Νύχτα των Κρυστάλλων κατά προσφύγων στην Πάτρα.

Οργανώθηκε κι εκτελέστηκε ένα απίστευτο σχέδιο μαζικής επίθεσης κατά προσφύγων στην Πάτρα. Μεγάλες κρατικές δυνάμεις επιτέθηκαν και γκρέμισαν τον καταυλισμό. Συνέλαβαν δεκάδες πρόσφυγες για να τους φυλακίσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

post imageΣε μία απίστευτη επίδειξη πολιτικού και κοινωνικού αμοραλισμού κατέκαψαν λίγο μετά την επιδρομή τους τον καταυλισμό, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια στα οποία έμεναν οι πρόσφυγες. Έχουν και το θράσος να ονομάζουν τις συνθήκες διαβίωσης άθλιες.

Ποιοι; Αυτοί που έβαλαν φωτιά στα σπίτια των προσφύγων, αυτοί που φυλακίζουν τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η μηδενική ανοχή ως το ιδεολογικό κατασκεύασμα των πιο αντιδραστικών εδράνων του κοινοβουλευτικού υπόκοσμου(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα φασιστικά τους δεκανίκια) βρήκε την εφαρμογή του στους πρόσφυγες.


Νύχτα των Κρυστάλλων ονομάσθηκε η επίθεση του ναζιστικού υπόκοσμου την 9η Νοεμβρίου του 1938 κατά τις πρωινές ώρες, κατά ανθρώπων που το έγκλημά τους ήταν ότι ήταν Εβραίοι. Εκείνη η νύχτα ήταν το χτύπημα στην πόρτα μίας από τις πιο αιματοβαμμένες περιόδους στην Ιστορία του Ανθρώπου.

Σήμερα στην Ευρώπη η επιστροφή των ναζιστικών πρακτικών επιστρέφουν από έναν ανάλογο υπόκοσμο, που όπως και τότε αναπτύσσεται στα έδρανα των κοινοβουλίων.Τραγικό παράδειγμα είναι και η Ελλάδα. Ένας πραγματικός κοινοβουλευτικός υπόκοσμος, που τον συγκροτούν κατά κύριο λόγο τα δύο κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν λεηλατήσει τα πάντα. Εργαζόμενους, μικρό επαγγελματίες, αγρότες, ασφαλιστικά ταμεία, ευρωπαϊκά προγράμματα, δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις κλπ. Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τους μηχανισμούς του κράτους και κυρίως αυτούς της δικαιοσύνης και της αστυνομίας αλλά και τα παράνομα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και μέρος του Τύπου, έχουν στήσει ένα αμοραλιστικό καθεστώς που σήμερα προχωρά ένα βήμα παραπέρα….

Συστήνει ναζιστικές ομάδες με την συνδρομή κρατικών μονάδων, τεκμηριώνει την φασιστική του επιβολή μέσα από τα ΜΜΕ και επιτίθεται.

Η νύχτα των κρυστάλλων στην Πάτρα είναι συνέχεια του ολοκληρωτικού προσανατολισμού που έχουν αποφασίσει στο άντρο του κοινοβουλίου.

Ο κομματικός υπόκοσμος των αστικών κομμάτων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ νιώθουν ήδη την κοινωνική απαξίωση- έχουν διαλυθεί όλες τους οι τοπικές οργανώσεις, έχουν χάσει εκατομμύρια ψηφοφόρους, μόνο στις ευρωεκλογές έχασαν περίπου 1 500 000 εκατομμύριο υποστηριχτές- και πλέον επενδύουν στον ολοκληρωτισμό.Η σημερινή ναζιστική επιδρομή στα σπίτια των προσφύγων στην Πάτρα δεν έχει καμία νόμιμη-νομική βάση είτε σε εθνικό, είτε σε διεθνές επίπεδο δικαίου, δεν έχει καμία ηθική και πολιτική νομιμοποίηση, πολιτικά ταυτίζεται με την ρατσιστική-φασιστική πρακτική και θεώρηση. Αντανακλά τον κοινοβουλευτικό υπόκοσμο και την πλήρη αντικοινωνική (και αντιδημοκρατική) και απάνθρωπη συγκρότηση-συνείδηση των κρατικών μηχανισμών και των σημερινών κοινοβουλευτικών δυνάμεων.

dakrygono-a.blogspot.com/

Εικόνες:


Μεταναστες οι οποιοι εχουν ξυλοκοπηθει ''φιλοξενουνται''μεσα σε κοντεινερ κλειδαμπαρωμενοι,με καγκελα.

http://www.youtube.com/watch?v=69t7Zcfl5t4&feature=related

από 2006 12/07/2009 8:21 μμ.


το τελευταιο ειναι παλιο βιντεο, ισχυουν ακομα αυτοι οι χωροι "φιλοξενιας"

από apo in.gr 12/07/2009 10:37 μμ.


''Πάντως, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας, μετέδωσε ότι περίπου 150 μετανάστες απομακρύνθηκαν από τον καταυλισμό, εκ των οποίων 40 ανήλικοι, που θα προωθούνταν σε ειδικό κέντρο υποδοχής ανήλικων μεταναστών.

Ακόμη, σύμφωνα με το Associated Press, η φωτιά στον καταυλισμό μπήκε από τις αρχές, προκειμένου να καθαρίσουν το σημείο. ''

από Γ.Κ 13/07/2009 11:13 πμ.


αυτή η ιστορία των κοντεινερ και μετανάστες μου θύμισε την ιστορία που έχει γράψει ο παλαιστίνιος συγγραφέας Γασάν Καναφάνι "άνθρωποι στον ήλιο", λαθρομετανάστες παλαιστίνιοι που αναζητούσαν την τύχη τους στις χώρες του πετρελαίου, στο κουβέιτ, δέχτηκαν να κρυφτούν σε βυτιοφόρο που έκανε το δρομολόγιο Ιράκ-Κουβέιτ. Μέσα στην καυτή έρημο που έψηνε τον αύγουστο τις σάρκες των ανθρώπων..η τύχη των ανθρώπων αυτών ήταν συγκλονιστική ... και φοβάμαι πως οι σημερινοί μετανάστες θα έχουν την ίδια τύχη αν δεν αντιδράσουμε. 

με τους δήθεν τυχαίους αλλά ικανοποποιημένους πολίτες που επιστρατεύτηκαν για την επιχείρηση . Δεν είναι καθόλου τυχαίοι, ειναι συχνοί θιασώτες των τηλεπαραθύρων και μέλη συλλόγου αγανακτισμένων πολιτων και καταστηματαρχών... http://www.youtube.com/watch?v=mgiaet-8-Ck

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License