Ο ΟΤΕ κλείνει το Athens Indymedia

Ο ΟΤΕ απέστειλε εξώδικο στο Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας, με το οποίο ουσιαστικά τού ζητάει να διακόψει εντός πέντε ημερών (!) την πρόσβαση που έχει αποκτήσει το αντιεξουσιαστικό portal Athens Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών του οργανισμού. Σε διαφορετική περίπτωση ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι θα προβεί στην άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός του - με ό,τι συνεπάγεται το τελευταίο.

Ο ΟΤΕ κλείνει το Athens Indymedia
3.7.2009
Λίγες ημέρες έπειτα από την αμφιλεγόμενη γνωμοδότηση του απελθόντος εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά αναφορικά με την ανωνυμία των bloggers, ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κάτι τρέχει με το Ιντερνετ.

Ο ΟΤΕ απέστειλε εξώδικο στο Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας, με το οποίο ουσιαστικά τού ζητάει να διακόψει εντός πέντε ημερών (!) την πρόσβαση που έχει αποκτήσει το αντιεξουσιαστικό portal Athens Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών του οργανισμού. Σε διαφορετική περίπτωση ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι θα προβεί στην άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός του - με ό,τι συνεπάγεται το τελευταίο.

Στο εξώδικο παρατίθεται απόσπασμα από κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Σερρών του ΛΑΟΣ Ηλία Πολατίδη (της 18ης Ιουνίου) που καταγγέλλει ότι «το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο επιτρέπει την πρόσβαση σε τρίτον που εμφανίζεται με την ιστοσελίδα Indymedia Athens, ο οποίος προβαίνει στη χρήση των συγκεκριμένων ινών και γενικότερα του συγκεκριμένου δικτύου για σκοπούς οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία σχέση με την έρευνα και την εκπαίδευση». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ προχώρησε στην κοινοποίηση του εξωδίκου και στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», και στον υπουργό Ανάπτυξης, και στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ο οργανισμός θεωρεί ότι γίνεται εσφαλμένη χρήση του δικτύου του, διότι είχε συνάψει συμφωνία με το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας να διατεθεί μέρος του δικτύου των οπτικών ινών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς λόγους και αντ’ αυτού το Πολυτεχνείο διέθεσε ηλεκτρονικούς πόρους στο Indymedia. Το ζήτημα του Indymedia απασχολεί έντονα τη διοίκηση του οργανισμού, διότι έφτασε στο κοινοβούλιο διά της ερώτησης του κ. Πολατίδη (ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά σε σχετική, λίαν παρατεταμένη καμπάνια της εθνικιστικής εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος»).

Επιπλέον, πολύς λόγος για τον προαναφερθέντα διαδικτυακό τόπο έγινε το ματωμένο Δεκέμβρη του 2008. Το Indymedia είθισται να «χρεώνεται» το συντονισμό της δράσης των αντιεξουσιαστών και των κουκουλοφόρων, και την ανάρτηση άρθρων και ειδήσεων από τον ευρύτερο χώρο της αναρχίας και της μαχόμενης -ενίοτε και της ένοπλης- Αριστεράς. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

από @ 03/07/2009 9:42 πμ.


http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=1&artID=1022648

-

από - 03/07/2009 12:11 μμ.


 

από yons 03/07/2009 1:53 μμ.


Μια μικρή υπενθύμιση για το ποιος είναι ο """κύριος""" Πολατίδης κι οι επίκαιρες ερωτήσεις του.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1004549

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1016491

από Παλιός 03/07/2009 3:47 μμ.


Το πράγμα συντρόφια θέλει προσοχή!

Αν διαβάσετε προσεκτικά τα πρακτικά της βουλής, ο υφυπουργίσκος που απάντησε στον Πολατίδη δεν διαφώνησε επι της ουσίας μαζί του αλλά επικαλλέστηκε δηθεν «τεχνικές δυσκολίες» στο να εντοπιστεί ο sever που φιλοξενεί portal.

Στη συνέχεια προσπάθησε να κρυφτει πίσω από την απαντηση της συγκλητου του ΕΜΠ.

 

Ακολούθως έχουμε το εξώδικο του ΟΤΕ προς το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, πράγμα που δείχνει ότι το πράγμα χοντραίνει.

 

Είναι γνωστό ότι τα φασιστοειδή, πολιτική πτέρυγα των οποίων αποτελεί το ΛΑ.ΟΣ, έχουν στη διάθεση τους χρήματα, διασυνδέσεις, διαθέτουν οργάνωση και τέλος και σημαντικότερο έχουν την κάλυψη του κράτους και των νόμων.

 

Φυσικά ακόμη και να εκδιωχθεί το portal από από εκεί που είναι σήμερα, ακόμη και να χρειαστεί να «μετακομίσει» εκτός Ελλάδας, η φωνή του indymedia ΔΕΝ πρέπει να σιγήσει και ΔΕΝ θα σιγήσει.


...πιθανον μπορω να βοηθησω με τη φιλοξενια, αν και εφοσον χρειαστει. Αν οι διαχειριστες ενδιαφερονται ας μου πουν πως μπορουμε να ερθουμε σε επικοινωνια για τα περαιτερω.

από Αποίτιστος 03/07/2009 5:48 μμ.


Τα @@ μας θα πάρουν τα ζούδια!!
Άντε γιατί σαν πολύ αέρα πήραν τα μυαλά τους(όσο μυαλό μπορούν να 'χουν)!!!!
Το ανέβασα και στο blog... http://apolitistosteki.blogspot.com/2009/07/athens-indymedia.html

από έν@ς 03/07/2009 11:45 μμ.


Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ τι λένε που η διοίκηση χρησιμοποιεί όσα χτίζουν με τη δουλειά τους σαν μέσο καταστολής; Αν τα σωματεία δεν είναι άξια να αρθρώσουν λόγο γιατί δεν παίρνουν πρωτοβουλίες ανεξάρτητοι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι;
Πως νοιώθουν που ο οργανισμός που δουλεύουν προσφέρει εκδούλευση σε ασφάλεια και χουντικούς;

από w 04/07/2009 12:11 μμ.


τον οτε ως τι τον αφορα το θεμα και στελνει εξωδικα; εννοω τυπικα

από @ 04/07/2009 12:16 μμ.


Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας; και τι σχέση έχει με το Πολυτεχνείο;

-

από - 04/07/2009 6:38 μμ.


Είναι ο φορέας που έχει εγκαταστήσει και διαχειρίζεται το δίκτυο μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων. Επίσης διαχειρίζεται και τη διασύνδεση αυτών με το εξωτερικό. Είναι θα λέγαμε ο ISP του Πολυτεχνείου. Ο ΟΤΕ από την άλλη είναι σε πολλές περιπτώσεις ο φυσικός κάτοχος των οπτικών ινών μέσω των οποίων έχει στηθεί όλο αυτό το δίκτυο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License