βολος πορεια για ηλιοπουλο

δευτερα 24-8 11.30 πλατεια αγιου νικολαου

Χθες Δευτέρα 24-8 στις 11.30, υπήρχε κάλεσμα για παρέμβαση και πορεία για τον απεργό πείνας Θ. Ηλιόπουλο. Μοιράστηκαν πολλά κείμενα από εμάς,  από το δίκτυο που επίσης είχε κάλεσμα μισή ώρα αργότερα, καθώς και από νεολαία συνασπισμού. Στην πορεία που ακολούθησε ήμασταν 100 άτομα -πολύ καλό για τέτοια εποχή- και πέρα από τα συνθήματα και τα κείμενα, υπήρξε μικρή ένταση με τους μπάτσους έξω από το τμήμα αγίου νικολάου καθώς δεν ήθελαν να μας αφήσουν να περάσουμε μπροστά. Μάλλον όμως το ξανασκέφτηκαν -ήταν και πολύ λίγοι σε σχέση με μας- οπότε άνοιξαν και περάσαμε τελειώνοντας λίγο αργότερα την πορεία στην πλατεία πανεπιστημίου.


Τηλεόραση, ρατσισμός, κάμερες, καναπές, μοναξιά, αποξένωση, φόβος, φόβος, φόβος,…

 

Το 4ο ράιχ  της δημοκρατίας οργανώνεται και παράγει τρόμο με σκοπό να τον διαχειριστεί. Οι παλαιότεροι θα λέγανε, διαίρει και βασίλευε. Τον κύριο μηχανισμό διάχυσης αυτού του τρόμου αποτελούν τα Μ.Μ.Ε. Κουρασμένος από τη δουλειά παραδομένος στον καναπέ, η τηλεόραση θα παράξει την ιδεολογία σου και θα σε αποπροσανατολίσει από την πραγματικότητα. Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι καθημερινά σπέρνουν φόβο παρουσιάζοντας μετανάστες-κλέφτες, μετανάστες-δολοφόνους, άγριους κουκουλοφόρους από τους οποίους κινδυνεύεις κάθε στιγμή, πανδημίες (νόσος των χοίρων), υψηλούς δείκτες εγκληματικότητας. Αυτό που προωθούν είναι το κοινωνικό αίτημα για ασφάλεια, που φυσικά, το κράτος ως από μηχανής θεός θα μας προσφέρει απλόχερα. Έτσι, η επίθεση στις κοινωνικές και προσωπικές ελευθερίες (χρησιμοποίηση των καμερών για την παρακολούθηση, φακελώματα όσων αντιστέκονται στο υπάρχον σύστημα, ιδιώνυμο για την κουκούλα, νομιμοποίηση οπλοφορίας των σεκιουριτάδων, καταχώρηση προσωπικών δεδομένων των κινητών, διεύρυνση του τρομονόμου, κ.τ.λ) θα φανούν ως προστασία του πολίτη.

Θα ήταν αφελής εκείνος που θα πίστευε ότι το κράτος ενδιαφέρεται για την κοινωνική ευημερία. Αντίθετα, η εξουσία χρειάζεται μέτρα για την ενίσχυση των προνομίων της και για την ισχυροποίηση της. Καθώς αυτή επιτυγχάνεται μέσω της κοινωνικής ειρήνης, δηλαδή της ειρήνης στο εσωτερικό του κράτους. Στόχος λοιπόν, αυτών των μέτρων δεν είναι άλλος από την σκλήρυνση των όρων ζωής και τις εκμετάλλευσης σε όλα τα επίπεδα (εργασιακό, εκπαιδευτικό κτλ.) πρώτη στη λίστα τους τα κοινωνικά κομμάτια που αγωνίζονται και οι μετανάστες.

Μετανάστες που αναγκάστηκαν να φύγουν από το τόπο που μεγάλωσαν και ζούσαν καθώς τα αφεντικά της Δύσης  αποφάσισαν να λεηλατήσουν, να καταστρέψουν και να επαναδομήσουν όπως τους συμφέρει ολόκληρες περιοχές με σκοπό το κέρδος και τον έλεγχο. Η φυγή των μεταναστών από τα σπίτια τους για την επιβίωση τους αποτελεί το αντίτιμο των ανέσεων που προσφέρονται στις δυτικές κοινωνίες. Μετανάστες που χρησιμοποιούνται σαν φτηνά εργατικά χέρια (βλ. ολυμπιακά έργα), που φυλακίζονται σε κέντρα κράτησης υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, που δολοφονούνται στη προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα, που βιάζονται στα κάτεργα του εμπορίου της λευκής σαρκός (σε επαρχιακά και μη κωλόμπαρα), που απελαύνονται ανάλογα με τις οικονομικές ανάγκες κάθε κράτους και αφεντικού.

Η Ευρώπη φρούριο ορθώνει τα τείχη της, θωρακίζεται δημιουργώντας νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης,  κάνοντας πογκρόμ και επιχειρήσεις σκούπα και ενισχύοντας το νομικό της οπλοστάσιο. Μια Ευρώπη φρούριο που απαιτεί μεγαλύτερη ασφάλεια στο εσωτερικό της, στοχοποιώντας  ως εξιλαστήρια θύματα για την οικονομική κρίση της  τους μετανάστες και τελικά τροποποιεί το πολιτικό της σύστημα τείνοντας στον ολοκληρωτισμό. 

Η κυριαρχία ενοποιημένη μέσα από θεσμούς και δομές Ε.Ε,G8,ΝΑΤΟ κτλ, και με τα ελληνικά αφεντικά να είναι συμμέτοχοι παντού οικοδομούν ένα κράτος αστυνομικό, ένα κράτος ασφάλειας. Αποστειρώνουν τις πόλεις από κάθε τι διαφορετικό θέλοντας να δώσουν μια αίσθηση μίζερης καθαρότητας. Στο όνομα αυτής της καθαρότητας  εξοντώνουν  από άστεγους μέχρι και αδέσποτα ζώα. Ετοιμάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης  και ναρκοπέδια, για τους πιο αδύναμους, τους μετανάστες και φυλακές για όσους αντιστέκονται.

 

Μετά την απαξίωση του βασικού θεσμού της δημοκρατικής ολιγαρχίας τις εκλογές τους:

  Είναι ώρα λοιπόν να κλείσουμε τις τηλεοράσεις που πλασάροντας  και προβάλλοντας συνεχώς ακροδεξιά καθίκια και λακέδες της εξουσίας προσπαθούν απεγνωσμένα να διαμορφώσουν συνειδήσεις και να συντηρητικοποιήσουν την κοινωνία.

  Είναι ώρα να πράξουμε να αυτοοργανωθούμε (μακριά από κόμματα και επιτροπές ειδικών), σε κάθε γειτονιά σε κάθε σχολείο σε κάθε χώρο εργασίας, να ανακαλύψουμε τα εργαλεία του σήμερα,  να δημιουργήσουμε δομές όπου όλοι θα είμαστε ισότιμοι και θα διεκδικούμε ότι μας ανήκει.

   Είναι ώρα με όπλο μας την αλληλεγγύη και με γνώμονα μας το δίκιο να ενοποιήσουμε τις αντιστάσεις μας παγκόσμια.

  Ο Δεκέμβρης μας έδειξε το δρόμο που έκανε τα ευρωπαϊκά αφεντικά να τρέμουν στην εξάπλωση του (βλ. Ιταλία όπου η κυβέρνηση ακύρωσε νομοσχέδια που ετοίμαζε για παιδεία και εργασιακό, ενώ στη Γερμανία απαγορεύτηκε κάθε εκδήλωση αλληλεγγύης).

   Ο Δεκέμβρης που έδιωξε για πάντα το ηλίθιο χαμόγελο της βεβαιότητας από τις μισητές μουτσούνες των κυρίαρχων.

  Οι εξεγέρσεις του τώρα θα φωτίζουν το δρόμο της επανάστασης του αύριο.

 

 

 

Όταν ήρθαν για όσους εξεγέρθηκαν δεν μίλησα,

γιατί φοβόμουν να εξεγερθώ

όταν ήρθαν για τους μετανάστες δεν μίλησα,

γιατί δεν ήμουν μετανάστης

Όταν ήρθαν για μένα

Δεν είχε μείνει πια κανείς για να μιλήσει…

 

Ο Θ. Ηλιόπουλος βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 18/12 και είναι κατηγορούμενος για τα γεγονότα του Δεκέμβρη. Στις 10 Ιούλη και έπειτα από απόφαση του εισαγγελέα να παραταθεί η φυλάκισή του ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του. 

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Θ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

                                                     ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ

                                                                                                                               Π. Μελά και Σωκράτους

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License