Λίγο πιο κάτω από το ΑΤ Ομόνοιας, έχουν μαζευτεί δελτάδες, οπκε, πυροσβεστική. Βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουν βγάλει ήδη τα γυναικόπαιδα. Λένε ότι θα τους πάνε στο αλλοδαπών. Το κτίριο από όσο ξέρουμε ήταν νοικιασμένο από την Ουνέσκο εδώ κι ένα χρόνο και όλοι οι μετανάστες μέσα ήταν σομαλοί αιτούντες άσυλο.

από σύντροφος 30/07/2009 1:35 μμ.


Σύντροφοι βρίσκονται στην περιοχή και παρακολουθούν την εκκένωση.
150 περίπου μπάτσοι διαφορετικών ειδικοτήτων συμμετέχουν στην επιχείρηση εκκένωσης του εγκατελειμένου κτιρίου στην οδό Βερανζέρου 47 όπου και έχουν βρει στέγη εξαθλιωμένοι και άστεγοι μετανάστες και πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες και παιδιά.
Αυτή την στιγμή στο σημείο καταφτάνουν κλούβες στις οποίες οι μπάτσοι στοιβάζουν τους μετανάστες. Η συμπεριφορά των ανθρωποφυλάκων απέναντι στους μετανάστες είναι σχετικά ήπια καθώς υπάρχουν διάσπαρτα τα φώτα της δημοσιότητας τα οποία κατά τα άλλα οργιάζουν για την εγκληματικότητα των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.
Στην περιοχή έχουν μαζευτεί και διάφοροι νοικοκυραίοι και ηλικιωμένοι, καταστηματάρχες και περαστικοί οι οποίοι επαινούν τις εκκαθαριστικές επιχείρησεις, προσφέροντας έτσι την αναγκαία μεν αλλά φαινομενική στην ουσιαστική της διάσταση κοινωνική συναίνεση στην βαρβαρότητα τοηυ ελληνικού κράτους.
Στην περιοχή έχει εμφανιστεί και ολιγομελή αντιπροσωπεία του κκε χωρίς ωστόσο να προβαίνουν σε κάποια έμπρακτη αποτροπή ή παρεμπόδιση της επέμβασης της αστυνομίας. Απλά διαμαρτύρονται και προειδοποιούν τους επικεφαλείς της αστυνομίας πως έχουν ειδοποιηθεί βουλευτής του κόμματος να καταφτάσει στο σημείο..
Να σημειώσω πως το συγκεκριμένο κτίριο είναι ιδιοκτησίας του ΝΑΤ και πριν κάποιες εβδομάδες σε σχετικό άρθρο του ριζοσπάστη έγινε αναφορά για έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤ με θέμα την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης περιουσίας του.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5170960&publDate=11/7/2009

Η βαρβαρότητα φαίνεται πως δε γνωρίζει μονάχα κράτη και αφεντικά, αλλά και ιδιοκτήτες, μετόχους, παρατάξεις, αντιπροσώπυς, πολιτικά τζάκια, συνδικαλιστές...

Να μην αφήσουμε τους μετανάστες μόνους απέναντι στις ορέξεις των ανθρωποφυλάκων.

Η επιχείρηση συνεχίζεται κανονικά. Οι περισσότεροι μετανάστες που στοιβάζονται στις κλούβες είναι γυναίκες και παιδιά καθώς οι περισσότεροι άντρες την στιγμή της εκκένωσης απουσιάζαν για αδιευκρίνιστους έως τώρα λόγους.
Στο σημείο έφτασε κι ο Καζάκος του κκε ο οποίος επιδίδεται σε θεσμικά παρακαλητά.
Η ελεγχόμενη από την αστυνομία κατάσταση στο σημείο έχει αλλάξει πριν λίγο, όταν και εμφανίστηκαν 40 περίπου Σομαλοί μετανάστες στην οδό Βερανζέρου οι οποίοι με συνθήματα και φωνές κλείσανε το δρόμο και έως τώρα αποτρέπουν τις κλούβες από το να αναχωρήσουν από το σημείο.
Στο σημείο διενεργείται μια αυθόρμητη συγκέντρωση αλληλεγγύης από μετανάστες και ντόπιους. 
Για την αλληλεγγύη όποιος-α είναι διαθέσιμος-η αυτήν την στιγμή θα μπορούσε να περάσει μια βόλτα προσεκτικά από το σημείο.
Η ενημέρωση θα συνεχίζεται όσο αυτό είναι εφικτό.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

από γκωστ 30/07/2009 2:09 μμ.


έχουν βάλει τους περισσότερους άντρες σε κλούβα που παραμένει στη διασταύρωση Βερανζέρου και Σωκράτους. Μπροστά στην κλούβα έχουν συγκεντρωθεί περαστικοί/περίεργοι/γείτονες αλλά και μετανάστες με σημαίες της Σομαλίας που συμπαραστέκονται στους υπόλοιπους. Κάμποσοι ΠΑΜΕτζήδες. Οι γυναίκες κάποια στιγμή αντέδρασαν έντονα με φωνές και καθιστική διαμαρτυρία, αλλά τελικά τις βάλανε πάλι μέσα στο κτίριο για να τις απομονώσουν από δημοσιογράφους κλπ. Ασπόνδυλα δεν είδα. Τώρα είναι περίπου 50 δελτάδες και άλλοι τόσοι ματατζήδες, οπκε κλπ και πυροσβεστική. Σύμφωνα με τους μπάτσους, το κτίριο το είχε νοικιάσει κάποια εταιρία η οποία το επινοικίαζε σε μετανάστες αντί 5 ευρώ το άτομο. Δεν ξέρω ακριβώς την αφορμή που κάνανε την εκκένωση.

από σύντροφος 30/07/2009 2:21 μμ.


Στο σημείο μαζεύονται συνεχώς νέες αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες και ασφαλίτες.
Μετά την άφιξη των Σομαλών εμφανίστηκαν και μέλη του κκε με σημαίες και πλακάτ τις οποίες αυτήν την στιγμή δεν κρατούν μόνο τα μέλη του κκε αλλά και οι Σομαλοί.
Επίσης στο σημείο  υπάρχουν πάρα πολλές δημοσιογραφικές κάμερες που καταγράφουν το γεγονός και καταγράφουν το "one man show" του νομίμου εκπροσώπου του κκε.
Με φυσικούς όρους υπάρχει φραγμός στη φορά κατεύθυνσης που έχουν οι κλούβες των ματ μέσα στις οποίες βρίσκονται τα γυναικόπαιδα του εκκενωμένου κτιρίου από 50-60 περίπου συγκεντρωμένους μετανάστες και ντόπιους.

οι μπάτσοι προς στιγμή έφυγαν πριν καμμια ώρα, μείνανε μέσα τα γυναικόπαιδα και ελάχιστοι άντρες χωρίς αστυνομική επιτήρηση. Φημολογείται ότι οι μπάτσοι βρήκαν κλοπιμαία. Βρήκαν κι ένα χρηματοκιβώτιο που παραβίασαν και πήραν 4-5 διαβατήρια. Φύγανε και οι σημαίες του ΠΑΜΕ που είχαν έρθει μόνες τους. Αμέσως μετά έγινε ένα πέσιμο από τους μετανάστες σε μαγαζί του ισογείου - ο τύπος σχεδόν καθημερινά τους έδιωχνε/φώναζε κλπ επειδή οι σομαλοί απλά στέκονταν μπροστά στο μαγαζί και του χάλαγαν τη μόστρα φαίνεται. Του σπάσανε τζαμαρία κλπ, ξανάρθαν μπάτσοι και ψεκάσανε. Τώρα ήρεμα.

από σύντροφος 30/07/2009 3:16 μμ.


Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας εξελίχθηκαν πριν από λίγο στη Βερανζέρου. Οι μπάτσοι επιχειρήσαν να κινήσουν τις κλούβες με τους συλληφθέντες μετανάστες του εκκενωμένου κτιρίου προς την αντίθετη κατεύθυνση (προς τα πίσω) καθώς οι κλούβες από πίσω τους δεν είχαν κάποιο φραγμό από τους συγκεντρωμένους μετανάστες κι αλληλέγγυους.
Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τους συγκεντρωμένους μετανάστες, κάποιοι από τους μετανάστες κινήθηκαν προς το πίσω μέρος των οχημάτων της αστυνομίας για να εμποδίσουν προφανώς την αποχώρηση των δικών τους ανιθρώπων που βρίσκονταν μέσα στις κλούβες.
Τότε σημειώθηκαν συμπλοκές μεταναστών με διμοιρίες ματ και άλλα σώματα της αστυνομίας ύστερα από επίθεση της αστυνομίας προς τους συγκεντρωμένους, με εκαττέρωθεν χτυπήματα, ξύλο, μπουνιές, γκλομπιές κτλ.
Οι κλούβες κατόρθωσαν να αποχωρήσουν από το σημείο μαζί με τα φυλακισμένα γυναικόπεδα μεσα σε αυτές.
Λίγα λεπτά αργότερα οι μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο όπου είχε γίνει η εκκένωση και αυτήν την στιγμή περιπολούν περιμετρικά αλλά και συγκεντρώνουν την προσοχή τους στη φύλαξη του παρακείμενου αστυνομικού τμήματος.
Μαζι με τις αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν μπροστά από το εκκενωμένο κτίριο και οι δημοσιογραφικές κάμερες καθώς και τα μέλη του κκε.
Αυτήν την στιγμή στο σημείο μπροστά από το εκκενωμένο κτίριο της οδού Βερανζέρου παραμένουν μονάχα 70-100 μετανάστες.
Είναι σημαντικό να επισημανθεί η προσοχή σε όσους-ες αλληλέγγυους-ες πιθανώς να κατευθυνθούν στην περιοχή, καθώς είναι άγνωστες έως τώρα οι διαθέσεις της αστυνομίας και των παρακρατικών οι οποίοι έχουν την έδρα τους σε κοντινό κτίριο και οι οποίοι σε αντίστοιχες περιπτώσεις εκκενώσεων του πρόσφατου παρελθόντος, συμμετέχαν σε επιθέσεις προς μετανάστες κατειλημμένων κτριρίων, με ή χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας, με ή χωρίς τη συνεννόηση με τους επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων.

υγ1: προς αποκατάσταση της αλήθειας: το κτίριο στο οποίο σημειώθηκε η ιδιότυπη αυτή εκκένωση το πρωί βρίσκεται στην οδό Βερανζέρου 35 και όχι 47 όπως έχει επισημανθεί παραπάνω λανθασμένα.Πρόκειται για κτίριο το οποίο -όπως σωστά έγινε αναφορά παραπάνω- ενοικιάζεται από ιδιωτική εταιρεία σε μετανάστες
υγ2: γνωστός καταστηματάρχης της περιοχής σε κοντινή απόσταση από το συγκεκριμένο κτίριο ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν πρωτοστάτησε στις συγκεντρώσεις εκδίωξεις των μεταναστών από κάποια θλιβερή επιτροπή καταστηματαρχών και φασιστών του κέντρου της Αθήνας, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη δυσάρεστη θέση να μη διαθέτει γυάλινη πρόσοψη στο κατάστημά του, καθώς προφανώς και είχε ενεργό ρόλο κατά την προετοιμασία αλλά και κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκκένωσης και μοιραία πλήρωσε το τίμημα από τους εξαγριωμένους μετανάστες. Κατακαλόκαιρο είναι, ίσως να του κοστίσει λιγότερο.

από σύντροφος 30/07/2009 3:29 μμ.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, γυναίκα 50 χρονών περίπου η οποία περνούσε τυχαία  από το σημείο, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την βαρβαρότητα που αντίκρισε προς τους αστυνομικούς λέγοντάς τους πως "είναι φασίστες" και μόνο οι φασίστες ενεργούν με τέτοιον τρόπο απέναντι σε μετανάστες. Τότε ένας αστυνομικός με πολιτικά, όρμησε κατά πάνω της, την έπιασε και προσπάθησε να την προσαγάγει προς το τμήμα, κρατώντας την με το μπράτσο του από το κεφάλι. Περαστικοί και αλληλέγγυοι διαμαρτυρήθηκαν και επενέβησαν στο περιστατικό με αποτέλεσμα η γυναίκα να κατορθώσει να ξεφύγει.
Ωδή στη βαρβαρότητα της Δημοκρατίας...

..

από Στεφ 30/07/2009 3:29 μμ.


επίσης το κτίριο εκκενώθηκε.. βρίσκονται συνεργεία καθαρισμού στο χώρο

από ομονοιακός κούριερ με παρατηρητικότητα 30/07/2009 3:44 μμ.


Εξαγριωμένοι-ες σομαλοι και σομαλές, επιτέθηκαν πριν λίγο στον ιδιοκτήτη της κάβας (Θωμάς) και στη τζαμαρία του με σκουπίδια πέτρες και ξύλα.(το μαγαζί του βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου όπου διαμένουν οι μετανάστες). Οι διμοιρίες που ήταν στη γωνία σωκράτους και βερανζέρου άργησαν να επέμβουν καθώς μεσα στην αναμπουμπούλα θεώρησαν πως ήταν συμπλοκές μεταξύ σομαλών. Οντως ο συγκεκριμένος μαγαζάτορας πρωτοστατεί καθημερινά σε ρατσισμό και προσβολές (ίσως γι αυτό και τα περιπολικά που περνούν από κει τον χαιρετούν καθημερινά με εκτίμηση). Να αγιάσει το χεράκι τους! (και δεν πειράζουν οι μερικές γκλοπιές που φάγαν από τα ΜΑΤ).

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License