Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, τα στέκια και τις οργανώσεις της νεολαίας

http://www.eek.gr/default.asp?pid=6&id=909

Κάτω  τα χέρια από τις  καταλήψεις, τα στέκια και τις οργανώσεις της νεολαίας


Τα τελευταία  γεγονότα με τις συνεχείς επιθέσεις  παρακρατικών ενάντια σε καταλήψεις στέγης και στέκια, σε συνδυασμό  με τα συνεχή ρατσιστικά πογκρόμ, δείχνουν ότι βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο καταστολής.

Τις τελευταίες εβδομάδες μόνο:

Έχουν γίνει επιθέσεις παρακρατικών με συνοδεία ΜΑΤ στην Βίλα Αμαλίας
Έγινε απόπειρα εμπρησμού με γκαζάκια στην κατάληψη της ΥΦΑΝΕΤ στην Θεσσαλονίκη
Έγινε επίθεση με γκαζάκια στο στέκι των Αγωνιστικών Κινήσεων στη Θεσσαλονίκη
Έγινε απόπειρα διάρρηξης στο στέκι της Πικροδάφνης
Έγιναν δεκάδες προσαγωγές από την αστυνομία, έξω από την κατάληψη Δέλτα στην Θεσσαλονίκη
Έγινε απόπειρα εμπρησμού από παρακρατικούς στην κατάληψη Πραποπούλου στο Χαλάνδρι, όπου και χτύπησαν έναν μετανάστη-γείτονα που τους αντελήφθη.
 
Είναι προφανές ότι ο συνομιλητής των μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής και των μαφιόζων της συμμορίας του Βλαστού, υφυπουργός δημόσιας τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης, επιχειρεί να νεκραναστήσει το κλίμα της χούντας, η οποία άλλωστε τον διόρισε εισαγγελέα το 1972.

Αυτές οι επιθέσεις, όπως και τα πογκρόμ κατά των μεταναστών, έχουν έτσι και αλλιώς προαναγγελθεί  από το Υπουργείο Δημ. Τάξης. μέσα στα πλαίσια της λογικής «να  εκκαθαριστούν» τα άδεια σπίτια στα οποία διαμένουν καταληψίες και μετανάστες. Υπερακοντίζοντας, ο Νομάρχης Σγουρός του ΠΑΣΟΚ, ζητάει και το πογκρόμ κατά των τοξικο-εξαρτημένων, με την απομάκρυνση από το κέντρο της Αθήνας του ΟΚΑΝΑ.

Κάνοντας πράξη  τις εντολές αυτές, παρακρατικοί εγκληματίες συνδράμουν την αστυνομία.

Βέβαια σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις οι περιφρουρήσεις των καταλήψεων στέγης και των  στεκιών έχουν τρέψει σε άτακτη φυγή τους φασιστοσυμμορίτες. Ωστόσο κανένας  εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρχει  ειδικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι επιθέσεις  αυτές δεν είναι άσχετες με το συνολικότερο κλίμα ρεβάνς που  επιχειρεί να πάρει η κυβέρνηση  σε μια σειρά μέτωπα μέσα στο καλοκαίρι  ενάντια στο ευρύτερο λαϊκό κίνημα, με νέα φορομπηχτικά μέτρα, νέες απολύσεις  και πάγωμα μισθών, ιδιωτικοποίηση της παιδείας, αθέτηση των υποσχέσεων αποζημίωσης στους αγρότες, καλλιέργεια τρόμου για την νέα γρίπη κλπ.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει  την συνεργασία αστυνομίας και παρακρατικών και καλεί τις πολιτικές, κοινωνικές, συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης και της νεολαίας σε μόνιμο και διαρκή συντονισμό, αλληλεγγύη και αυτοάμυνα, ενάντια στην καταστολή και την κρατική και παρακρατική βία.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα


δεν ήταν γκαζάκια αλλά εκρηκτικός μηχανισμός.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License