ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

...σχετικά με την υπόθεση του προφυλακισμένου στην Αμφισσα συντρόφου.

Για την Τετάρτη 22 Ιούλη ορίστηκε το 6μηνο συμβούλιο για την υπόθεση εμπρησμού σε γραφεία της δημοτικής αστυνομίας στις 13 του περασμένου Γενάρη στον Ευοσμο Θεσσαλονίκης. Για τον εμπρησμό αυτό κατηγορείται, με 1 κακούργημα και 2 πλημμελήματα, ο αναρχικός Ηλίας  Νικολάου που είναι προφυλακισμένος έκτοτε στην Άμφισσα, αρνούμενος τις κατηγορίες και την υποτιθέμενη "επ' αυτοφώρο" σύλληψη την οποία υποστηρίζουν οι ασφαλίτες με τη "μαρτυρία" ενός...(!) από αυτούς. Ο σύντροφος είναι ο ένας από τους 3 διωκόμενους για υπόθεση εμπρησμών, υπόθεση για την οποία είχε προφυλακιστεί πέρσυ και ο αναρχικός Β. Μποτζατζής. Οι 3 τότε, βλέποντας να δρομολογείται μεθοδευμένα και η δική τους σύλληψη από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, είχαν επιλέξει συνειδητά το δρόμο της φυγής. Όταν ο Β. Μποτζατζής αποφυλακίστηκε οι 3 αυτόβουλα εμφανίστηκαν, αφέθηκαν με εγγύηση και περιοριστικούς όρους και 2 μήνες μετά ο ένας τους, ο Ηλίας, βρίσκεται ξανά όμηρος στα χέρια του κράτους. Στο ενδιάμεσο διάστημα η στοχοποίησή του και ο στενός κλοιός παρακολούθησης, γύρω από τον ίδιο αλλά και όλους της υπόθεσης Μποτζατζή, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Είναι γεγονός πως φυλακίζοντας αγωνιζόμενους συντρόφους η εξουσία επιδιώκει, ανάμεσα σ' όλα τα άλλα και να τους καταστήσει ανενεργούς στη διάρκεια της ομηρίας τους. Επιδιώκει να τους κρατήσει για διάστημα μικρότερο ή μεγαλύτερο αποκομμένους, ως φυσικές παρουσίες, από τιςέμπρακτες συναντήσεις με τους εκτός των τειχών συντρόφους. Όμως το μυαλό, η σκέψη, οι διαθέσεις δεν φυλακίζονται. Για όλους μας δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί ζητούμενο η διάρρηξη των τειχών μέσα από την έκφραση της αλληλεγγύης, τη στήριξη με κάθε τρόπο των φυλακισμένων, τη συνέχιση της δράσης από κοινού, μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής, μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή του υπάρχοντος. Η σύμπραξή μας ξεδιπλώνεται σε νήματα που μαζί κρατάμε, οι εντός και οι εκτός των τειχών. Από αυτή την οπτική η φυλάκιση αντιμετωπίζεται ως ένα σημείο της συνολικής πορείας και δράσης των αναρχικών, ως μια αφορμή και αιτία να επανενεργοποιηθούμε και να ενεργοποιήσουμε ο ένας τον άλλο και όχι ως ένα χτύπημα που θα μας ανακόψει ή θα μας κάνει να οπισθοχωρήσουμε.

Με την ίδια οπτική και οι σταθμοί, από νομική άποψη, μιας υπόθεσης (αιτήσεις, συμβούλια, δίκες) πάντα αντιμετωπίζονται ως επιπλέον χρονικές στιγμές που επαναφέρουμε την υπόθεση, ως στιγμές που προστίθενται στην συνεχή επαναφορά, μέσα στην και από την αδιάκοπη δράση μας, της υπόθεσης των αιχμαλώτων του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Σίγουρα όχι γιατί περιμένουμε από την κυρίαρχη δικαιοσύνη, τους δικαστές, τη δημοκρατία να αποφασίσουν, με βάση τα πλαστά δίπολα αθωότητας και ενοχής για την τύχη των φυλακισμένων συντρόφων. Ο πόλεμός μας είναι η απόφαση να ορίσουμε εμείς τη ζωή μας και κάθε του στιγμή είναι κρίσιμη, από την άποψη ότι εμείς ορίζουμε το πού, το πότε το πώς και το γιατί. Και, ακόμα πιο σίγουρα, όπως είμαστε στο πλευρό των συντρόφων μας κάθε στιγμή, έτσι θα είμαστε και κάθε φορά που στέκονται απέναντι από τα εκάστοτε όργανα των αρχών.

Στις 22 Ιούλη ο Ηλίας θα βρεθεί μπροστά στο συμβούλιο, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αλλά και λίγο πιο κοντά μας, απ' ότι ,ίσως, είναι σε καθημερινή βάση . ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ  ΕΚΕΙ

Η αλληλεγγύη, μέσα στη νέα, πολύμορφη, πραγματικότητα που διαμορφώνεται μετά το Δεκέμβρη, βρίσκει κι αυτή νέα μονοπάτια πραγμάτωσης. Οι έμπρακτες συναντήσεις μας, η δύναμη και η συνείδηση που γεννήθηκε στο δρόμο δεν μπορούν ν’ αφήσουν, τώρα περισσότερο από ποτέ, κανέναν μόνο απέναντι στην καταστολή.

«...Η αλληλεγγύη ανάμεσα στους καταπιεσμένους είναι αυτό που οι εξουσιαστές φοβούνται περισσότερο, είναι η δυνατότητα που κάνει τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια εκείνων που μας αποκαλούν τρομοκράτες. Σήμερα εκφράζουμε την απόλυτη αλληλεγγύη μας σε όσους δέχτηκαν επίθεση και φυλακίστηκαν. Αύριο θα είμαστε και πάλι μαζί τους στον αγώνα, όπως πάντα...»

ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITAΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΚΩΜΕΝΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Θ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ Σ' ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License