post image

Αυτή τη στιγμή στο κέντρο κράτησης της Παγανής στη Λέσβο κρατούνται περίπου 1000 άτομα σε άθλιες συνθήκες. Από τις 18 Αυγούστου οι 160 ανήλικοι κρατούμενοι στο Κέντρο Κράτησης στην Παγανή πραγματοποιούν απεργία πείνας ζητώντας το αυτονόητο: ελευθερία. Χρησιμοποιώντας το μόνο όπλο που τους έχει μείνει, το ίδιο τους το σώμα, αρνούνται να πάρουν συσσίτιο ζητώντας να ελευθερωθούν, διεκδικώντας τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.

Σήμερα Πέμπτη, στις 10 το πρωί, έγινε μια συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κέντρο κράτησης της Παγανής ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και το κλείσιμο των στρατοπέδων κράτησης μεταναστών. Οι κρατούμενοι ήταν στα κάγκελα όλη την ώρα, φώναζαν συνθήματα μαζί με όσους και όσες ήταν έξω και έγραφαν σε πανιά και χαρτιά: «δεν θέλουμε φαγητό, θέλουμε ελευθερία». Ένα παιδί 13 χρονών ήταν πολύ άρρωστο και επί μια εβδομάδα αρνούνταν να το πάνε στο νοσοκομείο αλλά, όσο ήμασταν εκεί ήρθε ασθενοφόρο και το πήρε. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται διαδήλωση στο κέντρο της πόλης. Οι κρατούμενοι μας έδωσαν ένα κείμενο το οποίο διαβάστηκε έξω και έλεγε τα εξής:


«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που ενδιαφέρεστε για τους πρόσφυγες.

Ζούμε σε πολύ άσχημες συνθήκες στη χειρότερη φυλακή, για περισσότερους από 3 μήνες

σε πολύ κακές συνθήκες, χωρίς καμία συμπαράσταση εκτός από εσάς που είστε τώρα εδώ έξω.

Η αστυνομία αρνείται να εξηγήσει τις πολύ κακές συνθήκες τις οποίες βιώνουμε σε αυτή τη φυλακή. Είμαστε πάνω από 1000 άτομα, γυναίκες, άντρες και με πολλά παιδιά, περίπου 150.

Έτσι, σαν συμπέρασμα, σας ζητάμε να κάνετε ότι μπορείτε γιατί περιμένουμε πολλά από εσάς. Χρειαζόμαστε την ελευθερία μας και τα δικαιώματά μας.

Χαιρετισμούς, οι κρατούμενοι»


Εικόνες:

από no border lesvos 20/08/2009 5:54 μμ.


το video, μεσα απο το στρατοπεδο συγκεντρωσης της Παγανής
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/lP2yT6EjBXo&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/lP2yT6EjBXo&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

περισσότερες φωτογραφίες, εδώ:
http://lesvos09.antira.info/2009/08/hunger-strike-at-pagani-detention-centre/

από no border lesvos 09 20/08/2009 7:14 μμ.


http://noborderlesvos09.gr/el/node/283

μιας και το embed βγηκε χαλια παραπανω...

από @ 21/08/2009 2:46 πμ.


Στο όνομα του μεγαλοδύναμου Θεού,

 

Χαιρετάμε όλους αυτούς που βλέπουν τους καταπιεσμένους που το μόνο που έχουν να χάσουν είναι οι Αλυσίδες  τους. Μακάρι το όνομά σας να μείνει ζωντανό και για τις επόμενες γενιές.

            Στο Αφγανιστάν τα  προβλήματα είναι πάρα πολλά: πόλεμος, τρομοκρατία, ρατσισμός, θρησκευτικός φανατισμός, φονταμενταλισμός κλπ. Αυτοί που θέλουν να κυνηγήσουν, να φοβίσουν τους  ανθρώπους, καθώς και αυτοί που ήρθαν για να προστατέψουν τους  ανθρώπους, όλοι αυτοί κατέστρεψαν το Αφγανιστάν. Για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους οι νέοι του κατεστραμμένου Αφγανιστάν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η ζωή στον κόσμο και φυσικά στην Ευρώπη είναι ασφαλέστερη και πιο εύκολη. Ελπίζουμε και παρακαλούμε όλοι οι υπεύθυνοι που δουλεύουν στην αστυνομία και οπουδήποτε  αλλού να είναι καλοί με τους μετανάστες και πρόσφυγες. Ιδιαίτερα οι νέοι, η κολώνα της κοινωνίας.

Στόχος των μεταναστών είναι να βρουν μια καλύτερη ζωή, να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το μυαλό τους και αυτό μόνο γίνεται στις χώρες που θέλουν τους μετανάστες.

Υπάρχουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στις  Ευρωπαϊκές χώρες όπως  η Ελλάδα και στη φυλακή της Μυτιλήνης. Είμαστε  στεναχωρημένοι από την κατάσταση στην Ελλάδα και την διαγωγή της  αστυνομίας.

Πρώτο πρόβλημα: η συμπεριφορά της  αστυνομίας  στην φυλακή δεν είναι συμπεριφορά προς  ανθρώπους και μας χτυπάνε κάθε μέρα.

Δεύτερο πρόβλημα: δεν υπάρχει νερό στην φυλακή και πολλοί όταν πίνουν αρρωσταίνουν.

Τρίτο πρόβλημα: κρατούνται πολλοί νέοι μέσα  στους θαλάμους  που έχει πολύ ζέστη.

Αρρωσταίνουμε άλλοι από την κακή διαγωγή της  αστυνομίας και άλλοι επειδή η αυλή της φυλακής είναι πολύ μικρή και οι φυλακισμένοι βγαίνουν έξω  από τον θάλαμο  άλλοτε για μία ώρα και άλλοτε για δέκα λεπτά. ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.

Τέλος  εμείς που είμαστε νέοι και ανήλικοι τα προβλήματα που έχουμε θέλουμε να τα πούμε στο Υπουργείο μεταναστών, στο υπουργείο Υγείας και στην Ευρώπη.

Από το κράτος  της  Ελλάδας  θέλουμε να διαλέγουν καλά αυτούς που δουλεύουν στην φυλακή. Επίσης θέλουμε  από την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα για να μπορέσει αυτή να βοηθήσει τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Παρακαλούμε να μην απελάσουν  τους μετανάστες  στις χώρες  τους και να  εμποδίσουν τις  απελάσεις για να βοηθήσουν τους  ανθρώπους.

 

 

Ανώνυμο Ποίημα

όλοι οι άνθρωποι είναι σαν ένα σώμα

και ίδιο

αν μία  μέρα  πονέσει ένα μέλος

δεν μπορούν να  αντέξουν τα άλλα μέλη

 

eσύ αν δεν μπορείς να καταλάβεις

τι πόνο έχουν οι άλλοι άνθρωποι

δεν μπορείς να λέγεσαι άνθρωπος

….

 

 

 

Ανήλικοι κρατούμενοι Παγανής

10/8/09

 

 

 

 

 

           

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License