«Αναψε φωτιές» η δήλωση Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εμποδίσουν μια επίθεση του Ισρα

...

«Αναψε φωτιές» η δήλωση Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εμποδίσουν μια επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Αντιδρώντας άμεσα στις δηλώσεις Μπάιντεν ο πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί έκανε σαφές ότι η Τεχεράνη θα καταστήσει υπεύθυνες τις ΗΠΑ για κάθε ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ εναντίον της, υπογραμμίζοντας ότι οι ιρανικές αντιδράσεις θα είναι «οδυνηρότατες».

«Κανένα πολιτικό και φυσικό πρόσωπο στον κόσμο δεν μπορεί να συλλάβει λογικά πως η σιωνιστική οντότητα θα μπορούσε να ξεκινήσει οποιαδήποτε επιχείρηση κατά του Ιράν, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την άδεια των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαριτζανί, εκτιμώντας ότι ίσως από λάθος ο Μπάιντεν «πήρε τον κακό δρόμο και άνοιξε τα χαρτιά του». Σχεδόν αυτόματη ήταν και η αντίδραση του Λευκού Οίκου. Η πρώτη διάψευση ήρθε διά στόματος του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Ιαν Κέλι. «Δεν προτιθέμεθα να υποδείξουμε στο Ισραήλ πώς να πράξει», διαψεύδοντας επίσης τη θεωρία ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχει υπαναχωρήσει από το πολιτικό της άνοιγμα προς το Ιράν έπειτα από την πρόσφατη αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων. Κατηγορηματική ήταν από τη Μόσχα και η απάντηση του προέδρου Ομπάμα. Σε συνέντευξή του στο CNN, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει κατά καμία έννοια «πράσινο φως» στο Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν προκειμένου να το εμποδίσει στην απόκτηση πυρηνικών όπλων, τονίζοντας με έμφαση ότι αυτός προτιμά «τη διπλωματική οδό».

Στη μάχη των «διαψεύσεων» και η Σαουδική Αραβία, που αρνείται ότι συμφώνησε σιωπηρά με το Ισραήλ για χρήση του εναέριου χώρου της ώστε να επιτεθεί στο Ιράν, όπως έγραψαν οι «Τάιμς του Λονδίνου».

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&.../2009&id=61430

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License