διακίνηση ναρκωτικών σε πονηρά μπαρ με τον γραμματέα του Μακαριωτάτου τ. πανοσιολογιώτατο (πέταξε τα ράσα) και μετά ναύτη, τέως κ. Κουλουσούσα (άλλαξε επώνυμο):
«…ο κ. Θεόκλητος κλήθηκε να καταθέσει για δήλωση ψευδούς διεύθυνσης στον Πειραιά, προκειμένου υπόθεσή του να εκδικαστεί στη δικαστική αυτή περιφέρεια. Φέρεται μάλιστα, να έχει δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας του την οικία της προϊσταμένης της γραμματείας του Πρωτοδικείου Πειραιά, με συνέπεια η μήνυσή του για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του άλλοτε μητροπολίτη Aττικής Nικόδημου να εκδικαστεί εκεί. Eπιπλέον, φέρεται να αναφέρθηκε και στις κατηγορίες του πρώην μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Kωνσταντίνου, κατά τις οποίες συνελήφθη σε νυχτερινό κέντρο με τον πρώην αρχιμανδρίτη, Σεραφείμ Kουλουσούσα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών..».
«Σημαντικά στοιχεία κατέθεσε χτες στον επιθεωρητή του Αρείου Πάγου ο Θεόκλητος, που δείχνουν τον τρόπο που λειτουργούσε το παραδικαστικό κύκλωμα στον Πειραιά με κεντρικό πρόσωπο τον Ι. Γιοσάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης Θεόκλητος παραδέχτηκε τις σχέσεις του με τον Γιοσάκη, ο οποίος μαζί με δικαστικούς και πολιτικούς της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, τον πίεζαν για να μεσολαβήσει στον αρχιεπίσκοπο, προκειμένου να δοθεί το χρίσμα του αρχιγραμματέα της Συνόδου στον Γιοσάκη..».. – http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_13_02/03/2005_135683http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2739954

Η σύμπλευση της Δικαιοσύνης με το Υπερπέραν παραμένει ένα ιδανικό όραμα που ίσως υλοποιηθεί σε μια ουτοπική κοινωνία, αφού τι ευγενέστερο από Δικαστές που θα φωτίζονται από το Άγιο Πνεύμα μέσω των αυθεντικών εκπροσώπων του των ορθόδοξων επισκόπων; Ίσως αποδειχθεί πως η ιδέα του πανοσιολογιώτατου Γιοσάκη για οργάνωση εκδρομών δικαστών σε πατριαρχεία ήταν μια οραματική σύλληψη που παρεξηγήθηκε. Ακόμη και οι 4 αναβολές της δίκης Αρσενίου-Εφραίμ και της ευλαβέστατης δικαστίνας εριτίμου καςΨάλτη, λόγω ατυχήματος του πρώτου, να πρέπει να αποδοθούν στη Θεία Πρόνοια.
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/f6590665-efaf-47d2-ab61-3e18a48a40a8

Φρονώ πως έσφαλαν ο πρώην πρόεδρος του Α.Π. κ.Ματθίας και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Ν. Αλιβιζάτος, όταν κατήγγειλαν διαπλοκή δικαστών-Εκκλησίας. («Ελευθεροτυπία» – 06/12/2008). Ας αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας ομολογήσουμε πως κανείς μας δεν μπορεί να κρίνει τον κ. Σανιδά, που ευθέως μας λέει πως δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν λάθεψε. Αυτός μπορεί να γνωρίζει για τα λάθη μας όχι εμείς για τα δικά του, αυτά τα ξέρει μόνο ο θεός. Αναρωτιέμαι όμως τι θα συμβεί αν και άλλοι παράγοντες του Δημόσιου βίου, ο κ.αρχιεπίσκοπος, ο κ. πρωθυπουργός, ο κ. αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. πρόεδρος του Λάος, υπαχθούν στο ίδιο καθεστώς της Θεοκρισίας και αρθούν υπεράνω της κοσμικής Δικαιοσύνης. Νομίζω πως το δικαιούνται και διότι έχουν βαπτιστεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, την αρχιερατική ή τη λαϊκή δηλονότι ψήφον η οποία κατά τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου αθωώνει πολιτικούς και διότι όλοι τους είναι εγνωσμένης ευσέβειας, ειδικά δε ο κ. Καρατζαφέρης με τη βούλα του Αγίου Πνεύματος εν είδει περιστεράς επικαθήσαντος επί της μελανόκομης κεφαλής του.

Αλλά ας μην μεμψιμοιρώ. Η διαπίστωση του κ. Εισαγγελέως ανοίγει νέους δρόμους στον νομικό μας πολιτισμό και μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα της Ελλάδος με τον ισλαμικό κόσμο, που πιστεύει στη Δικαιοσύνη του Αλλάχ και των Αγιατολλάχ Του. Εγώ ο αμαρτωλός βέβαια δεν έχω σε καμία εκτίμηση τη δικαιοσύνη του παντοδύναμου θεού της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που κατά τον Όσκαρ Ουάϊλντ θα ήταν καλύτερα για την υπόληψή του αν ήταν ανύπαρκτος. Ένας αχόρταγος για χρυσάφι και ναούς, εγωπαθής μωροφιλόδοξος θεός που κολακεύεται με λιβανίσματα, γονυκλισίες και δοξολογίες, που αφήνει να γεννιούνται ανάπηρα παιδιά, που δολοφονεί εκατομμύρια αθώους με τις θεομηνίες του, που βασανίζει σαδιστικά τους αρρώστους, που οι εκπρόσωποί του κολυμπούν στο χρήμα, στη ντόλτσε βίτα και στην πολυτέλεια την ώρα που που πεθαίνουν άνθρωποι της πείνας, είναι για γέλια και για κλάματα. Αν τουλάχιστον οι πιστοί του τον παρουσίαζαν μόνο Πανάγαθο, αλλά όχι και παντοδύναμο, θα του είχαν εξασφαλίσει κάποιο άλλοθι. Τώρα τον έχουν παραδώσει ολότελα γυμνό στην κριτική μας, και δεν μπορεί να τον σώσει ούτε ο κ. Σανιδάς με τις γνωματεύσεις του, που κάτι θα ξέρει όταν επικαλείται τη δικαιοκρισία του χωρίς να τρέμουν τα γόνατά του.
.
.

ΥΓ
Μιράκωλο
Όπου η θεία χάρις επενεργεί ταχύτατα και ξεσκεπάζει τις συκοφαντίες κατά του κ.Σανιδά
http://www.tvxs.gr/v15379
«Αυθαίρετο είχε χαρακτηρίσει η πολεοδομία το εξοχικό του εισαγγελέα του Α.Π. Γιώργου Σανιδά, στο Π.Γερμενό. Δύο μέρες μετά η Πολεοδομία αναθεωρεί και νομιμοποιεί την συγκεκριμένη οικοδομή. Ο Γ.Σανιδάς στο διάστημα μεταξύ της καταγγελίας και της αυτοψίας, είχε κάνει αίτηση στη πολεοδομία για νομιμοποίηση της οικοδομής. Η αίτηση του Γ.Σανιδά εξετάζεται κατά προτεραιότητα και η διοίκηση της πολεοδομίας εκδίδει άδεια νομιμοποίησης. Μέσα σε δύο μέρες το αυθαίρετο, γίνεται καθ’ όλα νόμιμο».


http://roides.wordpress.com/2009/07/01/01july09/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License