Πορεία χτες στην Ξάνθη για την Παλαιστίνη

Πορεία περίπου 100-150 ατόμων για την Παλαιστίνη στην Ξάνθη

Η πορεία καλέστηκε από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό (συμμετείχαν σ' αυτήν η Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Κίνηση, η Δημοτική Κίνηση "Πολίτες για την Ξάνθη", η ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Εκπ/κων Α'βαθμιας Εκπ/σης, ο Σύλλογος ΕΤΕΠ/ΔΠΘ και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου). Πριν την πορεία έγιναν αρκετές ομιλίες από εκπροσώπους των φορέων, από εκπρόσωπο της Ένωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών και από έναν παλαιστίνιο φοιτητή στο Πολυτεχνείο που εκπροσωπούσε τους παλαιστίνιους στην Ξάνθη. Επίσης ακούστηκαν παλαιστινιακά αγωνιστικά τραγούδια από τα μεγάφωνα ενώ ήταν να έρθει και κάποιο παλαιστινιακό χορευτικό συγκρότημα που τελικά δεν τα κατάφερε να 'ρθει. Στην πορεία, που ήταν πολύ πιο δυναμική και διένυσε μεγαλύτερη απόσταση από αυτήν της προηγούμενης που είχε γίνει στην Ξάνθη, συμμετείχαν παλαιστίνιοι (στην κορυφή της πορείας), άτομα από όλο το φάσμα της αριστεράς (και το ΚΚΕ-ΚΝΕ που είχε σνομπάρει την προηγούμενη πορεία), αριστεριστές φοιτητές, αναρχικοί και ανένταχτοι. Τα συνθήματα που φωνάχτηκαν από τους αναρχικούς/αντιεξουσιαστές ήταν: - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ - ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤ ΚΑΙ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ (σε κάποια φάση φωνάχτηκε και από τους Παλαιστίνιους) - Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΑΞΗ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ - Σ' ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ (επειδή ρωτηθήκαμε τι θα 'πει από κάποιους στην πορεία, η σημασία του συνθήματος είναι ότι ο εχθρός είναι το καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος - ουφ!) - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ, ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΝ Από πλευράς αριστερών και παλαιστινίων κυριάρχησαν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και τα αντιαμερικανικά. Ένα καλό σύνθημα πέρα από τα στεγανά ήταν το "ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ". Και βέβαια το "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ". Η πορεία ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία και αφού πέρασε από το Εργατικό Κέντρο κατέληξε τελικά στο Πολυτεχνείο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License