Έδιωξαν με έξωση 29χρονο ενοικιαστή ενώ έκανε εγχείρηση καρδιάς!

ΑΥΤΟ ΤΟ EMAIL ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ DORCHESTER ΣΤΟ ADAMS-MORGAN ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (ΗΠΑ). ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ:

post image


Προς κάθε αλληλέγγυο,

Το κτίριο Dorchester Apartment Building, με διαχειρίστρια εταιρία την Borger Management και τον John Hoskinson που είναι συνιδιοκτήτης μαζί με την οικογένεια Gewirz έδιωξε με έξωση έναν ενοικιαστή που καθυστέρησε να πληρώσει το νοίκι του δύο (2) μήνες επειδή έκανε εγχείρηση καρδιάς και έβαλε βηματοδότη. Ο ενοικιαστής ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες και τους είχε πει οτι θα τους πλήρωνε όταν τέλειωνε την εγχείρηση, αλλά οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές προχώρησαν σε έξωση την οποία και πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί Marshalls (οπλισμένοι μπάτσοι). [ΣτΜ: δηλαδή ο άνθρωπος έκανε εγχείρηση καρδιάς και οι μπάτσοι υπό την απειλή όπλων τον άφησαν χωρίς σπίτι, έπειτα από εντολή των ιδιοκτητών του διαμερίσματος. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για να καταλάβουν όλοι πως οι μπάτσοι υπάρχουν μόνο για να προστατεύουν τα συμφέροντα των πλουσίων;]

Η Ένωση Ενοικιαστών Dorchester Tenant's Association με τη βοήθεια τοπικών ακτιβιστών και γειτόνων κατάφερε να προστατέψει τα υπάρχοντα του ενοικιαστή παρόλο συνεχών ενοχλήσεων από τους μπάτσους (Marshalls) και τους διαχειριστές των ιδιοκτητών. Έπεσαν τηλέφωνα στα γραφεία του City Council και του Jim Graham με τη καλή δουλειά των Wilson Reynolds και Ted Loza καταφέραμε να βρούμε μεταφορικό μέσο και αποθήκη για τα υπάρχοντα του ενοικιαστή.

Θα θέλαμε να οργανώσουμε μια ενημέρωση τύπου για να δείξουμε στη κοινότητα τις δραστικές εξώσεις που κάνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιών πετώντας ανθρώπους που είναι χρόνια ενοικιαστές τους στο δρόμο, ενώ ταυτόχρονα διαφημίζουν πως το Dorchester είναι μια κοινότητα μακροχρόνιων σταθερών ενοικιαστών.

Η Borger Management ήταν υπερ-επιθετική με τους ενοικιαστές και έβαλαν τα δυνατά τους για να πιέσουν πολλούς μακροχρόνιους ενοικιαστές σε σπίτια που διαχειρίζονται σε όλη τη πόλη να μετακομίσουν, μειώνοντας τη ποιότητα ζωής στα κτίρια που διαχειρίζονται. Το κάνουν αυτό με διάφορους τρόπους. Έχουν πολύ αγενείς υπαλλήλους (τους οποίους βάζουν να δουλεύουν και υπερωρίες) και μειώνουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα σπίτια που διαχειρίζονται και αυξάνουν συνέχεια τα νοίκια μας.

Παρακαλώ βοηθήστε μας μεταφέροντας αυτή την είδηση όπου μπορείτε, και αν έχετε τη δυνατότητα να μας βοηθήσετε με την διοργάνωση της ενημέρωσης τύπου παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε,

Πέτρος Πετρόπουλος (Peter Petropoulos)

τηλ (ΗΠΑ) 202 641-4141

http://tenac.org/

ΣτΜ (σημείωση του μεταφραστή): στις ΗΠΑ δεν είναι όπως στην Ελλάδα που τα σπίτια τα έχουν μεμονωμένοι μικροαστοί· εκεί τα σπίτια τα έχουν μεγάλες εταιρείες καπιταλιστών που διαχειρίζονται εκατοντάδες σπίτια και διαμερίσματα σε πολλές πόλεις, και η επικοινωνία ενοικιαστή με ιδιοκτήτη είναι απρώσοπη και γίνεται είτε μέσω υπαλλήλων είτε μέσω γραμμάτων με ταχυδρομείο (φανταστείτε πχ πως είναι η επικοινωνία ενός με μια τράπεζα, κάπως έτσι είναι κι εκεί με τα σπίτια). Οι εταιρείες αυτές είναι ανελέητες όταν κάποιος δε πληρώνει και δεν ακούνε καμιά δικαιολογία· πετάνε ανθρώπους στο δρόμο και τους κάνουν άστεγους με το παραμικρό, πολλές φορές ακόμη και για παράπονα από γείτονες (πχ για θόρυβο). Επίσης τα νοίκια στις ΗΠΑ είναι πολύ υψηλά. Η κατάσταση εκεί για όποιον δεν έχει δικό του σπίτι είναι φριχτή...


Εικόνες:

από @ 12/07/2009 11:41 πμ.


Οπως θα γίνει κι εδω αργα ή γρηγορα στο ιστορικο κεντρο...εταιριες βωβου εχουν αγορασει τη περιοχη της πλατειας θεατρου...και αλλες περιοχες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License