Ο Τζορτζ Μπους «έκρυβε» στοιχεία για την υπερθέρμανση του Πλανήτη

apo tvxsTV Χωρίς Σύνορα - Αποστολή με email
Όλα τα πεδία υποχρεωτικά

E-mail παραλήπτη: E-mail ή όνομα αποστολέα (λατινικά): Κωδικός αποστολής 
[όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα

TVXS.gr Project Ο Τζορτζ Μπους «έκρυβε» στοιχεία για την υπερθέρμανση του Πλανήτη http://www.tvxs.gr/v17130
 
Κλείσιμο

Χαρακτηρίζοντας τις ως «απόρρητες», ο Τζορτζ Μπους κατόρθωσε να κρατήσει κρυφές για μια ολόκληρη δεκαετία δορυφορικές φωτογραφίες οι οποίες αποκαλύπτουν τον καταστροφικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στην Αρκτική.

Οι εν λόγω φωτογραφίες αποχαρακτηρίστηκαν από την κυβέρνηση Ομπάμα και δόθηκαν στη δημοσιότητα, κάνοντας άμεσα το γύρο του κόσμου, τόσο μέσω των αμερικανικών, όσο και μέσω των διεθνών ΜΜΕ.

Οι συνολικά 1.000 δορυφορικές φωτογραφίες περιέχουν σοκαριστικές εικόνες, οι οποίες δείχνουν καθαρά τη δραματική επίπτωση της υπερθέρμανησης του πλανήτη στο λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική κατά τους θερινούς μήνες. Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες για το ραγδαίο ρυθμό με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι έρχονται από το λιμάνι Μπάροου της Αλάσκας και φανερώνουν μια δραματική μείωση της επιφάνειας του πάγου, μέσα σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλούνται από τις εν λόγω φωτογραφίες, προκύπτει ότι τεράστια επιφάνεια πάγου, άνω του ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών χιλιομέτρων, είχε εξαφανιστεί μέσα σε μόλις 12 μήνες. Το γεγονός αυτό αποτελεί «απώλεια ρεκόρ» και πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στον Ιούλιο του 2006 και στον ίδιο μήνα το 2007. Το πιο ανησυχητικό στοιχείο, ωστόσο, αποτελεί το γεγονός ότι καθ' όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξαν καν σημάδια επαναδημιουργίας κάποιας έκτασης του πάγου που απωλέσθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι η απώλεια είναι μη αναστρέψιμη.

Ο Λευκός Οίκος έφερε στο φως της δημοσιότητας τις φωτογραφίες σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο χρονικό σημείο για την κυβέρνηση Ομπάμα: ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα επιχειρεί την περίοδο αυτή να πείσει το Κογκρέσο και να κάμψει τις αντιδράσεις των βιομηχάνων για την ανάληψη δράσης με στόχο την ανάσχεση της καταστροφικής κλιματικής αλλαγής, εξαιτίας της αύξησης του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License